Konya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    35.12
  • ALTIN
    2309.8
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70942.29$

FATİH ÖZGÖKÇEN BAŞKAN OLUR MU?

27 Mayıs 2021, Perşembe 08:26

Şu günlük yazılarımıza çok şükür 10 gün ara vermişiz. Bu konuda yazılarımıza “çok kısa” denilebilecek bir süre mola vermemiz bazı dostlar tarafından eleştirildi “Yerinde duramadın mı? Ha bir dinlenseydin. Yaşını başını aldın. Dede oldun. Hala 18 lik genç gibi zıplıyor duruyorsun. Bir dur. Bir akıllan artık. Konya’ya geldin 3 yeni sıfır gazetenin kuruluşunda dümende oldun. Oldun da ne oldu?................”! gibi nasihatler, çıkışlar işittim.

Elbette bazı dostlarda özelliklede samimi okurlarımız bu kısa ayrılık sonrası dönüşümüze çok mutlu olmuşlardı. Hele hele hiç tanımadığım bilmediğim görmedim, elini dahi sıkmadığım takipçilerimizin paylaşımları beni fazlası ile duygusallaştırıyordu.

Mesela benim için değil Konya için vakti zamanında sektörlerinde tarih yazan ve bugün hala saygınlıklarını dimdik koruyan büyüklerimizden dostlarımızdan bazıları sosyal medyada şöyle paylaşım yapmışlardı

Ali Kemal Başaran abimiz şöyle yazıyordu “Seni sevenleri ve okuyucularını mahzun bıraktın. Sensiz ne baharın ne de yazın tadı olmayacak. Gazetecinin hele köşe yazarının konuşmasa dili şişer. Yazmazsa eli şişer. Yanlışlıkları gördüğünü gördüğü gibi söylemez yazmaz ise (senin gibi) kalbi sıkışır nefesi daralır. Hele senin gibi saçlarını değirmen damında ağartmayan basın emekçisi geçen yıllar içerisinde bir bir dökülüp kafasında saç kalmamış Uğur kardeşim yeni iş hayatında başarılar dilerim…”

Gönül dostum kardeşim Mehmet Altunyaldız “Uğur isminin anlamı; 1. iyilik, şans talih baht fırsat 2. kimi olaylarda görülen ve insana iyilik getirdiğine inanılan iyilik kaynağı (Sözlükten)… Hayırlı olsun abi” yazmış.

Hukukçu dostum hücreye atıldığım gün çıkıp gelen ve Latif Cem Baran “Sizin için ne yapabilirim? Diye soran kardeşim Latif Cem Baran yazmış “Olduğu yere değer katan, şeref veren örnek olan Konya’nın hadimi Uğur Özteke neredeyse bizim de gönlümüz kendisiyledir. Hayırlı olsun.” demiş

Hiç görmediğim tanımadığım bilmediğim “Gonyalı” rumuzlu takipçimiz “Kışı geçirmiştir ama yediği ayazı unutmamıştır. Kesin” ! diyerek paylaşım yapıyordu.

Yılda bir defa ya yüz yüze geliriz belki de gelmeyiz. Ancak hep perde arkasında kalsada gönül dostluğumuz baki olan kardeşim Muaz Gülyiğit ise “2000’li yılların başında KONYA POSTASI’nda yazarken okumaya başlamıştım. O gün bugündür nerede olduğunuza bakmadan okumaya devam ediyoruz. Hayırlı olsun Uğur abicim.” Demiş.

Bu arada bizi 10 gündür arayan yardımcı olmaya çalışan, hal hatır soran ve sonrada “Hayırlı uğurlu olsun Allah mahcup etmesin. Sana güveniyoruz” diyen isimlerin başında da Sayın Valimiz Vahdettin Özkan Beyede huzurlarınızda teşekkür eder saygılar sunarım.

…………..

Yapı olarak mümkün oldukça tek bir satır iyi cümleyi de haksız olduğuna inandığım hakareti de unutmam. İyi yada kötü bunlarıda unutmayacağım inşallah  

Bunları zaman zaman sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

………….

Yazımıza niye böyle bir giriş yaptık?

On günde notlarımız öyle bir birikti ki. O zaman bu notları kısa kısa yazarak kamuoyu ile paylaşalım o zaman

ZİRAAT ODALARININ BAŞKANLARI NİYE ÇAĞRILMAZ?

Eğer açıklandığı için son dakikada bir aksilik olmaz ise malum gelecek ay Konya’nın Türkiye ve uluslararası alandaki en büyük fuarı olan TARIM Fuarı için geri sayım devam ediyor. Tekrar küçük bir hatırlatma yapalım. Takvim açıklandı ama duyumlarımıza göre fuarın yeniden ileri bir tarihe ertelenme durumuda ciddi olarak gündemde imiş. Hayırlısı ne ise o olsun.

