Konya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.53
  • EURO
    34.73
  • ALTIN
    2490.3
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    63188.77$

HER GÜN 1 KASE YOĞURT TÜKETİN, KEMİKLERİNİZİ GÜÇLENDİRİN

14 Aralık 2020, Pazartesi 09:07

Dünyada en sık görülen iskelet sistemi hastalığı “Osteoporoz (Kemik Erimesi)”dir. Kendini fark ettirmeden, sinsice artar. Tüm iskelet sistemini etkileyen bu hastalıkta kırılmalar daha çok bilek, omurga ve kalça kemiğinde gözlemlenir. Hastalık sırt ağrısı, kamburluk ve boyda kısalma olarak da kendini gösterebilir.

Erkeklere göre daha düşük kemik mineral yoğunluğuna sahip olan bayanlarda, osteoporoz gelişme riski 4 kat fazladır. Daha çok 50 yaş ve üzeri bireylerde ortaya çıkar. Türkiye’de 50 yaş üstü her 3 kadından ve yine 50 yaş üstü her 8 erkekten 1’inde osteoporoz hastalığı görülmektedir. Özellikle bayanlarda menopoz döneminde görülen östrojen kayıpları, osteoporoza yakalanma riskini arttıran en önemli faktördür.

Çoğunlukla yaşlılıkta meydana gelen osteoporozun temelinde, bebeklikten yetişkinliğe kadar olan yanlış beslenme alışkanlıkları yer alır. Beslenme yeterli kemik kütlesinin oluşmasında oldukça önemlidir. Kemiklerdeki mineral ve protein kayıplarının artmasında ise hareketsiz (sedanter) yaşamın rolü büyüktür.

Daha Sağlıklı ve Güçlü Kemikler İçin Öneriler

Kalsiyum

Vücuda alınan kalsiyumun

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.