Konya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2498.3
  • BIST
    9440.8
  • BTC
    64682.49$

HYPERICI HERBA- Sarı kantaron

29 Mayıs 2019, Çarşamba 11:05

Değerli Okurlarım Merhaba;

Bahar aylarının gelmesi ile insan vücudundaki hormonal dengede değişmektedir. Bu sebeple ki kapalı yağmurlu havalar, gün içerisinde sıkça değişiklik gösteren hava şartlarına bağlı olarak insan psikolojisi de bu durumdan kolayca etkilenmektedir. Bu yüzden de bu hafta sizlerle antidepresan yani sakinleştirici etkiye sahip olan Sarı kantaron ile ilgili bilgileri paylaşacağım.

HYPERICI HERBA- Sarı kantaron

Sarı kantaron dünyada en çok kullanılan bitkisel ürünlerden biridir. Ülkemizde özellikle ülser ve yara tedavisinde ki etkinliği ile bilinmektedir. Sarı kantaron yağı özellikle yaraların iyileştirilmesinde çok faydalıdır.

 Ancak dünyada popüler olan kullanılışı depresyon tedavisidir. Hafif ve orta şiddetli depresyonda kullanılmaktadır. Dikkat edilmesi gereken konu, doğru bitki materyalinin, doğru miktarda ve doğru şekilde uygulanmasıdır. Önceki yazılarımda da bahsettiğim gibi doğru yerden, doğru ürünü tedarik ettikten sonra işin uzmanı olan kişilerden doğru kullanım ile ilgili bilgileri alarak, eğer düzenli kullandığımız ilaçlar var ise eczacılarımıza ya da doktorumuza danışarak kullanmamız gerekmektedir.

Sarı kantaron, gerçekten uyku problemlerini çözmekte, moral bozukluğu ve bitkinlik halinden uzaklaştırmaktadır. Bazı antidepresanlardan daha etkili bileşimler içeren bir bitki olduğu için, orta dereceliye kadar depresyonların tedavisinde de etkin biçimde kullanılmakta olup, buna rağmen depresyon ilaçlarının aksine neredeyse hiçbir yan etkisi bulunmamaktadır. Sigarayı bırakma dönemindeki stres ve adet öncesi sendromundaki gerginliği azaltmak için de yaygın olarak kullanılmaktadır.

Çay hazırlanışı:

2-3 g parçalanmış bitki üzerine 150 ml taze kaynatılmış sıcak su ilave edilerek, 10 dk. demlendikten sonra içilir. Günde 3 defa tüketilebilir. 15-20 gün içerisinde belirgin bir yarar görülür. Tabikide yukarıda bahsettiğim gibi eğer kullandığımız ilaçlar var ise mutlaka bir uzmana danışmalıyız.

Sağlık ve sevgiyle kalın. Bol şifalı günler dileğim ile…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.