Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.51
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2431.4
  • BIST
    9793.94
  • BTC
    64141.51$

İSRAİL DEVLET TERÖRÜ YAPIYOR (3)

06 Ekim 2020, Salı 09:09

S. Bazı Yahudi aydınlar, İsrail'in bir terör devleti oldu­ğunu söylemeye başladılar. Katılıyor musunuz?

C. Eğer katılmasam, başka ne diyebilirim bilemiyo­rum. Ha­rekatın amacı sivil halkı korkutarak, Fi­listinlilerin İsrail'den çe­kinmelerini temin etmekti. Terörün sözlükteki manası şudur: Siyasi bir hedefe ulaşmak için sivil halkın hedef seçilmesi. Bu katliam­ların hedefi sivil halkı terörize etmek ve günün so­nunda Filistinlilerin aman dilemesini sağlamak üzere sivil altyapının mümkün mer­tebe tahrip edilmesiydi. Okullara, camilere, ambu­lanslara, hastanelere, BM yardım kurumlarına saldırdığınızda bu nasıl isimlendi­rilmelidir? Eğer bunlar terör değilse, terör nedir?

S. Büyük ses getiren Holokost Sanayi kitabınızda İs­rail­'in berbat insan hakları ihlallerini gözden kaçır­mak ve eleş­tiriye karşı bağışıklık kazanmak için Holokost'u istis­mar ettiğini savunuyorsunuz. Bu son harekatta bunun ör­nekleri yaşandı mı?

C. Evet kullanmaya çalıştılar ama çok mide bu­landı­rıcı bir şekilde. Amerikan Yahudi Komitesi Baş­kanı David Harris bir makale yazarak, Gazze'deki ha­rekatın 27 Ocak'a yakın zaman­larda gerçekleşmesi­nin bir tesadüf olmadığını, zira 27 Ocak'ın Holokost kurbanlarını anma günü oldu­ğunu dile getirdi. İkisi arasında bir bağlantı olduğunu ima etti. Hakikatte bir bağlantı var, o da şu: İsrail Gazze'de bir Holokost yapıyor. Tabii ki Harris'in söylemek istediği bu değildi, Holokost kartını oynamak istiyordu. Artık bunun çok işe yaradığını düşünmüyorum. Gazze'deki katliamlar gösterdi ki hem milletlerarası kamuo­yunda hem de Yahudi cemaatinde İsrail'e olan destek azalıyor. Do­layısıyla, Holokost ya da anti-semitizm kartı eskisi kadar işe yara­mıyor.

S. Sizi de anti-semitik ilan edenler vardır.

C. Dediğim gibi artık bu propaganda işe yaramıyor.

S. Filistinliler, 1948'de planlı etnik temizliğe ma­ruz kaldı

"Cüret'in Ötesinde" kitabınızda İsrail'in, Filistinlile­rin etnik temizliğinden sonra kurulduğunu ancak bu etnik te­mizliğin önceden planlanıp planmadığının net olmadığını söylüyorsunuz. Bu netleşirse, 1948'de İsrail'in yaptığı soy­kı­rım mı olur?

C. Artık şunu söyleyebiliriz, evet etnik temizlik önce­den planlanmıştı. İsrail'in eski Dışişleri Bakanı Sholomo Ben Ami bile birkaç yıl önce yayınlanan "Savaş Yaraları" isimli kitabında 1948'de Filistinlilerin planlı bir etnik te­mizliğe maruz kaldığının net oldu­ğunu söylüyor. Bu önce­den planlanan etnik temizliğin de Siyonist felsefenin mü­him düsturlarından biri oldu­ğuna dik­kat çekiyor. Etnik temizlik etnik temizliktir ve savaş suçudur ama soykırıma girer mi bilmiyorum.

S. Gazze'deki olayları ve genelde İsrail-Filistin ih­tila­fını yansıtırken Amerikan medyası neden bu kadar İsrail yan­lısı?

C. Sanıyorum iki sebebi var. Öncelikle İsrail böl­gede Ame­rikan menfaatlerine hizmet ediyor. Ameri­kan basını Amerikan menfaatlerine hizmet eden bü­tün devletleri ma­zur görür. Mesele budur ve diğer ülkeler için de geçerlidir. Suudi Arabistan ve Mısır gibi korkunç ülkeler de Ameri­kan basınınca mazur görü­lür. Ayrıca benim etnik unsur dediğim bir sebep var. Gazetelerin birçoğunda ve genel olarak medya sektö­ründe ciddi bir Yahudi mevcudiyeti var ve Yahudi da­yanışması burada rol oynuyor…

S. Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, İs­rail'i sert bir şekilde eleştiriyor. Bu çok alışılmış bir şey değil bir Türk başbakanı için. Karşılığında da ABD'de bazı çev­reler­den sert eleştiriler alıyor. Siz Erdoğan'ın Gazze mese­lesin­deki duruşunu nasıl bu­luyorsunuz?

C. Keşke daha fazlasını yapsaydı. Katar, Mori­tanya, Bo­livya ve Venezuela gibi bu çılgın ülke ile diplomatik ilişkileri kesseydi. Ancak şu anki durduğu yerin bile muh­teşem olduğunu düşünüyorum. Ayrıca Hamas'ın Türk hü­kümetinin jestlerine saygı duyması ve Türk askerlerinin sınırlara yerleştirilmesine sıcak bakmasından memnun oldum. Bu Türk hükümetine yöne­lik çok büyük bir saygı ve takdir ifadesi.

Türkler Filistinlilere merhametle, adaletle, hür­metle mua­mele ediyor. 2003'te ABD'nin Irak işgalin­den önce Türkiye nasıl Amerikan askerlerinin top­raklarını kullan­masına müsaade etme­diyse şimdi de aynı doğru yerde du­ruyor. Bütün Türkler bundan gu­rur duymalıdır. Erdoğan ve Türk halkına en yüksek saygıla­rımı gönderiyorum.

İsrail şeytani bir devlet

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.