Konya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.38
  • EURO
    35.06
  • ALTIN
    2326.5
  • BIST
    9104.65
  • BTC
    70524.45$

İndirim mi bindirim mi?

15 Ocak 2022, Cumartesi 09:25

Dolar yükseliyor diye günde 2-3 kez etiket değiştiren ve dolar düştükten sonra indirim yapmayan marketlerden halen alışveriş yapıyor olmak durumu kabullendiğimiz anlamına mı geliyor?

İki üründen fazla satmayan üçüncü ürünü alabilmek için 5 yaşındaki çocuğunu kasaya diken annenin yaşadığı zorluğu görmezden mi gelmek gerekir?

Bugün halen kapısında sıraya girdiğimiz zincir marketlerin ayakta durabilmesine şaşırmıyor değilim. Toplamsal bir anlayışla bu marketlere 15 gün gitmesek fiyatları indirmek zorunda kalmazlar mı? Kalmasınlar ve kapatıp gitsinler…

Yerel marketlere gidelim. Onlardan alışveriş yapalım. En azından vergisini bu şehre yatırıyorlar. Diğerleri gibi vergileri başka şehirlere gitmiyor. Hem yerli firma hem de şehrimiz kazansın. Bununla ilgili olarak bir çalışma yapılması gerekir. Zincir marketler, fiyat indirmemek konusunda ne kadar ısrarcı davranırsa bizlerde oradan alışveriş yapmamak için ısrarcı olmalıyız. Onlar tek biz çoğul olmalıyız.

Belki o zaman denetimlerin ve yazılar cezaların terbiye edemediği bu işletmeleri bizler terbiye edebiliriz. Şimdi yeni bir düzenle geliyor. Zincir marketler züccaciye ürünleri başta olmak üzere tekel ürünleri satamayacak. Bu marketlerin beyaz eşya satmasına da müsaade edilmemeli.

Nasıl beyaz eşyayı beyaz eşyacı satacaksa diğerlerini de bırakın o sektördeki esnaflar satsın. Kapanan işyeri sayısı azalır. Konya kazanır, Konyalı kazanır.

Benim şahsi kanaatim. Herkes işini yapsın. Birde biz vatandaş olarak paramızla rezil olmayı bırakmalıyız. Bize hesapta kösen lokantaya bir daha gitmiyorsak, etikette kösen marketlere de gitmemeliyiz.

Bu arada herkes virüse yakalansın diye mi uğraşıyoruz devlet olarak. Vaka sayıları arttıkça okullar açık kalacak ısrarını devam ettiren milli eğitim bakanının nasıl bir ruh halinde olduğunu düşünemiyorum.

Çocuğu virüse yakalanan ve ölen olursa ne yaparız. Kim verir bunun hesabını. Uzaktan eğitim de başarılıyız. Dünya da örnek gösteriliyorduk ne oldu da uzaktan eğitimden uzaklaşıyoruz.

Eğitimli ve sağlıklı günler…

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.