Konya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.06
  • ALTIN
    2285.6
  • BIST
    8980.41
  • BTC
    70537.43$

İNSAN ŞAŞIRMAYA GÖRSÜN (1)

12 Ağustos 2021, Perşembe 08:45

Ne acayip bi ülkeyiz. İnsanların kendisiyle alakalı olmayan birçok meselelerde teslimiyeti değil hömermeyi yeğ tuttuğunu adeta insanların inancıyla dalga geçmeye çalıştığını kısaca tii’ye aldığını basından izlemekteyiz. İnancını ateizme bağlayanlar için saldırılması gereken tek yer var.O da bildiğiniz     gibi İslam.Herkes bu konuda allame,herkes bu alanda  uzman mübarek.Üstüne vazife olmayan bir çok     konularda olduğu gibi din konusunda bizim elimize kimse su dökemez.İşte o allamelerden biri de sürekli din konusunda yani  İslam’a saldırma konusunda kendini yetkin görenlerin başında gelen şehla metin uca adındaki ucube yine bir salvo ile kendine özgü mantığını çalıştırmış ve milletin inancını rencide edici tavırlarına bir yenisini eklemişti.

Efendim bildiğiniz gibi ormanlarımızın yakılması ile büyük bir hüzne kapıldığımız malum. Yalnız bu hüznü özellikle muhalif kesimden beklemediğimi belirtmek isterim. Hatta sevinen, gâvurdan beter aşağılık zihniyetler olduğunu da söyleyebilirim. Bu ucube adam yıllardır gerek TV kanallarında gerekse twitter aracılığı ile kin kusmaya devam etti. Geçen gün yine bir paylaşımı dikkat çekici idi. Aklınca orman yangınlarına karşı duaya kalkan ellerle dalga geçerek Ağustos’ta Antalya’ya yağmur yağmaz diyerek kesin kes bir hükümde bulunmuş, Allah’a açılan ellerin, edilen duaların yerine bilime inanıp duaya itibar etmemeleri gerektiğini paylaşmıştı. Bu şahsiyetin eğitim düzeyi, dine karşı lakaytlığı, dini alaya alan küçümsemeli sözleri ben kendimi bildim bileli hep sivri bir dil şeklinde insana dokunmuş ve hissiyatlarını incitmiştir. Tabi bunun salvolarına karşılık altta kalıp aşağı oturulmayacağını ve bununda mukabilini hem de en yakışır cinsinden veren yiğitlerin olduğunu da altını çizerek söylemek istiyorum.

Yine benzer bir olaya Reis’in 1994 yılında İBB Başkanı olduğu bir dönemde kurak geçen sezonla ilgili olarak basın mensupları”Sayın Başkan,yağmur bombası atacak mısınız?Diye sorduklarında “Hayır,biz yağmur duasına çıkacağız” deyince o günkü sabah gazetesi “Tayyip’in işi Allah’a kaldı” diye manşet atmıştı.Ha sonra nemi oldu?Onu da söyleyeyim.Tam 3 gün boyunca yağmur yağmış,sabah gazetesini su basmış,    bu sefer aynı gazeteler alaycı tavırla aynen Uca’nın yaptığı gibi “Yağmur durdurma duasına çıksana Tayyip demişlerdi”Reis’de o dönemler  Melen Çayından su getirtip “fiili duasını” yani icraat kısmını da    yerine getirmişti.Getirmesine getirmişti de lakin  ötekilerde  kızaracak bir yüz bile kalmamıştı.

Bugün biz inancımız gereği hem Allah’a olan teslimiyetimizi hem de fiili duamızı yaparız.Gelecek Allah’ın elindedir.Mülk’ün, bu alemlerin sahibi O’(c.c.) değil mi?Şimdi reisi eleştirenler ne dua ediyorlar ne de fiili icraat denilen maharetleri var.Varsa yoksa Erdoğan düşmanlığı.!

“Ey iman edenler! Siz kendinizi düzeltin. Siz doğru yolda olursanız yoldan sapan kimse size zarar veremez. Hepinizin dönüşü Allah'adır. O zaman Allah(c.c.), size yaptıklarınızı haber verecektir.

Kur'an, Maide, 105.

Yüce kitabımız böyle diyor. Yoldan çıkan sapkınlar size zarar veremezler. Öyleyse ister ucuca olsunlar ister dirsek teması, isterse zillet ittifakı şeklinde olsunlar sen doğru olduğun müddetçe Rabbim yardım edecektir inşallahü Teâlâ. Biiznillah.

İşte bu açıklamaların ışığında sözümü şuna getirmek istiyorum. Metin Uca gibilerin yaptığı gibi dine diyanete, müminlerin inancına dokunulan laflar da aynı zamanda bir terör hareketidir. Hem de en tehlikeli cinsinden. Bu ve bunun gibiler alaycı, kendince aşağılayıcı küçük düşürücü hareketleri ile hem toplumu geriyorlar hem de hümanist komünist geçiniyorlar. Zira terör zihinde beliren bir eylemdir. O zihin ki yüreğin emrinde. Öyleyse her tehlikeli söz ve harekette yukarıda bahsettiğimiz gibi aynen bir terör hadisesidir. Terör aslında inançsızlık eylemidir. İslam’dan imandan inançtan uzak kalan sadece dünyevi ihtirasların peşinde koşanlar lakayt tavırları ile kendilerini küçük ve aşağılayıcı durumlara düşürdüklerinin farkına varmadıklarından olsa gerek inadına dine karşı saldırganlıkları bitmiyor. Ben şöyle yorumluyorum. Habil ve Kabil mücadelesi dünya durdukça devam edecek.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.