Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.56
  • EURO
    34.94
  • ALTIN
    2426.4
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64184.98$

FUTBOLUN MEYVESİ ‘GOL’

06 Ekim 2020, Salı 09:41

Konyaspor Denizlispor karşılaşmasında bütün planları üç puan üzerine kurmuştu.. Özellikle Beşiktaş maçındaki iyi futbol ve skor bunun en önemli göstergesiydi.. İstatistiksel olarak her alanda hemen hemen üstün olmasına rağmen futbolun meyvesi olan ‘GOL’ü bir türlü bulamadı ve SIRALAMADA İLK ÜÇ’E yükselme fırsatını değerlendiremedi.

Buna rağmen Konyaspor’un oyun sistemi, yavaş yavaş oturuyor. Ne kadar deplasmanda GOL sıkıntısı yaşasak da bir şekilde forvetler pozisyona girebiliyor..

Konyasporlu oyuncular Denizli maçında son vuruşlarda biraz daha dikkatli olsalardı bugün Lig’de 7 puanla 3. Sırada yer alabilirlerdi ama olmadı bazen futbolda oyun olarak iyi olsanız da asıl iş olan golü atamayınca yapacak bir şey kalmıyor.

Gelelim oyuncuların maçta ki performanslarına..

Denizlispor karşısında tüm oyuncular ellerinden geleni yaptı. Sağda Skubic neredeyse tek başına ileri geri çalıştı. Solda Guilherme henüz istenilen formda olmasal da Ömer Ali o açığı iyi kapatıyor. Milosevic, kendince bir şeyler yaptı gibi. Amir çok daha iyi olmaya başladı. Beyni ile ayaklarını aynı anda buluşturabiliyor. Oldukça zor bir pozisyonda kritik şutlar çekti.

Kravets  gol dışında sağda sol da iyi işler yaptı.  Bir iki pozisyonda da yavaş kaldı. Abdülkerim Bardakçı ve Uğur Demirok iyi uyum yakaladı. Abdülkerim’e ayrı  bir parantez açmak lazım. Oynadığı konum nedeniyle topla ve rakiple daha çok oynamak zorunda kalan bu futbolcu, bundan sonar ki maçlarda kendisine daha çok sorumluluk düşecek. Denizlispor karşısında ise bana göre takımın en iyi oyuncusuydu. Neredeyse sıfır hata ile oynadı. Yerinde hamleleri, mücadeleci ruhu takımın gol yememesinde en önemli etkiydi.  Maç boyunca da 3 kez top kaptı ve bu alanda zirvede yer aldı.

 Bu karşılaşmada en büyük sıkıntı, son vuruşlardaki problemdi.  Hızlı oyunuyla orta sahayı çabuk geçen Konyaspor’un oyuncuları, kaleci Pantilimon ve Mustafa Yumlu duvarıyla karşılaştılar.

Dedik ya; takım, her geçen maç özellikle kolay pozisyona girmesiyle iyi iş çıkarıyor. Sadece gol atmama sıkıntısı takımı tökezletti. Elbette bu sorun ilerleyen maçlarda çözülecektir ama deplasmanlarda alınan her puanın kıymetini de bilmek gerekiyor.

Geçen sezona oranla Konyaspor son iki deplasmanda olumlu bir futbol sergilediği ortada.. En azından bunun sinyalini oynadığı Gençlerbirliği maçının ilk yarısında ve Denizli maçında gördük. Ancak, gol yollarında bu sezon içerde farklı bir Konyaspor dışarıda farklı bir Konyaspor olduğu da kesin... İsmail hocaya burada büyük iş düşecek. O yüzden milli maç arası, hocanın hem taktik eksikliklerini hem de takımın son vuruş eksikliklerini gidermesi için biçilmiş kaftan. Özellikle mental ve fiziki açıdan 15 günlük arayı iyi değerlendirirse Konyaspor, dış sahada gol sorununu da çözecektir..!

Netice itibariyle, deplasmandan altın değerindeki 1 puanla, 11. Sıraya yerleştik. 5. Haftada Malatya karşısında alınacak olan bir 3 puan sonrasında Konyaspor'u kimse kolay kolay durduramaz.

Son olarak sezon başladığından beri pozitif oyununu sürdüren ve kolay pozisyon bulan Konyaspor, deplasmanda gol yollarında biraz daha dikkatli olursa, geçen sezona oranla  sıralamada iyi bir yer edinecektir.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.