Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2424.7
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64283.16$

HAYIRDIR AHMET BAŞKAN SELÇULKU’DA GAZA NİYE BASTI?

02 Ekim 2021, Cumartesi 08:01

Sonbaharın yeni ayında mümkün oldukça duygusal olmaya, insanları kırmamaya, daha sabırlı ya gayret etmek için kendi kendime söz verdim.

İnşallah bu sözümde durabilirim.

Önce bu hafta içerisinde bize gelen bazı yorumlara yer vereceğiz.

Niye?

Çünkü benim yazamadıklarımı siz değerli okurlarımız yazıyorsunuz.

Sonra haklı olarak beni de eleştiriyorsunuz.

Evet bunda da yüzde yüz haklısınız.

O zaman keyifle sizlerden gelen bazı yorumlara yer vererek hafta sonu yazımıza başlayalım.

KIZGIN EMMİ’NİN SENDİKA OLAYINA BAKIŞI

“Bence işledikleri fiille vatana ihanetle eş değer olan, katillerin, fikir budalaları tarafından “ulusal kahraman” ilan edildiği, şairlerin “vatan haini” ilan edilip iadei itibar sağlandığı, sudan sebeplerle başbakanların asıldığı bir ülkede yaşadığını unutarak derin konulara girmişsin, Uğur abi.

Senin bugün yazdığın bu tek taraflı işçi-işveren yazına tamamen karşıyım.

Bilemezsin abi, ben de bilemem, “Her bacadan bir duman tüter ama kimse bilmez o dumanın hangi yangının dumanı olduğunu” yangını ve nedenlerini görmek lazım, karar verebilmek için.

Bilemezsin belki de işçiler sendikaların isteği doğrultusunda gerçekten yanlış işlere girmiş olabilir. Hiç kimse bu kadar işsizin olduğu bir dönemde işe çalıştıracak adam bulamazken, kalifiye veya değil, işçi çıkarmayı göze almaz, alamaz. Bence bu işçi çıkarımı konusunda bahsettiğin siyasal düşünceden farklı bir olgu vardır. Karşıt görüşü dinlemeden karar verme hastalığına sen de düşmüşsün.

Anlıyorum, gerekçeler doğruysa da yanlışsa da çok abartılı ve utanç verici. Kim olursa olsun böyle bir düşünceyle doğru veya yanlış olsa bile böyle söylemlerle insan onurunu zedeleyemez. Ama isnat edilen suçlar doğruysa bunun solculuk ve sağcılıkla alakası olmadan ilişiğinin kesilmesi de doğrudur. Bu yemek yediği kabı pislemektir. “Böyle işine son verileni siz olsanız alır mısınız?” demişsin. Kusura bakma ama bunun gerçekliği varsa kimse kendi ayağına sıkmaz, öyle bir işçiye de istihdam sağlamaz”. KIZGIN EMMİ

“BİR BİLEN” ABİMİZE ŞAPKA ÇIKARTIYORUM

Bakın bu okurumuz sendika ile ilgili yazımıza nasıl bir yorum getiriyordu;

“Sendikanın solcu olması o işten çıkartılan garibanların solcu olduğu anlamına gelmez. Sendika sağcı olsaydı yine çıkartılırlardı çünkü bizim zenginimiz parayı kendi kazandığını sanıp kimseyle paylaşmaz. Bilmez ki veren Hüdadır, alan Hüda. Keramet kendinde sanır o kardeşim. Kendiyle eşinin bindiği arabaların parası 1600 asgari ücretlinin bir aylık maaşı eder.”  BİR BİLEN

AMAN NE OLUR PATLAMAYALIM

Bu okurumuz ise galiba bizi seviyor olmalı ki tek cümle ile bizi uyarıyordu;

“Abey, kefillik risklidir dikkat et. Patlarsın sonra. Bilir kişi, bilmez ki işi.”

BEN İŞÇİ EMEKLİSİ BİR BABANIN İŞÇİ EVLADIYIM

Evet belki yazılarımızda birilerine göre hep belli kesimi değerlendiriyor gibi algılanıyoruz. İş özünde yanlış. Yanılırsınız. Özümüz hep Hak’tan, haklıdan, adalet yana.

