Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.94
  • ALTIN
    2439.6
  • BIST
    9717.13
  • BTC
    63485.14$

İŞ DÜNYASINDAN SİYASETÇİSİNE KONYA

17 Haziran 2021, Perşembe 08:36

Bugün izninizle son bir haftadır samimi sohbetler yaptığımız siyasetçilerden, iş dünyasının bilinen tanıdık isimlerinden söz ederek yazımıza başlamak istiyorum.

Niye? Ne oldu? Derseniz TECRÜBE denilen ama hala önemini kavrayamadığımız bu durumdan hem kendime ders çıkartmak, hem de belki okurlarımızın da aklında birkaç kelime kırıntısı kalır diye bunları yazmak istedim.

HASAN ANGI “GELENEKÇİ ANGI”

Gelişen ve değişen Türkiye’de AK Partinin bu ülkeye kazandırdığı gerçeklerden biriside sosyal medya. Gerçi teknolojiye dünyada dur diyebilen olmuş mu? O da tartışılır.

Paranın girdiği yerde dert olmazmış derler ya.

Çini’ni de gördük, Küba’sını da hatta hatta Vietnam’ını da.

Bu komünist ülkelerde bile para insanları ve rejimleri su böreği gibi yumuşatı vermiş.

Neyse konumuzu dağıtmayalım.

Biz Baş vekilim Sayın Angı’dan teknolojiye geleceğiz.

Siyasi arenada herkes istese de istemese de, inansa da inanmasa da bu zıkkım sosyal medyayı bir şekilde kullanmaya çalışıyor.

Hafta içerisinde Sayın Hasan Angı ve yönetimin genç isimleri KONYA POSTASI’nda konuğumuz idiler.

Birde izninizle Sayın Angı filan demeyeceğim.

Çünkü mümkün oldukça olduğum gibi yaşamaya çalışıyorum.

AK Parti ile Konya siyasetine 20 yıldır damgasını vuran Hasan Abim, Benim baş vekilimi bizi ziyarete gelirken de giderken de şöyle bir izledim.

NÜVE iş merkezinde DEMİRCİ İş Merkezinde yürüyerek tüm esnafla selamlaşan Hasan abimin birde sosyal medya paylaşımlarına bakarken Hasan abimin de sosyal medyada yüzlerce insana görüntü vermek yerine bire bir selam vermeyi tercih edeceğine ve daha mutlu olduğuna şahit oldum.

Tabii bu benim şahsı görüşüm.

Ama sizlerinde uzaktan çaktırmadan Sayın Angı’nın zor durumdaki esnafla kurduğu görüntüyü izlemenizi isterdim.

SERVET TURGUT 90 LARIN BAŞINA

RAHMETLİ TÜRKEŞ’E GÖTÜRDÜ

Ziyaretçilerimiz arasında Ankara’dan gelen ve benim için özellikle 90 lı yıllar ve merhum Türkeş ile ilgili ölümsüz hatıralara vesile olan Servet abımız Servet Turgut abimizde vardı. Sayın Turgut Z kuşağı belki tanımayabilir.

Ama 90 lı yıllar MHP‘nin ve ülkenin en önemli zirve noktaları.

Ve o yıllarda merhum Türkeş’in sağ kolu Teşkilatlanmadan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Turgut.

Ve benim Servet abim ile o yıllarda ki kara yolculuklarım

Ahhh Servet abim ahhhhh.

O yıllar ne konuşulur, ne bir yerde yazılır nede hatıralar kağıda dökülür.

O yıllar dedikleri gibi sadece YAŞANIR…

“TÜRK GİBİ ÇALIŞMAK

MÜSLÜMAN GİBİ YAŞAMAK”

Bu hafta nasihatlarını dinlediğim kendime göre dersimi çıkardığım bir büyüğümde Sayın Mehmet Ali Atiker idi.

Mehmet Ali abi ile daha çok dünün, bugünün ve yarının ekonomik gidişatı ve bu ekonomi girdabında bizim kendimizin yaşam tarzı üzerine idi.

