Konya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2438.0
  • BIST
    9722.77
  • BTC
    64995.89$

İKİ ÜNİVERSİTE’DEN AÇIKLAMA

12 Kasım 2018, Pazartesi 08:22

Önce Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı  Prof.Dr.Mehmet Okka aradı bizi.Üniversitelerle ilgili yazımızı okuduğunu  ve üniversitelerle ilgili hassasiyetimizi takdir ettiğini söyledi.

Mehmet Okka bizim kadim dostlarımızdan olan bir insan. Biz onun ailesini, o bizim ailemizi tanır.Bazı konularda “kader birliği” derecesinde yakın ilişkilerimiz oldu. Samimi,vefalı ve sevecen bir  dost. Ayrıca, bıkmak ve yorulmak bilmeyen çalışkan bir insan. Kime omuz verdiyse, onu yükseltti.

Hoca’yı, bizi aradığında dinledim.Sonra üniversiteden içerisinde  yedi ayrı dosya bulunan bir klasör geldi kargoyla. İcraatların anlatıldığı yaklaşık üç sayfalık evrakları hafta sonu oturup tek tek inceledim. Elimizin değmediği, gözümüzün görmediği evrak kalmadı.

Üniversitelerle ilgili yazımız üzerine, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden de aradılar bizi. Onlar da bir takım belge ve evrak göndereceklerini söylediler. Selçuk’un, klasör dolusu evraklarının yanında Erbakan üniversitesinden gelen dosya mütevazıydı. Onu da oturup inceledik. Rektör Prof.Dr.Muzaffer Şeker’in ilgilendiği ve bize imzalayıp gönderdiği dosyada, üniversitenin icraatlarını görme imkanımız oldu.

Her iki üniversitenin icraatlarından söz edeceğiz, bize gelen belgelerden yola çıkarak.

2016-2018 yılları arasında Selçuk Üniversitesi’nde gerçekleştirilen icraatlar şöyle.

-Açık ve kapalı spor tesislerinin yenilenmesi,

-Ziraat ve Veteriner Fakültelerinin çifliklerinin altyapısının yenilenmesi,              

-48 yataklı yoğun bakım ünitesinin yapılması,

-Hobi bahçelerinin yapılması,

-Kampüs  içinde öğrenciler için yeni sosyal tesis inşaatı,

-Mühendislik fakültesi merkezi derslik 2. Etap inşaatı,

-Kampüs rekktörlük binasının tamamlanması ve rektörlüğün kampüse taşınması,

-Keykabut Köşkünün tamamlanması ve hizmete açılması,

-Yunak MYO eğitim öğretime açılması,

-Sivil Havacılık Yüksek Okulunun eğitim öğretime açılması,

-Eğitim Fakültesinin kurulması,

-Eczacılık Fakültesinin kurulması ve eğitim öğretime açılması,

-Sektörel hizmetler otomasyonunun aktif hale gelmesi.Üniversite, sanayi işbirliği.

-Akşehir Mimarlık ve Mühendislik Fakültesinin kurulması,

-İslami İlimler Fakültesinin hibe yoluyla yapılması,

-Yunak,Akören ve Beyşehir’de yeni yurt binalarının yapılması,

Selçuk Üniversitesinin ülkede en çok patent başvurusu yapan üniversiteler arasında olduğunu, bize gönderilen belgelerden öğrendik. Selçuk’da AR-Ge çalışmalarına da önem ve öncelik verilmiş.

Sosyal ve kültürel etkinlekler olarak da Selçuk Üniversitesi kayda değer faaliyetler göstermiş.Topluluklar vasıtasıyla panel,kongre,konferans,kurs,çalıştay gibi etkinlikler koymuş ortaya Selçuk Üniversitesi.

Bu arada üniversitede yeni bölümlerin açılmış olması çok önemli. Mesela Sivil Havacılık Yüksek Okulunun açılması, Eğitim Fakültesinin kurulması  ve Eczacılık Fakültesinin kurulması. Yeni bölümlerin kurulması kolay değil çünkü.

Selçuk Üniverstesi 2016-2018 yılları arasında geçen zamanı iyi değerlendirmiş. Daha fazlası olur muydu, elbette olurdu. Ne denebilir?  Üniversite  yönetimi çalışmış.

Gelelim Prof.Dr.Necmettin Erbakan Üniversitesi’ne.

Bize gönderilen dosyaya baktık. Erbakan’da sosyal,kültürel ve bilimsel etkinler iki grupta toplanmış.

Şöyle:  

-Üniversite tarafından yapılan etkinlikler ve yayınlar,

-Üniversite toplulukları ile yapılan etkinlikler.

Erbakan Üniversitesi’nde farklı konularda kurslar,törenler,sergiler düzenlenmiş ve açılmış. Darülhadis ve Darülfıkıh dersleri verilmiş.

Yuvarlak Masa seminerleri, Sadrettin Konevi Sempozyumu, Uluslararası Sosyal Bilimler ve Eğitim Araştırmaları Sempozyumu yapılmış. O arada Erbakan Üniversitesi’nde önemli yayınlar çıkartılmış. Ayrıca üniversite’de çok sayıda topluluk olduğunu gördük. Etkinliklerin bir çoğu o topluluklar marifetiyle gerçekleştirilmiş.

Sonuç: Her iki üniversitenin, üniversitelerle ilgili yazımıza gösterdikleri refleks önemli. Hassasiyetleri önemli. Yaptıkları açıklamalar da önemliydi. Ayrca biz de,kamuoyu da ayrıntılı şekilde bilgilenmiş oldu. İyi işler yapmışlar.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.