Konya
26 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2438.7
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64641.34$

FATMA TORU ŞOV YAPTI

22 Ekim 2018, Pazartesi 08:40

Televizyondan izledik. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’nun beş yılını anlattığı basın toplantısında yaptığı açıklamaları. Özel hazırlanmış platform üzerinde yaptığı açıklamaları çok sayıda konuğun izlediğini gördük.Milletvekilleri, il başkanı, büyükşehir belediye başkanı,STK temsilcileri,bürokratlar,muhtarlar oradaydı. Basın toplantısının yapıldığı mekan iyi hazırlanmıştı her şeyden önce. Tabi biraz da abartılı hazırlanmıştı o platform. Maliyet ve masraftan kaçınılmamış. Demek ki kadın eli ve kafası işe karışınca böyle oluyor.

Fatma Toru görev yaptığı ve geride kalan beş yılını uzun uzun anlattı. “Yapılmaz deninenleri yaptık, çözülmez deninenleri çözdük” dedi, önce.

Son derece iddialı bir söz. Çok şey söyledi  başkan. Önemli bulduğumuz bir kaç söz de şöyle. “Çözülmesi mümkün değil denilen dönüşüm ve imar çalışmalarına neşter vurduk.”

Mesela gene dedi ki “Meram ve Fatma Toru denince ilk akla gelen konu imar planlamaları ve kentsel dönüşüm çalışmaları akla gelir”                                                       

Başkan Toru fiziki belediyecilikten söz ederken, caddelerden,sokaklardan,parklardan ve sosyal tesislerden bahsetti. Sosyal belediyecilik derken, her kesimi nasıl kucakladıklarını anlattı.

İmar çalışmalarından söz ederken, ki burası çok önemli Kentsel Dönüşüm Projelerinden bahsetti. Ayrıca sanat,kültür ve turizm çalışmalarından bahsetti.

Meram Bölgesi’nde 43 mahallede 20 milyon metrekare alan üzerinde devasa Kentsel Dönüşüm çalışmalarından bahsetteti gene. Şunu belirtelim.  Farklı bir basın toplantısıydı. Mekan olarak, içerik olarak. Yani anlayacağınız Fatma Toru her şeyiyle tam bir şov yaptı. Diğer başkanlar için örnek teşkil ederse şaşmamak lazım. Bizim, Meram Belediyesi’ni değerlendirmemize gelince. Önce hizmetlerden söz edelim.. Kensel Dönüşüm elbette çok önemli. Fakat başlamak ve sözünü etmek yetmiyor. Başladıktan sonra bir şekilde sonuçlandırmak gerekiyor. Bölgede çok sayıda yerleşim alanı Kentsel Dönüşüm gerekçesiyle yıkıldı. Üzerinden yılların geçtiği bölgeler var. Mesela en bilineni Şükran Mahallesi. Sonuç alınabilmiş değil. Yeni yapılara ne olacaksa, ne yapılacaksa başlanması ve yapılması gerekirdi. İmar planlamaları Meram Bölgesi’nde gerekli  bir çalışma. Üzerinde 70-80 yıllık evlerin bulunduğu bölgede yeni  imar çalışmaları için geç  kalındığı da bir gerçek. Fakat bu konuda kamuoyu gerektiği  kadar aydınlatılmış değil.

Başkan Toru “Meram beş yılda bambaşka bir çehre kazandı” diyor. Meram, bambaşka bir çehre kazandıysa biz neye göremiyoruz? Halk neye göremiyor? Bölgede İmar planları neye göre yapılıyor? Hangi kriterler esas alınıyor? Elli yıldır Meramlıyız.Meramda, geç kalmış  ve adaletsiz bir imar planlaması var. Eleştirilere bakarak Meram Belediyesi çalışmıyor mu, sorusu akla gelebilir. Hayır çalışıyor. Çalışmadığı söylenemez. Ama belediyede ağır giden, aksak olan bir şeyler var.Anlayacağınız işler pek de yolunda gitmiyor. Belli kararlar cesurca alınıyor ama alınan o kararların uygulanması yıllar alıyor.Acaba bu durum Toru’nun şahsından kaynaklanabilir mi? Mesela, başkanın geçimsiz olduğu iddiaları geciken işlerde bir sebep olabilir mi?  

Sonuç olarak şunu söylemek lazım. Fatma Toru farklı bir basın toplantısı ile hizmette geçen beş yılını anlattı. Söz konusu toplantıya  kadın elinin değdini gördük. Konular da fena değildi ama ayrıntıda zayıf kaldı başkan. Şimdi soru şu: Fatma Toru’yu yeniden aday yaparlar mı? Yüzde 50-50. Bıçak sırtı denilen bir durum söz konusu. Şayet yeniden aday yapılırsa bunda kadın olması ve “Hadi bakalım.Başladığın işleri bitir de bir görelim”anlayışı etkili olacaktır.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.