Konya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.07
  • ALTIN
    2301.6
  • BIST
    9056.12
  • BTC
    70495.76$

GÜNDEM OLDU ATAKAN (2)

26 Şubat 2020, Çarşamba 08:54

Maksat toplumsal değer yargılarının dışlanmadığı bir süreçte, kendi kimlik yapıları ve toplumsal argümanlarına bağlı, çağın ve medeni hayatın dikkatle okunduğu kodlarının ve genlerinin iyi incelenerek anlaşılmasılması konusunda önce şahsına, sonra ailesine, devletine ve milletinin üstün değerlerine bağlı, güçlü bir şahsiyetin ayak seslerini duyurmak ve bunun gelişmesi ve dünyadaki varlığını iyi okuyabilen bir trendin yakalanmasına vukuf bir ehliyetin şahsında mündemiç bir iradeye sahip aslan parçası olduğunu hem kendisine kazandırabilmek, hem de bunu layıkıyla hissettirebilmek, bu toplumun genlerini okuyabilen bir kimlik edindirilmesi gereğinin yerine getirilmesinde üstümüze düşeni gerçekleştirmek için, bizim hangi Atakan olursa olsun bu meyanda adam gibi katkı sağlamak konusunda dirayet göstermemiz boynumuzun borcu olmalı derim.

Atakan’la ilgili lehte veya aleyhte elbette söylemler olacaktır. Boyundan büyük laflar eden, filozoflardan öğrendiği cümleleri sarf ederek “tek yol” anarşi diyen bir çocuk acaba ne için medya gündemini meşgul ediyor?/ya da ettiriliyor? Burada masum gösterilmek istenen ne? Neyin üzerinden yola çıkılıpta arzu edilen bir noktaya gelme konusunda neden Atakan yüz görümlüğü olarak seçilmek istendi? Kimler hangi prim peşinde? Yakında tabi gelişmelerde netleşecek elbet lakin şu anlar gündemimiz üzerinde bir hayli yoğun ve karmaşık iken birden bire bazı adı unutulmuşların peş peşe beyanat vermeleri, birbirlerini koruyup arkalamaları ve bir şeyleri kaşımaya çalışmalara pek hayra alamet değil gibi. Sanki yeni bir kurgulama ve nabız yoklama seanslarına geçildi de bir şeyler perdelenip gizlenmekte asıl hedefe ulaşama da bir takım ayak oyunları el altından yürütülmekte, daha açıkçası, gezicilerin takdir edilen davranışlara imza attığı eski bir cumhurbaşkanı tarafından dile getirilip, eski bir başbakanda müdahil olduğu gezi davasından çekiliyorsa ve Nuh Mete Yüksel gibi eski gedikli Kemalistlerin ve İlker Başbuğ gibi(Hürriyet Gazetesi Genelkurmay Başkanı olunca Genelkurmay’da Bir Selanikli demişti) zamanın fetöcülerini koruyan birisinin tekrar gündemi meşgul etmeleri arifesinde, bu çocuğun gezi olaylarının sanıklarının tahliyesine karar verildiği yargı sürecinde tek yolun anarşi olduğunu afişe etmesi sizce hayra alamet bir gelişmemi?

Ben işin eğitim boyutunda yaklaşımda bulunacak olursam derim ki Atakan için: Son videolarına baktığımızda bir psikologun değerlendirmesini değerli buluyorum. Diyor ki onun için:” Annesine karşı kullandığı, “Seni şöyle alalım” cümlesi dikkati çekmektedir. Narsisizm yapısında olan bir kişi, karşısındaki insanları bir yükseltir bir alçaltır. Orada annesine diyor ki: Seni şöyle alalım. Bu aslında toplumun gözünde bile annesini aşağılıyor. Dikkat ederseniz annesi de hiç ağzına bile açmadan, ikinci bir söz bile söylemeden hemen gidiyor arkadaki sandalyeye oturuyor. Bu nokta çok sıkıntılı olarak çocuğun daha bu yaşta narsistik yapılanmaya büründüğünü gösterir. Diğer röportajlarında da aynı tutum var. Çocuk, ‘Ben sizlerden üstünüm, beni anlayamazsınız, dolayısıyla istediğim gibi size davranmaya hakkım var’ şeklinde konuşuyor. Şu anda böyle bir bozukluk var demiyorum ama ileride olabilir. Böyle yapılanmalar insanı yalnız bırakır.”

Gündem de kalma adına böyle davranış asla doğru değildir. Kaldıki Atakan’dan önce nice yaşlarda üstün yetenekli Kur’anı Kerimi daha küçük yaşlarda okuyup ezberleyen hafız olan nice evlatlar var. Sırf Atakan batılı filozofların saçma sapan düşüncelerini konuştu diye tecrit dili kullanacaksa hiç niyet etmesin buna. Anne babaya karşı yaklaşımı bizim toplumsal değerlerimize ziyadesiyle aykırı. İnsan her şeyden eğitim boyutunda ele alınmalıdır. Edep şahsiyetin oluşumunda ve kazanımında en büyük seçenektir. Sağlıklı bir iletişim dili kullanmayan Atakan’ı kaybetmek yerine bırakın onu eğitime ve topluma kazandıralım. Zekasından ve bunun nimetlerini insanlığa hayırla sunsun isteyelim. Ama bunun için eğitime evrilmesi, değerlere yüz çevirmemesi gerekir. İnsan neyle ve nasıl beslenirse onu haykırır. Korkarım ki malum batıl medya baronları ile Bremen mızıkacıları bu çocuğu FOX TV kanalı gibi kullanmak istiyorlar. Umarım yanılan ben olurum.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.