Konya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63587.088$

Film Krizi -2 (Haçlılar Bunu Hep Yapıyor)

01 Eylül 2016, Perşembe 08:50

Dinimize, Mukaddes kitabımıza ve Yüce Peygamberimize hakaret eden insanlar, kalitesiz ve kalifiyesiz insanlar olsa, eh bunlar her memlekette bulunur, zibidi takımından birkaç kişi, önemli değil denebilir ama bu hakaretleri yapan ve milletlerine örnek olan, İslâma Fobi olayını pompalayan kişiler öyle basit insanlar değil, mevki, makam, statü sahibi kişiler, bunlara da misaller verelim:

ABD’li Rahip Terry Jones, güya Müslümanların yerle-bir ettiği İkiz Kulelerin yerinde Kur’an yaktı ve bu eylemi her yıl yapmaya bütün halkı davet etti. (1)

İkiz Kule olaylarından sonra Protestan papazlardan Jerry Falwell Tv ve radyolarda program yapmıştır. İslâm’a, Müslümanlara ve sevgili Peygamberimize olmadık hakaretler savurarak şöyle demiştir: “Bence Muhammed bir terörist idi. Yani günümüzdeki Saddam, Arafat ve Usame b. Ladin gibi bir çeşit terörist idi. İslâm’ın Peygamberi şiddeti seven bir adamdı, bir savaş adamıydı. Adam öldürmek onu rahatsız etmiyordu. Hz. İsa ve Hz. Musa, sevginin timsali olurken, Muhammed tam aksi duyguları temsil etti...” (2)

Misyoner örgüt lideri Franklin Graham bir ABD televizyonunda şöyle demiştir: “İslâm’ın tanrısı Hıristiyan inancının Tanrı dediğinden farklıdır. Bu ikisi aydınlık ve karanlık gibidir.” (3)

Bugün Irak, Afganistan gibi yerlerde bulunan ABD askerleri Kur’an-ı Kerim'i hedef tahtasına dikip delik-deşik etmekten sonsuz bir zevk alıyorlar ve bunu saklama ihtiyacı bile duymuyorlar. (4) ABD Askerlerinin öldürdükleri Taliban ve El Kaide militanlarının üzerine işediklerini daha başka hakaretler yaptıklarını gösteren videolar malum internete düşmüştür. (5)

Danimarka Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders Kur’an-ı Kerim’in satışının, okunmasının, evlerde bulundurulmasının yasaklanmasını istedi. (6) Yine bu memlekette; "İslâm'ın girdiği yerde hoşgörü olmaz", "İslâm Avrupa'nın yeni vebası" sözlerinin sahibi Pia Kjaersgaard ırkçı parti Danimarka Halk Partisi'nin (DHP) liderliğini yapıyor. 179 koltuklu mecliste 25 sandalyesi olan DHP hükümeti dışarıdan destekliyor. Bu partinin gençlik kollarının, "Hz. Muhammed'i en iyi kim aşağılar" yarışması düzenlediği ortaya çıktı. Devlet televizyonunda ekrana getirilen görüntülere göre, yarışma "FYN" adasındaki yaz kampında akşam eğlencesi olarak düzenlendi. Bazı üyeler Peygamber'i aşağılarken, bazıları da çeşitli resim ve karikatürler çizerek Hz. Muhammed'e ve Müslümanlara hakaret yağdırdı. Bir karikatürde Hz. Muhammed işeyen bir deve olarak, bir diğerinde bira içerken resmedildi. Yarışmada kaybedenlere "burka" giydirildi. Ülkedeki diğer partiler DPP'ye tepki gösterdi; İspanya'nın Katalonya bölgesinde de, yüzyıllardır bir festivalde geleneksel olarak her yıl Hz. Muhammed'in kartondan kuklasının yakıldığı, (7) ortaya çıktı.

Türkiye-AB Karma Parlamento görüşmeleri esnasında, kendisine İslâm’a birçok hakaretler içeren kitap vermeye kalkan, Hollandalı milletvekili Madlener’e eski Avrupa Bakanımız Egemen Bağış’ın söylediği “Oğlum bak git” sözü de malumunuz darb-ı mesel oldu ve dillerden düşmedi.Britanya Ulusal Partisi (BNP)'nin kıdemli üyesi Sion Owens'ın, Kur'an-ı yakarken çekilen görüntüleri ortaya çıktı. Son genel seçimlerde Güney Galler bölgesinden aday olan Owens'ın, Kur'an sayfalarını yakarkenki görüntülerini Observer gazetesi ele geçirdi. (8)

Bu ve benzeri propaganda ve faaliyetler neticesi, Avrupa ve Amerika’da İslama Fobi’nin nasıl oluşturulduğu, dazlakların, neo Nazilerin, Breviklerin nasıl yetiştirildiği ortaya çıkıyor. Almanya’da Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesinin yaptırdığı ankette: “İslâm” denilince akıllara ne gelir?” Sorusuna verilen cevaplar şöyle olmuştur: “% 93 kadınlara baskı, % 83 terör, % 82 fanatizm ve radikalizm, % 70 tehlike, % 66 gericilik...” (9)

İsmini vermeyeceğim, şivesi, jest ve mimikleri ile tipik Karadenizli bir hocamız Çanakkale’de müftü iken, birisi gelip olmayacak bir istekte bulunuyor, müspet cevap alamayınca makamda terbiyesizlik ediyor, müftü bey de gerekeni söyleyip kovuyor. Adam mahkemeye veriyor ve hakim müftü bey’e; “sen bu zata şöyle şöyle demişsin, hakaret etmişsin, doğru mu?” deyince müftü bey; “hâşâ hakim bey, asla hakim bey, ben temedüm, zorla tedürttü” demiş.

Haçlılar da; yaptıklarıyla, söyledikleriyle, filmleri ve karikatürleriyle Müslümanları geriyorlar, sabırlarını tüketiyorlar, isyana, şiddete zorluyorlar yani “zorla tedürtüyorlar” ama suçu yine de Müslümanlara yüklüyorlar.

Dipnotlar:                                                                                                                                                                                     1- 11.04.2011 Yeni Şafak Gazetesi.2- Milliyet Gazetesi, 08.10.2002.3- Tarih ve Düşünce Dergisi, Mayıs, 2003, s.76- 77.4- Yeni Şafak Gazetesi, 19. 05. 2008.5 -Hürriyet Planet13 Ocak 2012.6- Mostar Dergisi, Eylül 2007, sayı 31, s. 5.7 -Dış Haberler Servisi Milliyet Gazetesi, 02.10.2006; 08.10.2006. İrfan Kurtulmuş Kopenhag8- Yeni Şafak Gazetesi, 11.04.2011.9- Milliyet Gazetesi 28.09.2004.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.