Konya
16 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.51
  • EURO
    34.62
  • ALTIN
    2499.9
  • BIST
    9548.09
  • BTC
    62931.93$

HASAN ANGI’YA SORULAR 

10 Haziran 2020, Çarşamba 09:11

Ak Parti İl Başkanı Hasan Angı ile telefonla görüştük.

Görüşmenin kısa süreceğini düşünmüştüm.

3-5 dakika bilemedin 5-10 dakika derken tam 52 dakika görüşmüşüz.

Telefonla yapılan ve 52 dakika süren görüşme oldukça uzun bir süre.

Ne konuştuk?

Gündemde olan her konu başlığını ele aldık nerdeyse.

Ben sordum. Hasan bey cevap verdi..

İşte o soru ve cevaplar.

SORU: Nasıl gidiyor, ne yapıyorsunuz?

CEVAP : İyi olsun diye uğraşıyoruz..

SORU: Pandemiden dolayı epey zamandır görüşemedik. Bu süreci nasıl değerlendiriyorsun?

CEVAP:  Süreç iyi yönetildi. Hızlı kararlar alındı. Fazla bir zayiatımız olmadı Allah’a şükür.

SORU: Kabinede revizyon konuşuluyor. Olabilir mi? Böyle bir ihtimal var mı?

CEVAP: Bunu kimse kestiremez. Beyefendi (Cumhurbaşkanı) bilir. Bu aralar kabine değişikliğine ihtiyaç görmediğini sanıyorum.       

SORU: Partinizin kongreleri vardı. Ne yaptınız?

CEVAP: Pandemiden önce 8 ilçeyi yapabilmiştik. Muhtemelen Ağustos ayının sonu gibi kongrelere kaldığımız yerden devam ederiz. İlçe kongrelerinden sonra il kongremizi yapacağız.

SORU: METRO projesi ne durumda?

CEVAP: Devam ediyor. Orda bir kesinti yok. Arkadaşlarımız çalışıyor.

SORU: Şehir Hastanesi inşaatı ne durumda? Pandemiden etkilendi mi ya da başka sorun falan var mı? 2020’nin sonunda açabilecek misiniz?

CEVAP: Öyle umuyoruz. 2. Etapla ilgili bir çalışma var. Onu halledersek bu yılın sonunda açarız. Cumhurbaşkanımız 17 Aralık’ta Şeb-i Arus törenleri için şehrimize geldiğinde Şehir Hastanesi’ni hizmete açsın istiyoruz. Bunun için çalışıyoruz.

SORU: Sizi Sayın Cumhurbaşkanı’nın yardımcısı Fuat Oktay Bey aradı mı?

CEVAP: Bu da nerden çıktı?

SORU: Aramadı yani?

CEVAP : Yok.. Yok.. Hayır.

SORU: Teknik Üniversitesinin kampüsü için kesin karar verildi mi? Birbirinden farklı ifadeler söz konusu.           

CEVAP: Verildi sayılır. Kampüs iki yerde olacak. Bir kısmı Ankara Yolu’nda daha önce belirlenen yerde. Bir kısmı da Ardıçlı Bölgesi’nde. Allah  Aşkına  Ankara Yolu’nda Mimarlık Fakültesinin ne işi  var? Oraya teknik bölümleri yapmak lazım. Bu işi yaparken öğrencilerin barınma ve sosyal ihtiyaçlarına bakmak lazım.

SORU: Nasıl yani?

CEVAP: Öğrenciler sadece okulda vakit geçirmeyecek. Kalmak için ekonomik açıdan uygun konutlar gerekiyor. Sosyal tesisler gerekiyor. Ankara Yolu’ndaki arazi buna uygun değil. Ayrıca o çevrede öğrencilerin bu ihtiyaçlarını karşılamak için arsa ve arazi de yok. Bak Necmettin Erbakan Üniversitesi dağın tepesine yapıldı. O civarda çoğunlukla lüks villalar var. Öğrencilerin bu lüks ve pahalı bir semtte nasıl konaklayacağı düşünülmedi. Dar gelirli ailelerin çocukları nerde kalacak? Nerde yatacak? Necmettin Erbakan Üniversitesinin olduğu bölgede kiralar ateş pahası. Selçuk Üniversitesi’nin karşısında bulunan Bosna Hersek bölgesinde olduğu gibi bu bölgede hesaplı arsa falan da yok ki öğrencilerin için uygun konutlar yapılsın. Öğrenciler için kiraları düşük konutlar üretilsin. Yapılan üniversite yatırımlarından şehir de kazanmalı. Üniversiteler de öğrenciler de kazanmalı.

