Konya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64098.926$

HASAN ANGI DÖNEMİ

03 Ağustos 2018, Cuma 07:55

STK’lar da başkan ve yöneticilik yaptı.(Sanaya Odası ve MÜSİAD)

2002’de Ak Parti Konya il teşkilatının kuruluşunda bulundu.İl başkanlığı yaptı. 3 Kasım seçimlerinde milletvekili oldu.

İki dönem milletvekilliği yaptı.

Milletvekilliğinin 2. Döneminde yaptığı  bir tercih hatası, 3. Dönemin kapılarını kapattı ona. O malum hatayı  şayet yapmamış olsaydı, 3. Dönem garantiydi. Sadece milletvekili  değil bakan, bu olmazsa partide genel başkan yardımcılığı koltuklarından birisi onun olabilirdi.

Siyaset kolay iş değil. Başarılara olduğu kadar, hatalara da açık bir meslek.

Hasan Angı’nın siyasi hayatındaki  1. Dönemi acemilik dönemi olarak görmek mümkün. O döneme, iki dönem milletvekili olma başarısını sığıdırdı gene de. Demek ki o kadar da acemi değilmiş.

Şimdi il başkanı. Siyasi hayatında da, il başkanlığı hayatında da 2. Dönemini yaşıyor.

Nasıl başladı yeni döneme Hasan bey?

İyi başladığı  pek söylenemez.

Neden mi?

Nedeni şu..

İl başkanı seçildikten  kısa süre sonra sürpriz 24 Haziran seçimleri ile karşı karşıya kaldı. Henüz ısınma turları atarken, seçimler çıktı ortaya.

Esas sıkıntı seçimlerin yapılacak olmasında değil, milletvekili listelerinin nasıl ve kim tarafından yapılacak olmasındaydı.

Konya listesini kim yapacaktı, nasıl yapacaktı?

Yeni il başkanının görüşü alınacak mıydı?

Teşkilatın gönlünde yatan isimler, listeye girebilecek miydi?

Kısacası teşkilat listeye ağırlık koyabilecek miydi?

O günlerin Hasan bey için, kabus dolu günler olduğu muhakkak.

Siyaset nankör bir iş. Şayet sonuçlar iyi olursa, sahiplenenlerin sayısı o kadar artar. Yok beklendiği gibi çıkmazsa fatura il başkanına ve teşkilatlara kesilir. Nitekim 24 Haziran’dan sonra da öyle oldu. Bazı çevreler milletvekili  sayısında bir önceki seçime göre, iki kaybın yaşanmasını teşkilatlara bağladı.

İl  başkanı ve teşkilatlar alınan sonuçlardan dolayı kritik edildi. Suçlu arandı.Dikkatlerin teşkilatlar üzerinde yoğunlaştırılması için çaba gösteren çevreler oldu.

Başkan ve teşkilatlar ne yapsın?

Listeyi onlar yapmadı.

Ankara’dan gelen ve önlerine konulan milletvekili listesinin başarısı için çalıştılar gene de. O aralar listeler üzerinde  konuştuğumuz  Hasan bey şöyle demişti..

“Sevdiğini bulamıyorsan,

Bulduğunu seveceksin.”

Başkan ve teşkilatlar bulduğunu sevdi. Önyargısız davrandılar ve partinin başarısı için ter döktüler.

24 Haziran geride kaldı.

Sekiz ay sonra yerel seçimler  var. Bu seçimler de çok önemli. Belediye başkanları ve belediye  meclis üyeleri seçilecek. Hasan beyin ve teşkilatlarının kendilerini  hissettirecekleri esas seçim, yerel seçimlerdir. Başkanın 2. Dönemdeki başarısını ya da başarısızlığını ortaya koyacak olan esas kriter,  bu seçimlerdir.

Teşkilatların her kademedeki   adayın belirlenmesinde inisiyatif alması  gerekiyor.Olması  gereken ve normal olan bu. Ankara’da birkaç kişinin yönlendirdiği isimlerle sonuç alma zamanı geçmiş vaziyette.Bu nedenle Belediye başkan adaylarını ve meclis üyelerini teşkilatların belirlemesine fırsat tanınmalı.Nasıl ki keçimlerde kaybedilen oyların faturası yönetime çıkartılıyorsa, o yönetimin de adayları belirleme hakkı olmalı.

Hasan beyi zor günler bekliyor. 1. Dönem onun acemilik dönemiydi. Bakalım 2. Dönem de edindiği tecrübelerle beceri ve ustalık gösterebilecek mi? Göseterebileceğini  düşünüyoruz. Tabi ki bulunduğu makamda inisayitif almasına imkan verilirse.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.