Konya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.57
  • EURO
    34.72
  • ALTIN
    2413.6
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66300.8$

Evanjelizm ve Evanjelistler (4)

17 Haziran 2019, Pazartesi 08:23

Adı, Irak'ta sivilleri kasten öldürme ve yaralama suçlarıyla gündeme gelen ABD'li güvenlik şirketi Blackwater hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Eski iki çalışan, şirketi, Haçlı Se­feri zihniyetiyle Müslümanları yok etmek istediği, sivilleri bile haksız yere acımasızca öldürdükleri ve silah kaçakçılığı yaptık­ları gerekçesiyle dava etti.

The Times gazetesinin haberine göre, dava Virginia eyale­tinde görülecek.(1)

Bush ve benzeri Evanjelist liderlerin her iki işgal esnasında sık sık “Haçlı Seferi” sözünü kullanmaları(2) bundandır. 11 Eylül­den sonra düzenlenecek harekâtın adını “İnfinite Justice/Sonsuz Adalet” koydular. Sonra hemen bundan vazgeçe­rek “Enduring Freedom-Devamlı Özgürlük” diye değiştirdiler. Bunlar Hıristiyanlarca hep dini ritüelleri çağrıştıran isimlerdir, simgelerdir. Mesela Japonya’ya 2. Dünya Savaşında atılacak bombaların proje isimleri “Trinity” idi yani Teslis ti, Çanakkale önlerine gelen donanmayı da aynı maksat ve isimle yola çıkarıp; “Son ve en büyük Haçlı Ordusu” diye nitelemişlerdi.(3) Irak’a yapılan harekât’larda böyle…(4)

4-Hz. İsa indikten sonra bütün Yahudilerin Hıristiyanlığa geçeceği fikri yerleştirmişler. Yani bugünün Yahudileri, gele­cekte Hıristiyanların din kardeşleri olarak lanse edilmektedir.

5-Bu birliktelikten ve Müslümanlar da bertaraf edildikten sonra Hz. İsa’nın (Yahudiliğin de) istediği “Dünya Krallığı” arzusu gerçekleşmiş olacaktır.

Onların bu fikirlerini destekler mahiyette olduğu için Hz. İsa’nın tekrar inmesiyle ilgili İslâmiyet’teki ayetler ve hadisler de istismar edilmektedir. “Bakın bu sadece Yahudilik ve Hıristi­yanlığın dinî hükümleri değil, Müslümanlıkta yani Allah ve Hz. Muhammed’de aynı şeyleri söylüyor.” diye bazı ayet ve hadis­leri örnek gösteriyorlar.

İstismar edilen ayet ve hadislerden bazıları: 

"Allah elçisi Meryem oğlu İsa'yı öldürdük" demeleri yüzünden (onları lânetledik).Hâlbuki onu ne öldürdüler, ne de astılar; fakat (öldürdükleri) onlara İsa gibi gösterildi. Onun hakkında ihtilâfa düşenler bundan dolayı tam bir kararsızlık içindedirler; bu hususta zanna uymak dışında hiçbir (sağlam) bilgileri yoktur ve kesin olarak onu öldür­mediler.(5)      

Bilâkis Allahonu (İsa'yı) kendi nezdine kaldırmıştır. Allah izzet ve hikmet sahibidir.”(6)

Hıristiyanların inancına göre Hz. İsa bütün insanlığın gü­nahlarına keffaret olarak çarmıha gerildi, öldürüldü, diyet ödedi, daha sonra diriltilip kıyamete yakın yeryüzüne indirilecek ve bütün dünyayı ıslah edecek. Bu maksatla tekrar gelecek.

Kur’an’ın bildirdiğinde ise; Hz. İsa çarmıha gerilmedi, Cenâb-ı Allah onlara ihanet eden, bugünkü para değeri ile takri­ben 20 dolara tekabül eden 30 gümüş para mukabili yerlerini bildirip ispiyonlayan Yehuda isimli Havariyi Hz. İsa suretine getirdi ve o idam edildi, Hz. İsa göğe ref edildi. Fakat şu ayet mealine dikkat edersek Hıristiyanlar bunu istismar ediyorlar:

 “Ehl-i kitaptan her biri,ölümünden önce ona (İsa’ya) muhakkak iman edecektir.Kıyamet gününde de o, onlara şa­hit olacaktır.”(7)  

“Hz. İsa’ya ölümünden önce ehl-i kitabın tamamı iman et­medi, burada ise tamamı iman edecek deniyor, o halde Hz. İsa Peygamber olarak gelecek ve Kur’an’da da ifade edildiği gibi ona herkes iman edecek.” diyorlar.

Yine Kur’an’da: "Her nefis ölümü tadacaktır."(8)  buyurulur. Hıristiyanlar diyorlar ki; “Kur’an Hz. İsa’yı ölmedi, öldürülmedi diyor, yani ölüm acısını tatmadı, bu ayete göre bir gün mutlaka gelecek, Armageddon savaşını yapıp kazanacak, dünyayı ıslah edecek ve sonra ölecek, ölüm acısını tadacak…”

Ebu Hureyre şöyle demiştir: Resülullah (s.a.v.) buyurdu ki: “Hayatım elinde olan Allah'a yemin ederim ki, Meryem oğlu (İsa Aleyhisselam)'ın adil bir hâkim olarak sizin içinize inmesi muhakkak yakındır. O, salibi (haçı) kıracak, domuzu öldüre­cek, cizyeyi kaldıracaktır, mal o kadar çoğalıp taşacak ki, hiç kimse mal kabul etmez olacaktır. (İbni Mâce’deki bölümde şu ilaveler de vardır:  Kap su ile dolduğu gibi yeryüzü barışla dolacaktır. Din birliği de olacak, artık Allah'tan başkasına tapılmayacaktır.)(9)

Bu konu; gerçekten 21. Asırda bile kafaları karıştıran, zi­hinleri bulandıran, Müslümanları şüphe ve tereddütlere sevk eden bir konudur. Her müfessirin, her muhaddisin her âlimin kendine göre bir yorumu bir izah tarzı olmuş ama,  hâlâ sadra şifa, kalpleri tatmin eden, fikirleri teskin eden kesin ve tered­dütlerden âri bilgiler sunulamamaktadır.

Dipnotlar:

1- Londra, (Cihan Haber Ajansı) 07. 08. 2009.

2- ll. Eylül saldırılarından sonra Bush bu sözü defalarca kullandı. Tepki

      görünce, dil sürçmesi gibi göstermeye çalıştı ama, aslında değil. Çünkü

     “Haçlı Seferi Başlatıyoruz” sözcüğünü propaganda için seçmenlere gön

      derdiği mektuplarda da kullanmıştır. Milliyet Gazetesi, 20. 04. 2004.

3- Ellis Ashmead Bartlett, “Çanakkale Gerçeği”,

     Çev. Krm. Yzb. Rahmi Bey, Günümüz diline çeviren:

     Muzaffer Albayrak, Yeditepe Yay. İst. 2006. s.17

4- Ahmet Davutoğlu, “Küresel Bunalım”, Küre Yay.18. Bas. İst. 2010, s.45.

5- Nisa Sûresi, 157.

6- Nisa Sûresi, 158.

7- Nisa Sûresi, 159.

8- Ankebût Sûresi, 57.

9- Sahih-i Müslim, c. 6, s. 532; Sünen-i Tirmizi, c. 4, s. 93.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.