 SORU: Teknik Üniversite demiştim?

CEVAP: Onu anlatmaya çalışıyorum işte. Teknik Üniversite Kampüsünün bir bölümünün Ardıçlı Bölgesi’nde yapılmasında saydığım nedenlerden dolayı büyük fayda var. Ardıçlı Bölgesi öğrencilerin barınma sorununu çözmek için ekonomik açıdan uygun bir bölge. Arsa fiyatları da Ankara Yolu ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin bulunduğu bölgeye göre ucuz. Ardıçlı Bölgesi’nde ayrıca Milli Emlak’ın elinde geniş araziler var. Üniversite daha geniş bir alana kurulmuş olur. Öğrenciler için ekonomik fiyatlarla kalacakları konut ve sosyal tesislerin yapımı da daha kolay olur. O bölge de yeni bir Bosna Hersek olabilir.

: Önemli kurumlara atamalar yapıldı. Mesela Vakıflar Bölge Müdürlüğü gibi. Sizin bildiğimiz yeni atamalar olacak mı?

CEVAP: Her zaman olur.

SORU: KOP Başkanlığı boş. Size göre bu önemli kuruma hangi özelliklere sahip birisi atanmalı.?

CEVAP : (Gülerek) Sen yazdın onu. Bir de bana neye soruyorsun?

SORU: Sen KOP’a kimin  gelmesini istersin?

CEVAP: Arkadaşlarla oturup konuşmak lazım. Yahu iki de bir bana neye soruyorsun?  Kendin yazmışsın zaten.

SON SORU VE EN ÖNEMLİ SORU: Selçuk Üniversitesi rektörlüğüne atama ne zaman yapılacak? En şanslı aday size göre kim?

CEVAP: Atama beyefendinin (Cumhurbaşkanı)’nın önünde. İlk fırsatta bu atamayı yapacağını düşünüyorum. Rektörlük için alternatif isimler var. Ama sanki mevcut rektörle devam edilecek gibi geliyor bana.

NOT: Eskiler “Teşbihte hata olmaz” derler. Aynı şekilde anlatılan bir fıkra da nihayetinde fıkradır. Belli bir sebep ve maksat aranmaz. Çoğu da gerçek değildir zaten.  Anlatılan fıkra gülünecekse güler geçeriz.  Hasan beye dedim ki ‘ hadi bir fıkra ile kapatalım sohbetimizi. Başkanın anlattığı fıkra şöyle:  Nasreddin Hoca’nın okuttuğu bir oğlu vardır. Hoca günün birinde oğluyla eşeğin sırtında bir yerden bir yere giderken sıkışır ve hacet giderme ihtiyacı duyar. Hoca tam hacetini gidereceği sırada oğlu müdahale eder. “Dur baba. İşeyeceğin yer güneydoğu. O yöne işenmez” der. Hoca sıkışmış vaziyette ne tarafa dönerse oğlu “Dur baba o yöne de işenmez” der. Hoca can havliyle bir kere daha döner fakat Hoca’nın oğlu  yine müdahale eder “Sakın ha.. Baba kıbleye karşı işenmez” der. Nasreddin Hoca tam altına kaçırmak üzere iken sırt üstü yatar ve başlar işemeye.. İdrar Hoca’nın üstüne başına, yüzüne bulaşır.

Nasreddin Hocayı bu vaziyette gören yoldan geçenler merak içinde durup Hocaya sorarlar:  “Hocam sen ne yapıyorsun?” böyle diye.    

Hoca cevap verir : “Oğlunu okuldan gidinin hali böyle olur.”      

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.