Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2424.7
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64283.16$

İYİ ANALİZ GALİBİYETİ GETİRDİ

10 Kasım 2020, Salı 08:46

Sezon başından beri vurguladığımız KONYASPOR ruhu ve oyun anlayışı içerisinde ki İSTEĞİ Fenerbahçe maçında kendini gösterdi.  İki takım da oyuna temkinli ve kontrollü oynayarak başladı.

Konyaspor, son 4 haftada kaybettiği 10 puanın ardından düşme potasına çok yaklaşmıştı. Özellikle berabere kaldığı Denizli ve Malatya maçlarında oyun olarak rakiplerinden üstün olmasına rağmen ve istatistiksel olarak daha iyi olmasına rağmen bir türlü üç puanı kopartamamıştı. Aynı oyun Gaziantep ve Başakşehir maçlarında da devam etti, ancak duran top zaafı yüzünden Konyaspor, bu iki maçtan da 6 puan kaybederek büyük yara almıştı. İstanbul’da ki Fenerbahçe maçı hem Konyalı taraftarlar için hem oyuncular için hem de İsmail Kartal için çok önemliydi. Çünkü o ilk haftalarda alınan sonuçlar ile son haftalarda alınan sonuçlar birbirinden farklıydı. Ancak bizim Lig başından beri ifade ettiğimiz Konyaspor sistemi ve oyun aklı Beşiktaş maçında olduğu gibi Fenerbahçe maçında da işledi. İsmail Kartal uzay takım olarak dillendirilen Fenerbahçe’yi harf-harf, kelime-kelime ezberlemişti ve oyuncularına ezberletmişti. Topu rakibe bırakan İsmail Kartal, Fenerbahçe’nin üstüne geleceğini ve kontra ataklarla tehlike yaratacağını planlamıştı. Nitekim 26. Dakikada Milosevic’in pozisyonu bunu gösterdi. Yine sezon başından beri eleştirdiğimiz Milosevic, karşı karşıya net bir gol kaçırınca eyvah dedik bunu atamadıysak rakip üzerimize iyice gelir ve kalan dakikalar bizim için sıkıntılı geçer diye.Korktuğumuz başımıza neredeyse geliyordu. Milosevic’in kaçırdığı golden sonra Fenerbahçe Pelkas ile öne geçti ancak hala da tartışılan elle oynama gerekçesiyle Fenerbahçe’yi uyandıracak gol iptal edildi. Bana göre de oyuncunun elle oynadığı tam olarak net görülmese de farklı açılardan bakınca pozisyona elle oynama oranı daha yüksek görünüyor. Gri pozisyon kategorisine girdiği için verilse de kimse itiraz etmezdi verilmemiş olsaydı da kimsenin itiraz etmemesi gerekirdi diye düşünüyorum.

Son iki maçta eleştirdiğimiz İsmail Kartal, rakibin en büyük kozu olan Caner ve Gökhan’ı iyi kilitlemişti ve kanatlarda ki etkinliklerini çok iyi kapatmıştı. Burada İsmail hocanın rakibi iyi analizi galibiyeti getirdi dersek yanlış söylemiş olmayız. Daha önceki oyun anlayışından farklı oynadı Konyaspor. Bekledi bekledi vurdu desek daha doğru olur. Kontrollü oyun ve detaylı analiz galibiyetin en büyük etkeniydi.

Son olarak Jevtovic’in attığı gol gerçekten gözlerin pasını sildi. Adeta Ronaldo ve İbrahimoviç'e nazaran topu ağlara gönderdiği estetik vuruş Türkiye futbol kamuoyu ayakta alkışlandı. Bu sezon şu ana kadar estetik açıdan böyle bir gol atılmadı. Kim ne derse desin ister şans deyip geçin ister yetenek deyin, muazzam bir vuruş ve gol izledik.

Netice olarak Konyaspor bu hafta maç fazlasıyla lider olan ve yaptığı transferlerle adından söz ettiren Fenerbahçe’ye karşı oynamak istedi, bunu sadece Fenerbahçe’ye karşı yapmamalı, diğer takımlara karşı da bu oyununu sürdürmesi gerektiğini belirtmek isterim.  İsmail Kartal rakibini çok ama çok iyi analiz etti ve kazanmasını bildi.

İstek sadece kendi fırsatlarınızı yaratmaz, kendi becerilerini ve yeteneklerini de yaratır.

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.