“Bravo ihtiyar delikanlı. Yine yapacağını yaptın ve dağlılığını gösterdin, işçilerin meselesine değindin. Ne güzel herkes mutluydu sende meselelere dokunmayarak mutlu olaydın. Kolaylıklar dilerim” TOMA

DOĞRU SÖYLÜYORSUNUZ

Doğru Davut rumuzlu okurumuz öylesine dikkatli ki zaman zaman yazılarımıza yapılan yorumları bile yukarılardan gelen talimatla(!) kaldırmak zorunda kalıyoruz. İçimizdeki isyanda bu zaten. 

“Uğur abi, yapılan yorumlarda hakaret vs olmamasına rağmen işinize gelmediği için kaldırmadığımızda daha iyi adam oluruz abi.” DOĞRU DAVUT

MERAMLI ABİMİZİN İZAN MESELESİ

Çevre yolu planlamasını dahi doğru düzgün yapamayan, hem merkezi hem de yerel yönetimlerde yıllardır yandaş kayırmaya devam eden bu zihniyet ile şehir içi trafik de şehirlerarası trafikte aynı güzergahı kullanmaya devam eder. Yemeden içmeden yapılması gerekenlerden sadece ikisini söyleyeyim trafiğin en az %30 unu çözersiniz.

1-Ereğli- Adana yolunun bir an önce Aksaray-Ankara-Afyon yolu bağlantısının yapılması

2-Hasanköy ile Kayacık arasındaki hızlı tren hattını kullanarak veya acilen yanına yeni bir hat çekerek durmaksızın çalışacak banliyö hattını oluşturursunuz. Bu hattın OSB ve Sanayi Siteleri ile Üniversite bağlantılarını da yaparsınız.

Bunları yapınca METRO ya da ihtiyaç kalmadığını göreceksiniz.

Biraz akıl biraz da izan” MERAMLI

HEP TAHİR BEYİN YÜZÜNDEN

“Konya’mız başkanlardan yana en şanslı dönemini yaşıyor. Hepsinin maşallahı var. Hilmi başkandan sonra Fatih başkan medyayı basını çok seviyor maşallah her gün arka sayfada kendisi. İstanbul Konya çok çalışıyor diğer başkanlarımız zaten malum hepsi süper çalışıyor. Konya’mıza çağ atlatıyor. Yalnız ben sabahları neden işe 1 saatten önce gidemiyorum? Onu anlamadım. Sanırım Tahir bey yüzünden. KENAN USTA

UĞUR BAŞKAN ADAŞIM YETMEZ Mİ?

“Uğur Hocam bu güzellemelerden ne zaman vazgeçeceksin? Yoksa Uğur Başkan adaşım diye mi yapıyorsun? Taaa Tahir başkan zamanında sebebini halâ anlayamadığımız Kerkük Caddesi Orta refüjdeki yaya geçitleri söküldü hala öyle duruyor. Engellisi var yaşlısı var çocuklusu var, tekerlekli sandalyelisi var bu insanlar karşıdan karşıya geçerken orta refüjde ne sıkıntılar yaşıyor. Allah Rızası için gidin bir inceleyin. MAHALLENİN DELİSİ

…………..

Burada yayınladığımız ve yayınlayamadığımız tüm okurlarımızın yaptığı değerlendirmeleri alıp kabul ettiğimi tüm samimiyetimle ifade ettikten sonra bir yorumda kendim yapmak istiyorum.

SELÇUKLU’DA FIRTINA ESİYOR

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı Bey son haftalarda maşallahı var yerinde duramıyor. Net söylüyorum Ahmet Başkanın programları takip etmeye çalışmaktan yoruluyoruz. Siyasi konuklarımız olduğu için Başkanın son programına katılamadık.

Ahmet Başkanın çok önem verdiği projelerden birisi olan Sanat Akademisinin protokol törenide gerçekleşmiş. Projeyi basından zaten takip ettiniz. Burada benim dikkatimi çeken Erbakan Üniversitesi rektörü değerli büyüğüm Prof. Cem Zorlu Hocam ile Selçuk Üniversitesi rektörü Prof. Metin Aksoy’unda bizzat burada olmaları idi. Cem hoca corona tedbirleri nedeni ile mecbur kalmadıkça bu programlara katılmıyordu. Programın ağırlığının ne kadar ciddi olduğunu da biz bu vesile ile görmüş olduk.     

………….

İyi tatiller.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

 

Hayat korkunun bittiği yerde başlar.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

 

İstanbul yolunda belirtilen hız limitinin çok altında aracımızı sürmediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

Yorumlar

  • yorum avatar
    Ismail Hakkı
    02-10-2021 09:50

    Selçuklu da yaşıyorum hiç uçan başkan göremiyorum acaba ben körmüyüm

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.