Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2426.4
  • BIST
    9672.62
  • BTC
    63700.12$

Kaçan Balık Büyük Oldu

15 Aralık 2020, Salı 08:28

“Zorluk derecesi daha az olarak nitelendirdiğimiz haftalara girildi” diye düşündüğümüz bir anda Ankaragücü maçı malum sebepten ötürü tehir oldu…

Tepedekiler birbirleriyle oynarken,  haliyle puan kayıpları oluşurken, alttakilerle oynayan Konyaspor’un puan kaybı yaşamaması gerekiyordu. Hem de kazanılacak her maç üst sıralara tırmanışın sürekliliğini sağlayacak  gerçeği ortadayken…

Son yıllara nazaran bu sezon oyun ve skor anlamında tam istedğimiz kıvama geldik derken, tam seri galibiyetler alacağız derken illa ki bir aksilik oluyor ve belirlediğimiz hedefleri ha bire erteleyip duruyoruz.

Evet, arkadaşlar!  bu hedeflerden bir tanesi de ilk 5 sıralamasıydı.

Ankaragücü maçı öncesi herkes eline kağıdı kalemi almış ilk 5 hesapları yapıyordu. Alacağımız 3 farklı skor bizi ilk 5’e sokacaktı.

Maalesef önümüzde böyle bir fırsat vardı ve biz o fırsatı bir kez daha tepmiş olduk.  Son sırada ve hiç galibiyeti olmayan Ankaragücü deplasmanında kağıt üzerinde hepimiz Konyaspor’u favori gösteriyorduk. Ama ne oluyorsa sahada oluyor ve rakibimiz bu maçı çıkış maçı olarak görmüştü ve sonuna kadar da kazanmayı hak eden bir perfromans sergiledi.

Tabii İsmail Kartal’da Erzurum maçında uyguladığı 3-5-2 sistemini yine tutar diye Başkent deplasmanında da uyguladı.

Açık olmak gerekirse, gol yollarında bu sistemin avantajlarını gördük ve bunu başarıyla da oyuncular gerçekleştirdi. Ancak, aynı şeyi savunma anlamında söylemek yanlış olur..

İlk golde savunma  arkasına atılan bir ara pasında stoper tandeminin mesafeli olması  Sehic ve Uğur’un anlaşmazlığı nı meydana getirdi ve bu sorun pahalıya mal olduğu net bir şekilde ortada. Ancak, ben bu sistem konusunda yapılacak değişikliklerin ve doğru uygulamaların Konyaspor adına olumlu olacağı görüşündeyim. Bunu hücum anlamında deplasmanda attığımız 3 golle fazlasıyla gördük.

Asıl sorulması gereken  soru, sakat oyuncular takıma geri dönerse bu sistem yine uygulanacak mı?

Bunun cevabını ,ilerleyen haftalarda hep birlikte göreceğiz …

Sonuç hakkında bir değerlendirme yaptığımızda, kağıt üstünde var olan eksikliklerine rağmen  ibre Konyaspor lehine görünüyordu. Ama sahadakiler herkesi şaşırtt. Kısaca evdeki hesap çarşıya uymadı. Altın değerinde üç puan kanat takıp uçuverdi. Sonuçta 5. Sıraya  bu hafta da uzak kaldık…

Uzun lafın kısası, Kaçan balık gerçekten de büyük oldu…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.