Konya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    35.13
  • ALTIN
    2303.2
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70861.92$

Evanjelizm ve Evanjelistler (3)

14 Haziran 2019, Cuma 08:19

Evanjelist mezhebi­nin dinî dogmaları haline getirilen bu fikirlerin, bu değişimlerin sebep ve hikmetlerinden bazıları:

1-Evanjelistler Eski Ahitte(1) bahsedilen, “Yahudilerin Tanrı’nın seçilmiş halkı olduğu.” fikrini benimsemişlerdir. Yani onların ırkçı ve “ego”cu fikirlerini tasdik etmektedirler. 

2-Kıyametten önce Kutsal Toprakların Yahudilerin eline geçeceği, ondan sonra Hz. İsa’nın yeryüzüne ineceği fikri, Evanjelistlerin zihinlerine so­kulmuştur.

Bu fikir çok önemlidir. Asırlarca Yahudileri dünya­nın her yerine çil yavrusu gibi dağı­tıp, gittikleri yerlerde onlara hayat hakkı tanımayan Hıristiyan­lar, bugün bir an önce Yahudi­likte Arz-ı Mevud denen ve Nil Nehrinden Fırat Nehrine kadar olan bölgeyi içine alan yerlerin, Yahudilerin eline geçmesi için gereken her şeyi yapmaktadırlar.

Bu bir an önce gerçekleşsin ki, Hz. İsa’nın dünyayı teşrif süreci başlasın! Evanjelizmin mimar­ları ve fikir babaları olan Yahudi ve Siyonist teorisyenler, ne kadar sistematik çalışmışlar ki, kendi ideallerini bugün için dünyada en büyük güç olan Hıristi­yanlara empoze etmişler, kendi yapamadıklarını onlara yaptır­maktadırlar.

Kökleri Yunancada "Müjde" anlamına gelen  "Evangelion"dan gelen bu isim, İncil’deki bazı ayetlerde geçen “müjde” kelimelerinin Evanjelizmi ifade ettiği, bu müjdeleri bu tarikatın gerçekleştireceği, Hz. İsa’nın geri dönme sürecini ça­buklaştıracağı, Hz. İsa’nın arzu ettiği “Dünya Krallığını” ancak Evanjelist ekiplerin kurabileceği fikri halkın zihnine yerleştiril­miş, dolayısıyla ABD de birçok Evanjelist, bu dini teorinin ger­çekleşmesi için Bush ve benzeri Evanjelistlere oy verip iktidar yapmışlardır. Bush ve benzeri kişilerin en ufak bir kargaşada “Haçlı Seferleri” sözünü dillerinden eksik etmemelerinin sebebi de yine bu teori gereği inanç yoldaşlarına verdikleri bir mesaj­dır.

3-Evanjelistlerin inancına göre Hz. İsa yeryüzüne inince iyiler ile kötüler arasında, Hz. İsa’nın komutasında, Kudüs ya­kınlarında Kidron Vadisinde Megadon ovasında Armageddon Savaşı olacak, iyiler Hz. İsa sayesinde galip gelecek, İncilde geçen dünya kırallığı kurulacak, Yahudiler Evanjelist Hıristiyan olacaklar.

Güya bu dinî hedeflerine Armageddon savaşından sonra ulaşacakları için, bu sürecin gerçekleşmesi babında, bir an önce bu bölgede büyük bir savaşın (Armageddon savaşının) çıkarılması için uğraşır ve çalışırlar. Irak ve Afganistan işgalleri, ABD tanklarının üstüne çizilen Haç, askerlerin medyanın önünde vaftiz olmaları, merhametsiz ve acımasız davranılması, masum insanları bile hiç tereddüt etmeden acımasızca öldür­meleri, kullandıkları silah ve bombaların üzerine İncil’den şifre­lerin yazılması…(2) hep bu sapık inancın bir parçasıdır.

Evanjelist papazlar bu savaşlarda ölen kişilerin direk Hz. İsa’nın yanına gidip mükâfatlandırılacaklarını telkin etmektedirler. Bü­tün bu savaşları, kıyımları, katliamları dinî bir vecibeyi yerine getirme şuuru ve gönül rahatlığı ile yaptıkları için sadizmin zirvesini zorlamaktadırlar.

Adı, Irak'ta sivilleri kasten öldürme ve yaralama suçlarıyla gündeme gelen ABD'li güvenlik şirketi Blackwater hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Eski iki çalışan, şirketi, Haçlı Se­feri zihniyetiyle Müslümanları yok etmek istediği, sivilleri bile haksız yere acımasızca öldürdükleri ve silah kaçakçılığı yaptık­ları gerekçesiyle dava etti.

The Times gazetesinin haberine göre, dava Virginia eyale­tinde görülecek.(3)

Bush ve benzeri Evanjelist liderlerin her iki işgal esnasında sık sık “Haçlı Seferi” sözünü kullanmaları(4) bundandır. 11 Eylül­den sonra düzenlenecek harekâtın adını “İnfinite Justice/Sonsuz Adalet” koydular. Sonra hemen bundan vazgeçe­rek “Enduring Freedom-Devamlı Özgürlük” diye değiştirdiler.

Bunlar Hıristiyanlarca hep dini ritüelleri çağrıştıran isimlerdir, simgelerdir. Mesela Japonya’ya 2. Dünya Savaşında atılacak bombaların proje isimleri “Trinity” idi yani Teslis ti, Çanakkale önlerine gelen donanmayı da aynı maksat ve isimle yola çıkarıp; “Son ve en büyük Haçlı Ordusu” diye nitelemişlerdi.(5) Irak’a yapılan harekât’larda böyle…(6)

4-Hz. İsa indikten sonra bütün Yahudilerin Hıristiyanlığa geçeceği fikri yerleştirmişler. Yani bugünün Yahudileri, gele­cekte Hıristiyanların din kardeşleri olarak lanse edilmektedir.

5-Bu birliktelikten ve Müslümanlar da bertaraf edildikten sonra Hz. İsa’nın (Yahudiliğin de) istediği “Dünya Krallığı” arzusu gerçekleşmiş olacaktır.

Dipnotlar:

1- Hıristiyanlığın hükümleri Hz. İsa döneminde yazılmamış, takriben bir 

      Asır sonra Havariler döneminde yazılmaya başlanmıştır. Bu İnciller

      Yazılıncaya kadar Hıristiyanlar Tevrat’ın bazı bölümleri ile amel

      etmişlerdir. İşte bu bölümlere Eski Ahid, yeni yazılan İncillere de Yeni

      Ahid demişlerdir.

2- Yeni Şafak Gazetesi, 20. 01. 2010.

3- Londra, (Cihan Haber Ajansı) 07. 08. 2009.

4- ll. Eylül saldırılarından sonra Bush bu sözü defalarca kullandı. Tepki

      görünce, dil sürçmesi gibi göstermeye çalıştı ama, aslında değil. Çünkü

     “Haçlı Seferi Başlatıyoruz” sözcüğünü propaganda için seçmenlere gön

      derdiği mektuplarda da kullanmıştır. Milliyet Gazetesi, 20. 04. 2004.

5- Ellis Ashmead Bartlett, “Çanakkale Gerçeği”,

     Çev. Krm. Yzb. Rahmi Bey, Günümüz diline çeviren:

     Muzaffer Albayrak, Yeditepe Yay. İst. 2006. s.17

6- Ahmet Davutoğlu, “Küresel Bunalım”, Küre Yay.18. Bas. İst. 2010, s.45.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.