Konya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.62
  • EURO
    34.76
  • ALTIN
    2498.2
  • BIST
    9524.59
  • BTC
    61937.88$

HEPİMİZ KOŞTURUYORUZ

25 Nisan 2016, Pazartesi 08:33

 Çoğumuz zamanımızın çok yoğun olduğu için, işlerimizi bir türlü yetiştiremediğimizden, dinlenemediğimizden, eşimize çocuklarımıza ve sevdiklerimize yeteri kadar ilgi gösteremediğimizden yakınır dururuz. Aslında sorun zamanın yetmemesi değil, zamanı verimli kullanamamamızdan kaynaklanmaktadır.

Tüm canlılar hayatta kalmak için bir mücadele içindedir. Canlılar içinde düşünme yeteneği ise sadece bizlere verilmiştir. Yapmak istediklerimizi düşünce süzgecinden geçirip karar vermek ve bu kararı hemen harekete geçirmek bizi heyecanlandırmaya başlar.

Hayat sahnesindeki yaşamımızın bir amacı olmalı. Bu amaç da yaşamımıza anlam katacaktır. Kendi yaşam kalitenize anlam verecek değerlerimiz olduğunda hayat bize daha keyifli anlar yaşatır. Kendi yaşantımıza anlam verecek değerlerimiz yoksa, zenginliğin, bilginin, güzelliğin hiçbir kıymeti olmaz.

Hayattan çok isteğimiz olabilir. Bu isteklerimizi elde edebilmek için de erkenden yola koyulmak gerek. Hayatta kaybettiklerimiz ve kaçırılmış fırsatlarımız olabilir; bunlara bakıp ağlayıp ağıt yakacağımıza önümüzdeki fırsatları değerlendirmek için hayatı ertelemeden yola çıkmalıyız.

Hepimizin amacı iletişim kurduğumuz insanlar üzerinde olumlu izler bırakmak olmalıdır. Biz başta ailemiz olmak üzere, öğretmen arkadaşlarımız, öğrencilerimiz ve velilerimizle sürekli iletişim içerisindeyiz. Bulunduğumuz yerden giderken arkamızdan bizi sevgiyle uğurlayan, “Keşke daha kalsaydı, Onu tanıdığım için kendimi çok şanslı hissediyorum.” gibi cümleler kullanan birilerinin olması oraya vurduğumuz damganın mürekkebinin kolaylıkla silinmeyeceğine işaret etmektedir.

Bizim yaşam kalitemiz, hayatında olumlu izler bıraktığımız insanların sayısına bağlıdır. Çünkü mutlu ettiğimiz insanlar kadar biz de mutlu oluruz. Hayatın anlamı bu mutluluklarla çoğalır.

Yaşantımızı anlamlı hale getirecek hedefler belirleyerek, kendi mesleğimizde fark oluşturabiliriz. Sonra da bu hedeflere ulaşmak için yapmamız gerekenleri belirlemeliyiz.     Hedef belirlerken de onu gerçekleştirdiğimizde alacağımız tadı, yaşayacağımız mutluluğun görüntüsünü zihnimizde yaşayalım. Bu anın görüntüsünü önceden yaşamak bizi motive eder ve bir an önce ona kavuşmak için harekete geçmemize yardımcı olur.

Hedeflerimize ulaşamadığımız zamanlar olacaktır, pes etmeyeceğiz. Ona ulaşmak için uyguladığımız yöntemleri değiştireceğiz ve tekrar deneyeceğiz. Yine mi olmadı hedefi değiştireceğiz.

Başarı herkese göre farklı algılanabilir. Kimine göre zengin olmak, kimine göre büyük bir fabrikayı yönetmek, kimine göre kırılamayacak rekorlara imza atmaktır, başarı. Bir insan bir işi başarabilmişse onu herkes başarabilir; aynı şartları uygularsa. Bir öğretmenin başarısı her zaman gülmeyi becerebilmektir, herkesin sevgisini kazanabilmektir, kendisine engel olanlara aldırmadan yoluna devam edebilmektir, herkeste olumlu yanları keşfedebilmektir, karşılık beklemeden vermektir…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.