Bu ekonomi işine, sanayiciliğe, ömrünü vermiş.

Yeri gelmiş yokluğu, yeri gelmiş zirveye görmüş bir yaşayan efsane sanayici olarak Mehmet Ali abinin “özel” nasihatleri ve hatıralarının dışında “bunları yazabilirsin, bunları konuşabilirsin” dediklerini sizlerle zaman içerisinde paylaşmaya çalışacağım.

Mesela burada birçok dikkat çekici parantez açmak istiyorum.

………………………..

Bildiğimiz gibi büyük bir gururla Devlet Demiryollarının DEMİR İPEK YOLU projesi adım adım ilerliyor.

Bu da neymiş hatırlayamadık diyenler için küçük küçük hatırlatma yapalım.    

“En önemli kesimini BTK Demiryolu Hattı'nın oluşturduğu, Demir İpek Yolu olarak da adlandırılan Orta Koridor üzerinden yola çıkan 5'inci blok tren, Gürcistan/Ahılkelek-Köseköy/İzmit parkurunu 70 saat yerine gümrük işlemleri dahil 52 saatte tamamlayarak eski rekorunu yineledi.”

…………..

“50 konteynerden oluşan, 1992 ton ağırlığındaki tren, 1056 metre uzunluğuyla BTK Demiryolu Hattı'ndan geçen en uzun ithalat treni olma özelliğine sahip bulunuyor.”

,,,,,,,,,,,,,,,,          

PEKİN'DEN LONDRA'YA

Tek Kuşak Tek Yol projesi, küresel ticaret dengelerini de değiştirecek. Pekin'den çıkan bir tren kesintisiz olarak Londra'ya ulaşabilecek. Proje, ABD öncülüğündeki Atlantik gücüne de hem jeostratejik hem de ticari olarak önemli bir alternatif oluşturacak. 2049'da tümüyle bitmesi beklenen Tek Kuşak Tek Yol Projesi kapsamındaki orta koridor, tarihi pek Yolu'nun modern versiyonu olarak anılıyor. Projenin hayata geçmesi için Çin ve bölge ülkelerinin 8 trilyon dolarlık yatırım yapması planlanırken, Çin ve Türkiye arasındaki mutabakat uyarınca da ticaret yolları için 40 milyar dolarlık bir bütçe öngörüldü.”

……………

Sanayinin ticaretin içinde pişip kavrulan ve sert demir, çelik (!) haline gelen Mehmet Ali abimiz bu tarihi tren projesi için başta Konya sanayicisi olmak üzere Anadolu üreticisi için bir tehlikeye dikkat çekiyordu. Şöyle diyordu;

“Gemi Çin’den çıktı mı 40-45 günde geliyordu. Şimdi 10-12 günde Çin’in ürettiği burada. Daha sonra Avrupa’da. İngiltere’de. Sanayicimiz bundan sonra çok daha akıllı ve düzgün olmak zorunda.

90 lı yıllarda ilk kez Çin’e gitmiştim. Oradaki sanayiyi, üretimi, işçilerin düzeni görünce arkadaşlara dedim ki Alman gibi sağlam, Türk gibi çalışkan ve Müslüman gibi yaşamaz isek geleceğimiz sıkıntılı olur.”

……………..

Mehmet Ali abim bugün insanların genel anlamda, insan derken işçisinden işverenine toplumun her kesiminin yaşantısından da kaygılı idi. Haklıydı.

Bende aynı şeyleri düşünüyordum Ama ben bir işçi emeklisi olarak gelecekten kaygı duyuyordum. Karşımdaki kişi ise dev bir sanayici bir dünya markası şirketin tecrübe abidesi idi. Ve kendisi de diyordu ki

“GELECEK ADINA TEHLİKE KAZANMADAN HARCIYORUZ”     

……………….

