Konya
24 Nisan, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    32.55
  • EURO
    34.86
  • ALTIN
    2436.6
  • BIST
    9722.09
  • BTC
    64906.21$

FARKLI SİSTEMİN MEYVESİ

08 Aralık 2020, Salı 09:29

Konyaspor’un bugüne kadar istikrar sağlamamasının en büyük etkenlerinden bir tanesi de kendi denginde olan takımlara karşı kazanamamasıydı. Ama artık bu negatif durumu lehimize çevirdik gibi…

Önce Kasımpaşa şimdi de Erzurumspor’u devirerek hem sıralamada iddialı bir konuma geldik hem de kritik haftalara girerken rahat bir nefes aldık. Şunu da belirtmekte fayda var,  İsmail Kartal’ın takımı tam olarak tanıdığını gördük. Hangi oyuncuları nerde ve ne pozisyonda oynatacağını çözmüş.

Bugüne kadar Süper Lig’de üçlü savunma sistemi ile oynayan tek bir takım vardı o da Sumudica’lı Gaziantep’ti. 

Bana kalırsa bu sistem Türkiye lig’i için ideal sistemlerin başında yer alıyor. Çünkü hem savunma açısından olumlu bir katkı sağlıyor hem de hücum anlamında bir zenginlik oluşturuyor. Savunma konusunda Abdülkerim ve Uğur gibi iki tane hızlı ve direkt ayağa pay yapan stoperleriniz ve ayrıca Skubic ve Guilhirme gibi iki tane de hücumu seven bekleriniz varsa bu sistemi bir çok takıma karşı uygulayabilirsiniz.

Erzurum maçında da bunu rahat bir şekilde gördük. Hücum anlamında Skubic ve Guilherme’nin daha çok önde oynamaları Erzurumspor’u oldukça sıkıntıya soktu. Tabi burada penaltı ve kırmızı kartın etkisini de unutmamak lazım.

İsmil Kartal’ın 3-5-2 sistemiyle hücuma çıktığını ve Erzurumspor’un, Konyaspor kalesine gelirken İsmail hocanın 5-3-2 sistemine dönmesi bence galibiyetin en büyük artısıydı. Rakibin 10 kişi kalmasından sonra,  özellikle ataklarını ikinci yarıda daha sıklıkla yapan ve bazen orta sahayı kalabalık tutarak rakibinin gelmesini engelleyen İsmail Kartal, adeta maçı bir satranç oyuna çevirdi ve yaptığı değişikliklerle bu sistemi bozmaması önemli bir hamle idi.

Skoru bulduktan sonra bir çok pozisyonun bizim lehimize de olsa 40 dakikalık sürede hepimizi tedirgin eden bir oyun olduğunu söylersek yanlış olma herhalde..

İkinci golü  bir an önce bulmasaydık farklı bir senaryo yazılabilirdi ve Erzurumspor’un direncini kıramayabilirdik. Ama ikinci yarının hemen başında Amir’in bireysel becerisiyle attığı muazzam gol, hem farkı ikiye çıkararak Erzurum’un direncini kırdı hem de bizim oyun anlayışımızı pozitife çevirerek bir galibiyeti daha hanemize yazmış olduk.

Sonuç itibariyle Lig’de bu tip takımlara karşı uygulayacağınız 3-5-2 sistemi illa ki tutacaktır. Ama bunu sürekli hale getirmek ve üstüne koyarak ilerlemek şartıyla… Lig’de gol yemediğimiz 4.maçı geride bıraktık. Ve ayrıca en az gol yiyen 3 takımdan biriyiz. Hücum anlamında ise işleri rayına soktuk sayılır..

Aldığımız 15 puanla son yılların en iyi Lig başlangıçlarından birini yaptık. Ve buda bize büyük avantaj sağlayacaktır. Farklı sistemin ortaya çıkardığı bu güzel sonucu dileriz Ankaragücü maçında alacağımız galibiyetle süsler ve yolumuza kazasız belasız devam ederiz.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.