Konya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.31
  • EURO
    35.12
  • ALTIN
    2293.3
  • BIST
    9056.01
  • BTC
    70817.65$

Geri dönüşüm!...

06 Ekim 2018, Cumartesi 08:53

Sevgili dostlar, bugün aslında bizim için, ülkemiz için gerçekten çok üzücü bir gün. Ne yazılır nasıl yazılır, bu acı nasıl tarif edilir, 8 vatan evladı, 8 gencecik fidanın toprağa verilişi nasıl ifade edilir bilmiyorum. Vatanını korumak, bizleri korumak uğruna Batman'ın Gercüş ilçesi kırsalında terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerimiz memleketlerinde son yolculuğuna uğurlandı. Allah şehitlerimizi peygamberimize komşu eylesin, Allah ailesine, Allah bizlere, tüm Türkiye sabır versin…

Bugün zamlardan bahsetmek istiyorum, özellikle ambalaj stoku azaldığı için her an zammın kapıda olduğu yumurtadan. Yumurta Üreticileri Toptancıları ve İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Necati Yıldırım, ellerinde bir aylık ambalaj stoku kaldığını ve maliyetlerin yüzde 30 arttığını belirten söyleyerek, "Böyle giderse yumurta fiyatlarına zam gelecek" demiş.

Başkan bey okulların açılmasıyla birlikte yumurta satışının yüzde 15 arttığını, maliyetlerin ve girdilerinde aynı oranda arttığı için ‘küçük küçük zamcıklar’ gelebileceğini söylemiş. Küçük küçük zamlar demiş adam resmen. Yahu ilginç değil mi? Okulların açılışı tüketimi artırmış. E okullar açılmadan önce yumurta yemiyor muydu bu çocuklar? Okullar açılınca mı çocuklarına yumurta yediriyor aileler, okullar kapalıyken ne yiyor bu çocuklar, taş mı yalıyor ne yapıyor?

Zam yaptık daha da yapacağız diyemiyor da. Ülkede yumurta üretimi yüzde 13 artmış bu başkan ambalaj maskesi altında yumurtaya zam yapmak için bahane arıyor bence.

Geri dönüşümlü kağıttan üretilen gereksiz, kullanışsız bir kutu senin bahanen olamaz. Katma değeri beş para etmeyen bir kutu için fabrika kurulacak değil ya… Çin’den verirsin adeti karton 0.30 cent güncel fiyat, işini çözersin senin buradaki maliyetinden dolar ne kadar yüksek olursa olsun daha az maliyetli. Ha biz iş çözmeyelim zam mı yapalım yolumuza bakalım diyorsan oda ayrı bir mevzu.

Aslında işin bir diğer noktası da geri dönüşüm. Bunun biraz sorumlusu bizleriz. Geri dönüşüm olayında az daha duyarlı olsak böyle bir sorun kalmayacak.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.