Konya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2508.8
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    64427.85$

Evanjelizm ve Evanjelistler (5)

19 Haziran 2019, Çarşamba 08:43

Hıristiyanlar diyorlar ki; “Kur’an Hz. İsa’yı ölmedi, öldürülmedi diyor, yani ölüm acısını tatmadı, bu ayete göre bir gün mutlaka gelecek, Armageddon savaşını yapıp kazanacak, dünyayı ıslah edecek ve sonra ölecek, ölüm acısını tadacak…”

Ebu Hureyre şöyle demiştir: Resülullah (s.a.v.) buyurdu ki: “Hayatım elinde olan Allah'a yemin ederim ki, Meryem oğlu (İsa Aleyhisselam)'ın adil bir hâkim olarak sizin içinize inmesi muhakkak yakındır. O, salibi (haçı) kıracak, domuzu öldüre­cek, cizyeyi kaldıracaktır, mal o kadar çoğalıp taşacak ki, hiç kimse mal kabul etmez olacaktır. (İbni Mâce’deki bölümde şu ilaveler de vardır:  Kap su ile dolduğu gibi yeryüzü barışla dolacaktır. Din birliği de olacak, artık Allah'tan başkasına tapılmayacaktır.)(1)

Bu konu; gerçekten 21. Asırda bile kafaları karıştıran, zi­hinleri bulandıran, Müslümanları şüphe ve tereddütlere sevk eden bir konudur. Her müfessirin, her muhaddisin her âlimin kendine göre bir yorumu bir izah tarzı olmuş ama,  hâlâ sadra şifa, kalpleri tatmin eden, fikirleri teskin eden kesin ve tered­dütlerden âri bilgiler sunulamamaktadır.

Konuyla ilgili ayetlerin ve mazbut hadislerin olması, ule­manın gözünü korkutuyor ve konuyu “mayınlı saha” statüsüne getirip, herkesin etraftan dolanmasına sebep oluyor. Ama bunun izale edilmesi gerekir. Çünkü Misyonerlerin elindeki İslâm aleyhine en büyük propaganda malzemelerinden biri hatta birin­cisi budur.

Dünya çapında, değişik branşlardan, kendi sahasında tema­yüz etmiş İslâm ulemasının toplanıp, belki yıllarca çalışıp me­seleyi vuzuha kavuşturmaları gerekir.

1-Hz. İsa göğe çekilmiş midir?

2-Çekildiyse ruhen mi, bedenen mi, yoksa her ikisi ile be­raber mi?

3-Şu anda hay’midir? Yaşıyor mu?

4-Yerine çarmıha gerilen kimdi?

5-Dünyaya tekrar gelecek mi?

6-Gelecekse peygamber olarak mı, Hz. Muhammed’e üm­met olarak mı?

7-Ümmet olarak ise, peygamberliği elinden alınmış mı olu­yor? Peygamber olarak gelecekse Hz. Muhammed’in ahir za­man peygamberi olma sıfatı zedelenmiş mi olacak?

8-Her üç Semavî dinde de olan, kıyamet alametlerinden sa­yılan, “Ortadoğu’daki büyük ateşin veya savaşın çıkacağı.” fikri, Yahudi ve Evanjelistlerin iddia ettiği gibi Hz. İsa tarafın­dan mı icra edilecek?

9-Hz. İsa’nın tekrar ineceğiyle ilgili hadisler gerçekten mütevatir mi?

Evanjelizmin temelleri İngiliz George Whitefield (1715-1770); Methodizm'in kurucusu John Wesley (1703-1791) ve Amerikalı filozof ve teolog Jonathan Edwards (1703-1785) tarafından atılmıştır. Bu üç kişi Amerika'nın en büyük Protestan mezhebi olan Baptistler ve Metodistler oluşumunun fikir baba­ları ve temel taşlarıdırlar.

Dünyada Evanjelistlerin nüfusu 500 milyona yani Hıristi­yan nüfusun ¼ seviyesine ulaşmıştır. Fakat dünyadaki siyasi, idari ve iktisadi etkileri bu orandan çok daha yüksektir. ABD nüfusunun 70 milyonu yani 1/3, İngiltere nüfusunun ekseriyeti Evanjelistlerden meydana gelir. Diğer Hıristiyan devlet idareci­lerinin de içinde çok etkili Evanjelistler vardır. ABD de Şahinler diye tabir edilen ve dünyayı silah zoru ile işgal etmeye kalkan ekip de bunlardandır. Yakın tarihte başkan olan Jimmy Carter, Ronald Reagan, Baba Bush, oğul Bush da bunlardandır. Bunla­rın başkanlıkları döneminde Evanjelizm gelişmiş, güçlenmiş ve İslâm âlemini tehdit etmeye başlamıştır. Bu tehditlerin ve işgal­lerin sebep ve malzemelerini de, İkiz Kule Olayları gibi, kendi­leri tespit edip üretmektedir.

Dünya bunların yani fanatik Evanjelistlerin tehdit ve tehli­kelerini artık açıktan gör­meye başladı ve akl-ı selim sahibi in­sanlar için bir kâbus olmaya ve karşı tedbirler alınması için ça­lışmalar yapmaya koyuldular. Maddi manevi her türlü baskıya ve Yahudilerin medya ve maddi desteğine rağmen, ABD’de Demokrat Obama’nın kazanması, Cumhuriyetçi ve Evanjelistlerin lideri Bush’un kaybetmesi bu korkunun hangi boyutlara ulaştığının göstergesidir. Aksi tak­dirde, bunlar kana­lıyla 3. Dünya savaşının yakında çıkacağına inanılmaktadır.

Hitlerle dünyada birçok popüler kişi bunlarla aynı tarikatın mensuplarıdır ve kendilerini Tanrının Savaşçıları ve dünyayı kurtaracak, bu dinî hedefleri gerçekleştirecek kişiler olarak görmektedirler. Yani bir yerde hasta ruhlu insanlardır.(2) Nitekim ABD başkanı Bush,(3) göreve geldiği ikinci dönemde; “kendisi­nin Tanrı tarafından görevlendirildiğini, göklerle irtibat halinde olduğunu.” söylemiştir.(4)

Dipnotlar:

1- Sahih-i Müslim, c. 6, s. 532; Sünen-i Tirmizi, c. 4, s. 93.

2- Malum Hitler’de aynı şeyleri söylüyordu. 

3- “Bush ailesinin 3 kuşaktır aktif bir şekilde üyesi olduğu ve merkezini

       oluşturduğu Skulls and Bones Society (SBS) merkezi Connecticut Yale

       Üniversitesinde önemli fikir merkezlerinden biri olan SBS’nin, diğer

       Masonik örgütlere nazaran ABD’nin en etkin örgütü olduğu 

       belirtiliyor” Aydoğan Vatandaş ve Mustafa Aydın, “Kod Adı Kılıç 

       Balığı” Karakutu Yay. İst. 2002, s. 29.

4- Cengiz Özakıncı, a. g. e. s. 255.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.