Konya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63660.306$

İKİ ZİYARET, İKİ BAŞKAN

26 Nisan 2019, Cuma 08:36

Önceki gün Karatay ve Selçuklu Belediye Başkanlarına adet olduğu üzere “Hayırlı olsun” ziyareti yaptık.         

Gazetemizin imtiyaz sahibi Hasan Hüseyin Kara, Genel Yayın Yönetmeni Murat Dönmez ve Yazı İşleri Müdürümüz Zekeriya Sağlık’la birlikte ilk olarak Karatay Belediye Başkanı  Hasan Kılca’yı ziyaret ettik. Seçimin üzerinden 24 gün geçtiği halde başkanın bir hayli  ziyaretçisi vardı. Özel Kalemin kullandığı odalar ve ziyaretçilerin kabulden önce alındığı odalar doluydu. Başkanlık makamının kapıları da sonuna kadar açılmıştı. Ziyaretçiler  3-5 kişilik gruplar halinde içeri alınıyor. Ziyaretini 10-15 dakika süre zarfında tamamlayanlar dışarı çıkıyor, yenileri içeri alınıyordu.

Karatay’ın yeni belediye başkanı  Hasan Kılca’yla arkadaşlarımızla birlikte kısa bir sohbet yaptık. Yeni  dönemde belediye olarak ne  yapacaklarını ve ne düşündüklerini öğrenmeye çalıştık. Başkan çok kısa başlıklar halinde açıklamalar yaptı. Hasan bey, bildiğimiz Hasan bey. Yani  konuşmayı fazla sevmeyen, lafı uzatmayan ve az  konuşan bir Hasan bey. Anlaşılan onun bu özelliğini başkanlığı döneminde de görmeye devam edeceğiz.

Sohbet ederken başkana; belediyenin üst düzey yönetiminde değişiklik yapıp, yapmayacağını sordum. Mesela, yeni başkan yardımcıları olacak mıydı? Aynı şekilde gelen, giden müdürler olacak mıydı? Büyükşehir Belediyesi’nden transfer  edilen daire başkanları olacak mıydı? Başkan bizim  bu sorularımıza net cevap verdi  ve “Evet, olabilir.Kullanılmayan başkan yardımcılıkları kadromuz var” dedi. Karatay’da sekiz başkan yardımcılığı kadrosu var. Halihazırda üç başkan yardımcısı görev yapıyor belediyede. Dolayısıyla yeni başkan boş bulunan koltuklara yeni isimler getirebilir. Bunun için galiba biraz zamana ihtiyaç var.

Önceki gün Karatay Belediyesi’nde başkanın yanına girerken, Büyükşehir’den tanıdığımız Osman Ciğeri’de gördük. Osman bey Büyükşehir’de Hasan  Beyin Özel Kalem Müdürüydü. Seçim döneminde de Hasan Beyin yanından hiç ayrılmadı. Gördüğümüz kadarıyla Osman Bey başkanın en yakınındaki isimilerden birisi  olmaya devam edecek. Muhtemelen Özel Kalem Müdürlüğü ile görevlendirilecek. Tercih edilmesi halinde Osman Bey isabetli bir seçim olur.

Gazete olarak yaptığımız “Hayırlı olsun” ziyaretimizin ikinci durağı Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı oldu. Pekyatırmacı’yı bekleyen ziyaretçilerin sayısı da bir hayli fazlaydı. Ziyaretçi sayısı fazla olunca, randevu saatleri de ister istemez sarkıyor. Bu durumu normal karşılamak lazım. Daha kalabalık heyetlerin biri gidiyor diğeri geliyor. Özel Kalem personeli ziyaretçi trafiğini düzenlemekte zorlanıyor. Sonuçta  biz de 15 dakika bekledikten sonra başkanın yanına girdik.

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı’ya “Hayırlı olsun” dedikten sonra,  karşılıklı hal hatır muhabbetimiz oldu. Sonra bizim Yazı İşleri Müdürü  Zekeriya Sağlık başkanı yeni dönemle ilgili projelerini sordu. Başkan başladı anlatmaya. 4-5 dakika içerisinde seçim döneminde ne söylediyse  neredeyse tamamını tekrarladı. Pekyatırmacı başkan konuşmayı seviyor. Kendisi seri konuşuyor. “Takır takır” konuşan bir yapısı var. İyi mi? Tabi ki iyi.

Ahmet  Pekyatırmacı başkan seçim öncesinde ve seçim kampanyası  boyunca çalıştığı  dersleri unutmamış. Çalıştığı dersin her sayfası ve her konu başlığı aklında duruyor. İnşaallah önümüzdeki beş yıl boyunca da unutmaz. Unutmaması gerekir.

Selçuklu’nun başkanına da sordum “Belediyenin üst düzey  yönetiminde yeni görevlendirmeler yapacak mısınız? Selçuklu’dan, Büyükşehir Belediyesi’ne  yönetici  trasferi devam edecek mi?” diye. Başkan önce güldü ve sonra dedi ki “Evet olacak. Gidenler, gelenler olacak”

Peki yeni seçilen  belediye başkanlarına yapılan ziyaretler ne zaman sona erecek? Galiba  bu ziyaretler Ramazan ayının ortasına kadar devam edecek. Ziyaretçi yoğunluğu bunu gösteriyor. İyi de  başkanlar ne zaman çalışacak? Belediyeye ne zaman bakacak? Karatay  belediye başkanı  Hasan Kılca şöyle dedi : “Gündüz ziyaretçileri kabul ediyoruz akşam da çalışıyoruz”

Lakin gün içinde yapılan işle, akşam yapılan iş bir olmaz ki. Galiba bir ince ayar yapmak gerekiyor ziyaretçi trafiğine. Bu iş  fazla uzarsa, kamuoyunda homurdanmalar başlar.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.