Konya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.32
  • EURO
    35.09
  • ALTIN
    2300.4
  • BIST
    9075.04
  • BTC
    71297.44$

İkinci yarı daha farklı olacak

05 Ocak 2018, Cuma 09:10

Geçtiğimiz iki sezonda inanılmaz işler yaparak adından söz ettiren Atiker Konyaspor için bu yıl yeni bir dönem başladı. Aykut Kocaman’ın koltuğunu bırakması ve ardından gelişen süreç çok da şaşırtıcı olmasa da bu düşüş çok hızlı gerçekleşti. Yönetim içerisinde yaşanan sıkıntıların dışında hemen hemen yeni bir kadro ile sezona başlayan Konyaspor, Kocaman’ın koltuğuna ise Mustafa Reşit Akçay’ı getirdi. Aykut Kocaman ile inanılmaz bir değişim yaşayan ve oynadığı maçlarda ciddi efor sarf ederek kompakt oyunuyla önemli işlere imza atan Yeşil Beyazlılar, aynı başarıyı 2017-2018 sezonunun ilk yarısında gerçekleştiremedi.

Peki, Konyaspor’un kimliğinden kopmasının sebebi neydi?

İşte bu soruya farklı farklı cevaplar gelse de asıl nedenlerinden birisi de ‘takım olgusunu oluşturamama’ olarak görüyorum. Mustafa Reşit Akçay ile yapılan yanlış transferlerin ardından sahaya yansıtılan oyun içler acısı oldu. Zaten Akçay ile de 9. haftanın ardından yollar ayrıldı. Mustafa Reşit Akçay için ikinci yarıyı göremez yorumunda bulunmuştum. Yanılmamışım. Kötü bir hoca olmamasına rağmen 3 kulvarda mücadele eden Konyaspor için kesinlikle yeterli görünmüyordu. Yapılan transferleri de göz önünde bulundurursak durum pek de şaşırtıcı olmadı açıkçası.

Teknik adam tercihi bu sezon Konyaspor’u bir hayli yordu diyebiliriz. Aykut Kocaman’dan sonra bu sistemi sürdürebilecek bir çalıştırıcı bulmakta zordu haliyle. Mustafa Hocanın ardından ise gündeme gelen birçok isimden Şifo Mehmet Lakaplı “Mehmet Özdilek” kararı verildi. Yeni bir başlangıç için fena bir isim durmadı ve kısa sürede takıma yeni bir hava kattı.

Konyaspor, Mehmet Özdilek ile çıktığı lig ve Avrupa’da oyun ve sistem olarak değişikliğe gidip hareketlense de oyuncu profilinin kapasitesi ve rotasyon sıkıntısıyla yine ciddi sorunlar yaşadı. Kolay bir iş değil üç kulvarda mücadele etmek. Hele ki böyle bir süreçten geçen Konyaspor için. Bence önümüzdeki haftalar için olumlu sinyaller veriyor Konyaspor. Elbette geçen sezonu yakalamak bir hayli zor şu aşamada.

Ancak şuan gözler yapılacak takviyelerde. Bende merakla bekliyorum. En az 4 transfer yapılacağı söylendi. Bu transferin uyumu çok önemli olacak. İkinci yarının çok daha faklı geçeceği belli. Umarım bu Konyaspor için iyi yönde olur.

Malum ligden düşmeyi istemeyiz…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.