Konya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2508.8
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64427.85$

İnternet Şifresi

26 Şubat 2022, Cumartesi 08:07

” Yaklaşık 6 ay önce komşum internetin şifresini istedi.

Ona verdim çünkü sorun değildi ve onunla iyi geçiniyordum. Dün eve dönüyordum ve o kapıdaydı. Durdum ve bana Netflix ‘inin olduğunu söyledi ve her zamanki gibi biraz konuştum. Sonra şaka ile karışık dedim ki: “Çok çalışıyorum, televizyon izlemek için zar zor zamanım var ama bu harika, o yüzden bazı programları izlemek için şifreyi ödünç verebilir misin?”

Sonra bahçesini sulayan karısı dedi ki: “Bunu ona veremeyiz çünkü para ödeyen benim ve paylaşılamaz”.

Tam bir sessizlik hükmetti!

Adam alçak sesle özür diledi ve ona sorun olmadığını söyledim. Başka şeyler hakkında konuşmaya devam ettik ve sonunda evime girdim. Kısa bir süre sonra komşumun karısı onu aramak için dışarı çıktı, gergin görünüyor, televizyonun çalışmadığını söyledi. İçeri girdi ve ben pencereden baktım. Birkaç dakika sonra o ve karısı beni aramaya geldiler ve ağın işe yaramadığını, şifrenin girmediğini söylediler. Onlara baktım,” Şifreyi değiştirdim, çünkü ödeme yapan benim ve paylaşmak için değil.” dedim.

Karısı kırmızıya döndü ve tartışmaya çalıştı, ona dedim ki: “Hanım hanım, internetimi aldım ve Netflix’ iniz var, her şey yolunda ve herkes mutlu.” geri döndüler ve kapıyı kapattılar.

Benimle bir daha hiç konuşmadılar “.

Ondan öğrendiğim ders.

Arkadaşlık karşılıklı olmalı.

– Aşk karşılıklı olmalı.

– Sevgi karşılıklı olmalı.

Bugünden itibaren sessizce, yokluk, sevgi, arkadaşlık ve sadakat ile geri vermek niyetindeyim. Artık tek yönlü duygular yaşamak yok. Duygular iki yönlü olmalı!

Her zaman veren ve asla almayan kişi olmayı bırak.. Ben zaten yeni bir varlığım….

Gerçek yaşanmış bir olay. Zaten bu tür olayları her birerimiz hayatta mutlaka yaşar veya yaşatır kırar veya kırılırız mutlaka. İyiliği de sevgiyi de karşımızdaki hak ederse veya bize itaat ederse veririz. Yani ya kölemiz olacak ya da kölesi olacağız ki bir ilişki olsun. Bunlar yoksa iletişime de saygıya da gerek yoktur diye düşünürüz. Oysa en büyük zararı her zaman olduğu gibi kendimize yaparız. İnsanlığımızı kaybeder, saygınlığımızı kaybeder en önemlisi dostlarımızı kaybederiz. Bunun sonucunda da yalnız tek başına kalmayı hak etmiş oluruz. Eee bunu da hak etmeyi başarıyorsak insan olmak çokta kolay değil demek ki azizim…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.