Konya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.37
  • EURO
    35.04
  • ALTIN
    2325.4
  • BIST
    9104.24
  • BTC
    69955.93$

EVİNİZDEKİ HAYATINIZI GÜZELLEŞTİRMEK SİZİN ELİNİZDE

30 Mart 2020, Pazartesi 09:17

Merhabalar sevgili okur, bu hafta sizlerle evde kalmamız gereken bu günlerde “Evimizdeki zamanı kaliteli ve güzel hale getirmek için neler yapabiliriz?”i konuşacağız.

Dünyada ve ülkemizdeki etkisi günden güne hızla yayılan corona virüsü yaşam şartlarımızı ve kalitemizi olumsuz bir şekilde etkiledi. Fakat, içinde bulunduğumuz bu zorlu süreçte psikolojik olarak kendimizi yıpratmak yerine bu zamanları fırsata dönüştürmek elimizde. Moral bozmadan gün boyu minik minik etkinliklerle, mutfakta eğlenceli zamanlar geçirerek, sporu evde yapılacak şekilde modifiye ederek yolumuza devam edebiliriz. Hepiniz illaki “Şu bir şurda dursun, zamanım olunca bakarım.” dediği yarım kalan işleri elbette vardır. Gün o işleri tamamlama günü.

AYAĞA KALKIN, SPOR ZAMANI!

Vücudumuzu zinde ve dinç tutmamız oldukça önemli. Mutfakla her zamankinden daha fazla samimi olduğumuz bu günlerde kilo almadan güzelce bu süreci atlatabiliriz. Çeşitli uygulamaları telefonlarınıza indirebilir ya da çeşitli video paylaşım sitelerinden pilates, aerobik gibi spor videolarına ulaşabilirsiniz. Üstelik 0,5 litrelik ya da 1,5 litrelik pet şişelere su doldurarak kendi ağırlıklarınızı oluşturmak sizin elinizde. Tek yapmanız gereken derin bir nefes alıp, melankoli ve hüzünden kurtulup ayağa kalkmak!

 

MUTFAĞA GİRME ZAMANI!

 

Son günlerde sosyal medyada popüler meydan okumalardan biri de kuşkusuz yemek yapma ya da pasta yapma becerileri. Kendini mayalı hamurun büyülü dünyasına kaptıranlar poğaçadan pizzalardan tutun da ekmek yapmaya kadar her türlü tarifi deniyor. “Aa ben tatlıdan vazgeçemem.” diyenler ise tercihini baklavalardan, brownilerden, sütlü olmak üzere çeşitli tatlılardan kullanıyor. Biz neden denemeyelim? Gelin bizde sizlerle beraber tatlı ihtiyacımızı kolay bir tarifle fazla kalori almadan karşılayalım. Unutmayın bu sürecin bir de geri dönüşü var. İşte tatlının tarifi,

TAHİNLİ MUHALLEBİ

Malzemeler

Muhallebi İçin,

4 su bardağı süt

1 paket vanilya

1 su bardağı un

1 tatlı kaşığı bal

1/2 küçük boy püre hale getirilmiş muz

Üzeri için,

1/2 su bardağı tahin

1,5 çay bardağı süt

1/2 çay bardağı pudra şekeri

 

Yapılışı oldukça basit olan bu tarifte öncelikle tatlının üzeri için gerekli olan malzemeleri mikser yardımıyla çırpın ve muhallebi pişinceye kadar buzdolabında bekletin. Muhallebi için gerekli olan vanilya hariç tüm malzemeleri ise bir tencerede ocakta pişirin. Pişen muhallebiye son olarak vanilyayı ekleyin ve ocaktan alın. Küçük kuplara eşit miktarlarda paylaştırın. Üzerlerine dolapta bekletilen tahinli karışımı kupların üzerine ekleyin. Fırın tepsisine tepsinin yarısı dolacak şekilde soğuk su ekleyin ve kuplardaki tatlıları tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtan fırına tepsiyi sürün ve tahinlerin üstü pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuk şekilde yüzünüzde güzel bir gülümsemeyle servis edebilirsiniz. Unutmayın, gülümseme bulaşıcıdır. Gülümseyin ve gülümsetin.

En kısa zamanda en güzel şekilde bu zor günleri atlatmak ümidiyle...

Sağlıklı ve Mutlu Günler Dilerim

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.