Konya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2325.6
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70358.76$

İnternet gerçekleri…

28 Kasım 2020, Cumartesi 09:27

İnternetin bilinçli kullanıldığında büyük bir nimet olduğunu anlamak gerekir. Gün içerisinde saatlerimizi internet başında geçirirken, faydalı bir bilgiye ulaşmadık ise, o interneti kullanmanın bir anlamı yoktur.

Sosyal medya da zamanın büyük bir bölümünü harcayıp, sadece geyik dediğimiz muhabbetlerin içinde yer almamız ve bunu sürdürüyor olmamız geleceğimizi kaygılandırsa da bu illetten kurtulmanın yollarını aramalıyız. Bilinçli kullanılma ilgili neler yapabiliriz araştırmalıyız.

Örneğin sosyal medya da nelerin olup bittiğini takip ettiğimiz zaman kadar, gerekli bilgi arayıp bulsak ve onu dağarcığımıza yazsak kazancımız olur. Örneğin anlamını bilmediğimiz sözcükleri araştırsak, okunması gereken romanları okusak biraz da kitap okusak en azından bilgi anlamında zenginleşebiliriz.

İnternetin doğru ve zamanlı kullanılması ile ilgili bir program geliştirilse, kişiye özel günün belirli saatleri haricinde internete giriş izni verilmese. Girişin olduğu öğleden önceki saatte sosyal medya da kalsa paylaşımları görse ve paylaşsa, ikinci serbest saatte ise sosyal medyaya girişleri engellese güzel bilgilerin bulunduğu sitelere giriş izni verilse ne kadar güzel olur.

Ben günde iki saat internette kalmalıyım. Diğer saatlerde giriş iznim yok. Bunun bir saatini derslerim için kullanacağım ikinci saatini ise sosyal medya için kullanacağım diye kendimizi programlasak ve o şekilde yaşamaya çalışsak.

Kurtulmaz isek bu internet illetinden günlerimizin boşa geçeceği gerçeğini bilmemiz gerekir. Daha 10 yaşında hatta küçük yaşta başlanılan internet kullanımı o yaşlardaki miniklerin geleceği planlamada da etkili olacağına faydası olur gibi geliyor.

Benim telefonum internet eşimi için merkezden kısıtlansın. Belirli saatlerde açılsın o saatler dışında açılmasın.  Hem çocuklar hem yetişkinler rahat bir nefes alır.

NOT: Siyasi partiler ve STK’lar niçin kuruldu. Sadece kadın cinayetlerini kınayan kuruluşlar olarak mı kalacaklar. Bakanlar, kadın cinayetlerinde bu yıl düşüş olduğunu söylemek yerine hiçbir kadın öldürülmedi gibi açıklamalar yapsalar. Bunun için kınamayı bırakıp proje üretip cinayetleri bitirmemiz gerekir. Siyasiler ve STK’ların hepsinin birinci görevi bu olmalı. Yoksa daha çok masum kadınımız hayattan koparılacak…

Sağlıcakla kalın…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.