RAHMİ BAŞTOKLU’NUN ÜLKE SEVDASI

Gelen, sohbet eden, her yerde konuşulamayacak konuları samimiyetimize güvenerek anlatan ve rahatlayan büyüklerimizden biriside Sayın Rahmi Baştoklu ve yakışıklı karizmatik evladı Çağlar Baştoklu idi.

Şimdi biz Rahmi Baştoklu deyince herkesin aklına siyaset ve dolayısıyla CHP gelecek.

Vallahi herkes keşke benim tanıdığım bildiğim CHP li Rahmi Baştoklu dahası Baştoklu ailesi gibi olsa. Olabilse.

Rahmi abi büyük bir maden işletmecisi. Ve işlettiği madende bugün dahil yıllardır hep kendilerini denetleyen kurumun hatta Bakanlığın takdir ile ödüllendirdiği Türkiye’ye örnek gösterdiği bir tesis.

Mesela Rahmi abiye bu tesisi satın alabilmek için yabancı sermayenin Dünya markaları inanılmaz tekliflerde bulunuyorlar. Ama Rahmi abi ne diyor biliyor mumunuz?

“BU TOPRAKLAR SATILIK DEĞİL”

…………….

Aslında bugün Konya’nın değerlerinden farklı farklı cümleleri ve anıları ile sizlerle paylaşmak istiyordum. Ancak yazımızı yazarken gelen bilgiler doğrultusunda bu konuya şimdilik noktayı koyup. Bir iki memleket meselesine girmek zorunda kalıyoruz.

AİLE SAĞLIĞI MERKEZLERİNDE YENİ DÜZENLEME

Allah’a şükürler olsun şu aşı işi inanılmaz bir şekilde yeniden hızını aldı gidiyor.

İnanılmaz diyorum bu lafın gelişi. Çünkü bizim sağlık sisteminin, sağlık çalışanlarının gücüne inanıyorum. Yeter ki aşı olsun. Aşı oldu biz bunun işin en iyisini yaparız. Bakın iki üç gün aşı geldi diye aşılama yeniden başladı. Ve son aşılama ile Dünya’da 10. Sıraya gelmişiz.

Mesela bu konuda dün yeni bir bilgi geldi.

Hani bu satırları yazmıştık ya. Aşı işinde Aile Sağlığı Merkezlerinde sadece A ve B kategorileri aşı yapabilir diye. İşte dün bunda yeni bir hamle yapıldı. Artık diğer merkezlerimizde de aşılama işi başlıyor.

Türkiye ve Türk insanı olarak Allah’ın izni ile bu işten kurtulacağız.

Neyle?

Aşı ile.

O zaman hükümet bu işte çok doğru adımlar atıyor.

Bunu bir adım daha öteye götürebiliriz.

Yolda tuttuğunu aşılayacaksın.

Bakın ne güzel yaş grupları indi.

Hele hele sanayiler bu sıkıntının bana göre yuvası idi.

Şimdi sanayilerde üretimin de hızını düşürmeden mobil ekipler aşı yapacaklar.

Olay bu işte.

Tekrar aynı yerdeyim.

Tuttuğunu aşılarsan sonbahardan önce biz bu illeti def ederiz.

Dışarıdan gelenleri mi soruyorsunuz?

O da kolay.

Her gelenide aşılayalım.

O da olur biter işte.

Hatta onlardan da bir de aşı parası olalım.

Ekonomiye katkı sağlayalım.

Ne dersiniz?

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

 

Haram baraj önündeki su gibidir. O seti geçtin mi durdurmaya artık kimse engel olamaz.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?    

 

Hiç değilse aşı sırasında birbirimizin önüne geçmek için yalan söylememeye çalışırsak daha iyi ADAM oluruz.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Ahmet
    17-06-2021 09:52

    Uğur bey aşı konusu çok önemli herkeze aşılamalı ama ısrarla aşılanmamak için kaçan ve bunu gizleyen arkadaşlarımız var bu konuda eğitimciler ve sağlıkçılar özel çalışma yapmalılar derim değilse yine sonunda hep birlikte aynı sıkıntıyı çekeriz

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.