Ama açıklanan tarihte veya ilerleyen tarihlerde ne zaman yapılacaksa bu konuda bize bir serzeniş geldi. Tarım sektöründe olmazsa olmazlarımızdan olan Ziraat Odalarımızın Başkanları bize ulaşan iddiaya göre fuara davet bile edilmiyorlarmış. Bu başkanlarımız çok kırgın ve kızgınlarmış. Bu konudaki notlarıma bakıyorum “Bizler ne protokolde bir koltuk bekliyoruz ne de kürsüye çağrılıp konuşma hakkı verilmesini. Biz davet bile edilmiyoruz. Bu konuda gitmeme bize soran çiftçileri sanayicilerimizi göndermeme gücümüzü bile kullanabiliriz. Ama şehrimizi seviyoruz. Ülkemizin sevdalısıyız. Yalnız bir küçük daveti beklemekte herhalde hakkımızdır diye düşünüyoruz”…   

Aman aman diyorum. Bu güzel insanların kalbini kırmayalım olur mu?

TÜRK BAYRAĞINA BİRAZ SAYGI LÜTFEN

Bir dostumuz önce şu fotoğrafı bize gönderdi

Sonrada şöyle yazıyordu;

"Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır; toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır."

“Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü, Kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü” 

Uğur abicim sizin bayrak hassasiyetinden dolayı bu kareyi sizinle paylaşmak istedim. Ben üzüldüm sizin de üzüleceğini biliyorum” diyordu.

Daha sonra bu dostumuzla yazıştık. Bayrağın asıldığı bu adres Meram Bölgesinde Karaman Caddesi üzerinde imiş. Türk Bayrağı’nı gururla asmayı düşünen esnafımız belki içinde bulunduğu zor durumdan burayı ihmal etmiştir. Ama diyoruz ki bu bayrak şehitlerimizin kanı ile oluşmuştur. Ne olur biraz daha hassasiyet

FATİH ÖZGÖKÇEN BEY KONYASPOR BAŞKANI OLUYOR MU?

Dün siz değerli okurlarımızla takipçilerimizde kamuoyunun merakından dolayı Konyaspor ile ilgili küçük ve fazla derin olmayan bir analiz yapmaya çalışmıştık. Ardından da gece saatlerinde Mustafa Tatlısu kardeşimin sosyal medya paylaşımından Konyaspor’un yeni başkanının Sayın Fatih Özgökçen Bey’in olma olasılığını okuduk.

Önce Fatih Bey’i tanımayan okurlarımız için birkaç cümle yazalım. 

Fatih Beyin kendisine ait bir hukuk ve arabuluculuk ofisi vardır.

Fatih Bey aynı zamanda Konya Büyükşehir Belediyesinin Başkan vekilidir. Yani Başkan Sayın Uğur İbrahim Altay’ın vekilidir.

İçinizden “oooooooo” çektiğinizi duyar gibi oluyorum.

Ama daha durun bitmedi.

Hukukçu Fatih Bey aynı zamanda Çevre Bakanımız Sayın Murat Kurum Beyin birlikte okuduğu bugün bile Konya’da dünden bugüne iki arkadaşı sırdaşı varsa o iki kişiden birisidir.

……….

Fatih Bey ile ilgili bilgi paylaşımımız bugünlük bu kadar.

Haaa Fatih Bey’in ismini Konya gündemine taşıyan Mustafa Kardeşim ile dün sabah tekrar görüştüm. Konu yüzde yüz doğru imiş. Yani haber doğru. Ama net ve kesin karar yarın Fatih Bey tarafından netleştirilecekmiş. Vallahi Fatih Bey’in de şehrin ve ülkenin gelişmesinde tarihi adımlara imzalar atan iki değerli ismin de bu işi ince eleyip sıkı dokumaları son derece haklı ve yerindedir.

Spor işi ateşten gömlek giymektir.

Bu isim kendisi ile özdeşleşmiş olan Bakan Murat Kurum ve Büyükşehir Başkanı Uğur İbrahim Altay demektir.

Bugünlük duamız yarın verilecek karar hem şimdilik bu söz konusu isimler hem de Konyamız için hayırlı olur inşallah…

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Ne kadar güçlü olduğunuzu değil, ne kadar merhametli olduğunuzu hatırlayın

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bir fincan kahvenin 40 yıl hatırı olur cümlesinin kuru bir laftan ibaret olduğunu sanmadığımız zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Yorumlar

  • yorum avatar
    müşür
    27-05-2021 23:19

    Hayırlı olsun

  • yorum avatar
    meczubun biri
    27-05-2021 14:04

    yahu mübarek sabah elime eski çalıştığın kurumun gazetesi geçti alışkanlık sen sanıp okudum kutluk amare cilos dış güçler filan basma kalıp yazılar.ülen dedim uğur abi ne içmiş bunları yazmış acep.baktım başka biri.bu emmi nerede diye ara sor burda buldum.yav biz meczublara haber etsene.hayırlı olsun gari inşallah iyi olur.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.