Konya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63570.231$

FAST FOOT

17 Temmuz 2018, Salı 07:43

Fast food beslenmenin yaygınlaşmasının altında yatan sebeplerden biri kadınların iş hayatına atılıp ev yemeklerini yapmaya zaman ayıramamasıdır. Teknolojinin ilerlediği bu zamanda hal böyle olunca ailecek fast food doğru yönelme olmaktadır. İnsanlar olaya zaten işten eve yorgun argın geliyorum birde bulaşık, yemekle mi uğraşayım düşüncesiyle bir alo demesiyle kapısına birçok fast food besin getirtebiliyor. Eskiden fast food un hayatımız da ki yeri özel günlerde veya aileler çocuklarını eğlence maksatlı ayda yılda bir götürmesiyle kısıtlanırdı. Şuanda o kadar sıradanlaştı ki bizim için maalesef süreklilik haline geldi.

Peki, obezite nin yaygınlaşması veya kalp damar gibi kronik rahatsızlıklarının artmasında ki tek neden fast food beslenme mi?

Bence sadece fast food beslenmeye bağlamakta doğru değil, evet çok büyük bir etken fakat tek başına yeterli değil. Her zaman söylerim yeterli ve dengeli beslenip fast food beslenmeyi yaşam tarzı haline getirmemeniz. Diğer besinlerden yeterli ve dengeli miktarda beslendiğimiz sürece ara sıra fast food besini de bir çeşit olarak kullanabilirsiniz. Yani olay sizde bitiyor.

Her şeyin bir sınırı olmalı tıpkı hayat gibi, eğer sınırları aşmadığınız toplum kurallarına uyup insanların çizgilerinde tepinmediğiniz sürece yaşamınız daha keyifli ve kolay hale gelecektir.  Bu örneğimi fast food beslenme ile bağdaştırmayan bireylere şöyle söyleyeyim. Eğer fast food beslenmeye sınırlama getirmeyip yaşam tarzı haline getirseniz sonuçlarına da katlanmak durumundasınız. Kendimde olmak üzere danışanlarıma asla tüketmeyin demem. Ama yerini, zamanını ve dengelemeniz gereken besini mutlaka bilmeniz gerekmektedir.

Eğer bununla baş edip kendinize sınırlama getirmezseniz fast food besinler fazlasıyla doymuş yağ ve şeker içerdiği için yüksek enerjili besinlerdir. Bu nedenle fast food beslenme süreklik kazandığı durumlarda obezite, diyabet, kronik kalp ve damar hastalığı kaçınılmazdır. Fast food besinleri sınırlandırıp fiziksel aktiviteyi ve sıvı tüketimini artırmanız gerekmektedir.

Her şeyin tadında bırakılması gerektiğini düşünen biri olarak sizden ricam fast food tüketimini de tadında bırakıp sağlığınızı riske atmamanız.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.