Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.48
  • EURO
    34.96
  • ALTIN
    2436.1
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64627.25$

 “HAKKINI VERİN YETER”

07 Eylül 2018, Cuma 08:21

Belediyeleri  yazınca, normal olarak başkanların, başarılı ve başarısız olduğu alanlar yazının içine giriyor. Bu değerlendirmeden imtina edemiyorsunuz.

Sözgelimi Meram Belediyesini yazacak olursanız başkanlar bir şekilde yazının içine giriyor. Mesela, Meram’ın geçmişten itibaren en başarılı belediye başkanı kim, derseniz? Refik Tuzcuoğlu adı ön plana çıkar. Tuzcuoğlu zamanında belediyenin edindiği taşınmazları ondan sonra gelen başkanlar sata sata,harcaya harcaya bitiremedi. Bu arada gene onun zamanında  edinilen bazı taşanmızlar da heba edildi, değerinin altında fiyatlarla bilinen şahıs ve şirketlere peşkeş çekildi. Ne zaman oldu bu? Tuzcuoğlu’ndan hemen sonraki başkan döneminde oldu.

Ne demiştik?

Belediyeleri yazınca normal olarak başkanlardan da söz ediliyor.

Şimdi bundan bahsedelim.

Çarşamba gün bu sütunda yer alan merkez ilçe belediyeleriyle ilgili değerlendirmemiz üzerine bizi  arayan okuyucularımız oldu. Onlardan biri de geçmişte  Meram Belediyesi’nde üst düzey görevde bulunan ve daha sonra da partinin ilçe teşkilatında  görev yapan, sözüne itibar edildiğini  bildiğimiz bir okuyucumuzdu.

Okuyucumuz önce sitem etti.

Sonra dedi ki “Fatma Toru  ile ilgili değerlendirmenizi okudum. Üzüldüm. Fatma hanıma haksızlık etmişsiniz. Bir şey yapın: Hakkını verin yeter.”

Anladığımız kadarıyla kantarın topuzu biraz kaçmış.

Lakin Meram Belediyesiyle ilgili o kadar bilgi kirliliği var ki, birinci elden bir açıklama olmadan bunun içinden çıkmak zor.Belediye yönetimi kamuoyunun kafasını kurcalayan sözler karşısında yeterli  refleksi gösteremiyor. Kamuoyunu bilgilendiremiyor.Bunu yapsalar bazı  şeylerin yanlış anlaşılmasının önüne geçecekler.

Okuyucumuza sordum: Meram Belediyesi’nde yapılan hizmetlerle ilgili, sizin bildiğiniz,bizim bilmediğimiz ne var, diye?

Önce başkan Fatmu Toru’nun ilk göreve geldiğinde, kendisinin  görüşü alınmadan üç başkan yardımcısının parti tarafından görevlendirildiğini söyledi. Okuyucumuza göre bu şanssız bir başlangıç olmuş ve başkan bundan uzun süre rahatsızlık duymuş. Tabi o arada hizmetler ister istemez aksamış. Uyum ve işbirliği sağlanamamış.

Yapılan hizmetlere gelince..

Çaybaşı’nda tarihi kentsel dönüşüm,

İş Bankası’nın arkasından başlayarak Arapoğlu Makasının arka kısımlarını da içine alan devasa kentsel dönüşüm,

Gün de bin 300 ton asfalt,

29 köy ve 9 beldede asfalt çalışması

Tarihi Muhacır pazarında kentsel dönüşüm,

Bir önceki dönemin borçlarının ödenmesi.

Okuyucumuz  daha başka hizmetlerden de söz etti bize. Ve dedi ki, “Merkez ilçe belediyeleri arasında Meram  kadar başarılı olan belediye yok.Karatay ve  Selçuiklu’da çalıştı,çalışıyor.Ama bunların içinde Meram başka.Fatma hanım vatandaşın ayağına gitti.Onlarla oturdu,yemek yedi,çay içti, ne yapılması gerektiğine vatandaşlarla konuşarak karar verdi.”

Dedik  ya,  konu  belediyeler olunc a başkanların değerlendirilmesi kaçınılmaz oluyor. Hiç bir belediyeye ve başkana önyargılı bir yaklaşımımız sözkonusu olamaz. Niye olsun ki? Onların çalışmasından koskoca bir şehir yararlanacak. Kamuoyu onlardan bunu bekliyor ve bunu istiyor. Meram, Karatay,Selçuklu bizim için fark etmiyor.Yeter ki bir tık ileri hamle yapabilsinler. Fatma Hanım da hamle yaptıysa ne mutlu Meram ilçesi’nde yaşayanlara.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.