Konya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.10
  • ALTIN
    2309.0
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70744$

Gar, Gış, Gıyamet!

25 Aralık 2021, Cumartesi 08:02

Kimine göre beyaz kabustu kar… Yolda yürümekte zorlanıyoruz. Araçlar ilerlemiyor. Kayıyoruz. Daha birçok bahane uyduruluyordu. Birkaç yıldır yağmayınca bu yağışlardan hiç ama hiç şikayet eden yok. Şükür kar yağdı demeye başladılar.

Kar gökyüzündeki ve yeryüzündeki pisliği temizliyor. İnsanları bile temizliyor. Vücut temizleniyor. Hücreler kendine geliyor. Bir nevi antidepresyon ilacı gibi düşünebilirsiniz. Hadi bu yıl Allah verdi, yokluğunu göstermesin. Belki de son kar yağışını görüyoruz. Hani diyordu ya bilim insanları iklimler değişti artık çok sıcak günler yaşanacak. Kar kış olmayacak…

Bende yazmıştım mağaralarda yaşamak için birbirimiz ile yarışacağız. Kışın çok sert yazın ise çok sıcak olacak. Ona göre hazırlıklarımızı yapmalıyız. Bizim jenerasyon hep böyle büyüdü. Yani bizim için sistem değişmedi.

Kar yağışının kıyamete dönmemesi için belediyelerde ellerinden geleni yaptılar. Gece gündüz yolları açtılar. Ana caddelerden ara sokaklara sıra geç gelse de yollar açıldı. Ara sokaklardan ana caddelere çıkabilenler çıktı ve yoluna devam etti. Buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları yapıldı.

Çiftçinin yüzü güldü. Bereket getirdi. Buğday ve arpaya yorgan görevi yapan kar rekolteyi oldukça artıracak. Birde üzülerek öğrendiğim bir duruma şahitlik ettik.

Gübre pahalandı atamıyoruz diyen çiftçi ürettiği ününün organik olduğunu söylüyordu. Aslında organik değilmiş hepsi kimyasal gübreler ile yetişiyormuş. Gübre atmadıkları için rekoltenin düşeceğini söylüyorlar. Hani gübresiz ürünler daha kaliteli idi. Öyle değilmiş onu da görmüş olduk.

Neyse ki kar yağdı insanın bedeni soğusa da içi ısındı. Devamı gelmeli inşallah. Nisan Mayıs ayına kadar yağışlar olmalı ki, barajlar dolmalı. Su isteyen tarımsal ürünler sulanabilmeli. Suyu tasarruflu kullanmayı öğrenmeliyiz.

Sağlıklı ve bol karlı günler…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.