Konya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    34.92
  • ALTIN
    2434.4
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66711.1$

KADIN ÇALIŞAN OLUN CA

23 Eylül 2017, Cumartesi 11:00

Bu hafta kadınları çalıştıralım hep birlikte.Ama biraz farklı olsun, kadının bir masa da bilgisayar başında olduğunu değil de o masa da olabilmek için çalıştığını konuşalım.

 Bana göre kadınlarımız mesaisi masa başında çalışmaya başlamadan önce o masa başına geçmek için çalıştıklarında başlıyor. Yerli yersiz sınavlar , mülakatlar ,çelişkili sorular ve tabi boy ,fizik , kıyafet detayları da atlanmıyor hiçbir zaman.

 Bitirdiği üniversitenin diploması bir elinde , sınavdan aldığı puan belgesi diğer elinde gidiyor iş görüşmesine. Karşısındaki insanlara oturup anlatıyor kendini , başarılarını. Mülakatı yapanlar onu dinlerken gözleri kadının üstünde. Eli , kolu, mimikleri hatta kıyafeti ve hatta hatta kıyafetinin rengiyle ilgileniyorlar.

      Başarıları reddedilebilir bir kadının tarzı yada dekoltesi yoksa. Çünkü kadın çalışırsa çekici olmalı diye bir madde var beyinlerde , dile gelmese de. İş ilanların da bile yer alır oldu bu ibare ‘Eli yüzü düzgün bakımlı bayan çalışma arkadaşları aranıyor.’ diye. Yani deniliyor ki üstü kapalı bir şekil de çalışmak istiyorsan önce görsel olarak bizleri ve müşterilerimizi tatmin etmen lazım. Bakımlı değilsen bizle çalışamazsın. İş başvurularında artık doldurulan formların iki kısmına bakılır olmuş. Birincisi sayfanın en alt kısmındaki referans bölümü ikincisi sayfanın en üst kısmında ki fotoğraf bölümü. İki bölüm arasında belirleniyor işe alınmak ya da biz sizi ararız cümlesi ile kadının suratına istenmiyorsun nu yapıştırmak.

 Fiziken yeterli olduğuna kanaat getirilip işe başladıysa kadın bu sefer de çifte mesaiye başlamış oluyor. Çünkü bir taraftan sorumlu olduğu işleri yaparken bir taraftan da zorunlu bakımlılığının getirdiği sözlü ya da gözlü tacizlere maruz kalıyor. Belli bir süreden sonra çevredekilerin gözünde cinsel bir objeye dönüşüyor ve kadın ayakta durma çabasıyla mesaiye devam ediyor.

      Bu işleyişi çok iyi bilenler ya da bu işleyişe dahil olanlarsa , eşlerini ve geleceğin kadını olacak olan kızlarını okul ve iş hayatından uzak tutuyorlar. Kendi bünyelerinde ki kötü düşünce ve duyguları çok iyi bildikleri için çocuk yaştaki kızları çalışan kadın değil de sadece kadın olmalarını isteyerek , zorla evli kadın olmaya itiyorlar ne yazık ki.

 Ama bu nokta da iş hayatında da kadınlığında da tacizden ve cinsel objelikten uzak sadece güven ve güler yüzle işini yapabilen ve kadına bu özgürlüğü veren mesai arkadaşları devreye giriyor. Gerek psikolojik baskı altında çalışan kadınlara gerekse küçük yaşta kadın olmaya zorlanan çocuklara var güçleriyle destek olup ayakta kalmaları için çabalıyorlar ve ne mutlu ki çabaladıkça çoğalıyorlar. İşte bu nokta da bizlere düşen çabalamak , çabalayanlara destek olmak ve destek oldukça bu baskılardan kurtulan kadınların başka kadınlara destek olduğuna şahit olmak.Yani kadına kadın gibi saygı duymak.       

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.