Konya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.51
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2488.5
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63510.55$

HIRİSTİYAN DİN ADAMLARININ HIRİSTİYANLIKTA YAPTIKLARI DEĞİŞİKLİKLERDEN BAZILARI (6)

19 Ağustos 2019, Pazartesi 09:07

Hz. Peygamber şöyle buyurur: “Her doğan çocuk İs­lâm fıtratı üzerine doğar  (İslâm’ı yani Allah veRasulünün varlığını kabule hazır bir yaratılışla doğar). Sonra anne ve babası onu Yahudileştirir, Hıristiyanlaştırır, Mecusileştirir.”(1)

Bu sebeple Peygamberimiz; müşrik çocuklarını bile sever, onlara iyilik eder, gönüllerini hoş tutar, buna dikkat etmeyen kişileri ikaz ederdi. Bir savaşta kaza ile birkaç müşrik çocuğu ölmüş, Resülullah çok üzülmüş; “onlar müşrik yani düşman çocukları idi ya Resülallah bu kadar üzülmeye ne gerek var” diyenleri de “Onlar masum ve günahsız sabilerdir, o çocukla­rın bü­yüyüp Müslüman olup, çok yararlı işler yapmayacakla­rını bilir misin?” gibi sözlerle azarlamıştır.(2)

Nitekim Osmanlı döneminde devşirilip Osmanlı kültür po­tasında eritilen Hıristiyan çocuklarının, yetiştikten sonra çok samimi Müslümanlar olduklarına ve çok yararlı işler yaptıkla­rına misaller çoktur. İçlerinden hainlikler yapanlarda çıkmıştır, ama bunların oranı, devşirme olmayan bürokratlardan kötülük ve kalleşlik yapanların oranından daha fazla değildir.

10-Katolik Papazların Evlenmemesi:

Onların mantıksızlıklarından biri de Katolik papazların ev­lenmemesidir. Bunlar eğer insansa ki, güya vekili oldukları Hz. İsa gibi tanrı değillerse, bunların da fizyolojik ihtiyaçları varsa bunu çağdaş mantığın neresine sığdırmak gerekir? Bütün canlı­larda bu bir ihtiyaçtır, bir gerekliliktir. Nesillerin devamı için bu birliktelik elzemdir. Bugüne kadar buna ihtiyaç duymayan bir canlı türü keşfedilmemiştir.

Bu akla mugayir ve muhalif olan fikirleri kendileri söyle­mişler ama, kendileri uymamışlardır. Kilise ve manastırlar geç­mişte ve hâlâ günümüzde zina yerleri, fuhuş mekânları, taciz mahalleri olmaktan kurtulamamışlardır. Papazların bu mabet­lerde yaptıkları hâlâ dünya gündemini işgal etmektedir.

Bu tacizlerin

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.