Konya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.83
  • ALTIN
    2418.3
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66039.9$

İSRAİL DEVLET TERÖRÜ YAPIYOR (2)

01 Ekim 2020, Perşembe 09:36

S. İsrail'in barışla pek ilgilenmediğini söylüyorsunuz.

C. İsrail barış istiyor ama kendi şartlarında bir ba­rış istiyor. Bu şartlardan mühim bir tanesi Batı Şeria'nın İsra­il'e bırakılması.

S. Harekât İsrail açısından başarılı mı?

C. Öncelikle kullandığımız ifadelere dikkat etme­miz lazım. Burada ne bir harekât var ne de bir savaş. Burada olan katliam­dır, kıyımdır. 200-300 çocuk öldü­rülmüşse bu savaş olamaz. Kuvvetli bir ordu savun­masız bir halka sal­dırırsa, bu bir savaş olmaz. Eğer bir kovada balık avlarsa­nız, buna kimse savaş diyemez. Bir İsrailli köşe yazarının dediği gibi bir ha­pishanede insan avlamak için jetleri ve helikopterleri göndermeye cesaret denemez. Şu an olan savaş değildir. Ölenlerin üçte biri çocuklar. Bu sadece bir katliamdır.

İsrail'in amaçları açısından baktığımızda başarılı ol­duklarını teslim etmemiz gerekir. İsrail'in çılgın bir devlet olduğu, aklını kaybettiği ve emirlerine uyulması gerektiği konusunda Filistin­liler ve Araplar arasında bir korku oluştu. İkincisi ise Hamas bir barış ortağı olarak yok edili­yor. Hamas'tan şimdi "asla masaya oturmayacağım" türü laflar duyacaksınız. İsrail'in is­tediği tam da budur.

S. İsrail'e terörist devletten başka ne denebilir? İnter­net sitenizde, Holokost kurbanlarının, çocukları­nın Nazile­rin kendilerine yaptıklarını, şimdi Filistinli­lere yap­tıklarını söylüyorsunuz. Bu doğru bir niteleme mi?

C. Birçok yorumcunun dile getirdiği gibi sanıyo­rum İsrail aklını kaybediyor, deliriyor. Bunları dü­rüstçe ifade etmemiz gerekiyor. Bütün dünya, Ame­rika, Avrupa, Asya barış isterken, bu ülke savaş, sa­vaş ve yine savaş istiyor. Gazze katliamları başladığı hafta İsrail basınında İsrail Silahlı Kuvvetleri'nin ta­mamının Gazze ile ilgilenmediği, zira İran'a karşı bir harekat düşünüldüğü yazıldı. Daha sonra aynı hafta Lübnan'a karşı as­kerî bir harekat planla­nabileceği haberleri yer aldı. İsrail çılgın, deli bir devlet.

S. Yani Holokost kurbanlarının torunları Nazilerin yo­lundan mi gidiyor?

C. Sitemdeki fotolara bakın ve kendiniz karar ve­rin. İnsan­ların ne düşünmesi gerektiğini ben söyle­yemem. Söylediğim şu, fotoğraflara bakın ve karar verin. (Fotolar için: http://www.normanfinkelstein.com/article.php?pg=11&ar=2510)(1)

S. Hem anneniz hem babanız Holokost'tan kur­tuldu. Holokost'a bu kadar ehemmiyet atfeden İsrail'e giremiyor­sunuz. Neden?

C. Bakın bir konuyu açıklığa kavuşturayım. Ben İsra­il'e girmeye çalışmıyordum. İsrail'e gitmek için özel bir arzum yok. İşgal altındaki Filistin toprakla­rında bulunan dostlarımı görmeye gidiyordum. İsrail, arkadaşlarımı gör­meme engel oldu. Milletle­rarası hu­kuka göre buna hakları yok aslında. İsrail'e hiçbir şe­kilde milli güvenlik tehdidi filan arz etmiyordum. Böy­lesine çıldırmış bir ülkeyi gör­mek için, dediğim gibi, özel bir ihtirasım yok.

S. Bazı Yahudi aydınlar, İsrail'in bir terör devleti oldu­ğunu söylemeye başladılar. Katılıyor musunuz?

C. Eğer katılmasam, başka ne diyebilirim bilemiyo­rum. Ha­rekatın amacı sivil halkı korkutarak, Fi­listinlilerin İsrail'den çe­kinmelerini temin etmekti. Terörün sözlükteki manası şudur: Siyasi bir hedefe ulaşmak için sivil halkın hedef seçilmesi. Bu katliam­ların hedefi sivil halkı terörize etmek ve günün so­nunda Filistinlilerin aman dilemesini sağlamak üzere sivil altyapının mümkün mer­tebe tahrip edilmesiydi. Okullara, camilere, ambu­lanslara, hastanelere, BM yardım kurumlarına saldırdığınızda bu nasıl isimlendi­rilmelidir? Eğer bunlar terör değilse, terör nedir?

S. Büyük ses getiren Holokost Sanayi kitabınızda İs­rail­'in berbat insan hakları ihlallerini gözden kaçır­mak ve eleş­tiriye karşı bağışıklık kazanmak için Holokost'u istis­mar ettiğini savunuyorsunuz. Bu son harekatta bunun ör­nekleri yaşandı mı?

C. Evet kullanmaya çalıştılar ama çok mide bu­landı­rıcı bir şekilde. Amerikan Yahudi Komitesi Baş­kanı David Harris bir makale yazarak, Gazze'deki ha­rekatın 27 Ocak'a yakın zaman­larda gerçekleşmesi­nin bir tesadüf olmadığını, zira 27 Ocak'ın Holokost kurbanlarını anma günü oldu­ğunu dile getirdi. İkisi arasında bir bağlantı olduğunu ima etti. Hakikatte bir bağlantı var, o da şu: İsrail Gazze'de bir Holokost yapıyor. Tabii ki Harris'in söylemek istediği bu değildi, Holokost kartını oynamak istiyordu. Artık bunun çok işe yaradığını düşünmüyorum. Gazze'deki katliamlar gösterdi ki hem milletlerarası kamuo­yunda hem de Yahudi cemaatinde İsrail'e olan destek azalıyor. Do­layısıyla, Holokost ya da anti-semitizm kartı eskisi kadar işe yara­mıyor.

S. Sizi de anti-semitik ilan edenler vardır.

C. Dediğim gibi artık bu propaganda işe yaramıyor.

Dipnot:

1- Bu sitede, Nazilerin yaptıkları ile, İsrail’in yaptıklarını fotoğraflarla yan yana getirmiştir. İsrail’in yaptıkları daha vahşicedir.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.