Konya
19 Mart, 2024, Salı
logo altı
  • DOLAR
    32.34
  • EURO
    35.20
  • ALTIN
    2248.4
  • BIST
    8718.11
  • BTC
    66067.28$

EŞİTİZ

18 Haziran 2021, Cuma 08:52

Her zaman sorulan sorulardan birisidir bu. Kadın erkek eşit mi?. Cevaplar belli erkeklere göre hayır. Kadınlara göre ise tabi ki; de evet. Peki o halde size bir adres vereceğim. Çok sorulan sorunun yanıtı için. Hatta iki adres vereyim. Yok canım adresi üçe çıkarttım bile.

Önce gidelim doğumhanelere. Erkek ve kız bebek dünya ya nasıl geliyor. Erkeğe ayrıcalık var mı? erkek diye. Ya da kız bebeğe sanırım cevabını biliyoruz. Hayır. Kadın rahminden doğan erkek veya kız. Acısı da aynı, mutluluğu da aynı v.s ...

Daha sonra da hastanelere davet ediyorum sizi. Öyle hastalıklar var ki; dünyada ki kabir azabı sanırım. Örneğin kanser sancısı. Allah göstermesin. Ölüp ölüp dirilmek derler ya hah işte ondan. Bakın onda da cinsiyet yok. Ne erkeğin egemenliği, ne de kadının ben bilir imciliği. Özgürlük eşitlik deyişleri. O da yok.

Ruh cinsiyetsizdir. Ağrı da, acı da, mutlulukta. Kadın çıldırsa da ben güçlüyüm diye. Ne maaşı, ne kariyeri çoğu zaman ruhsal ağrılara da bedensel ağrılara da hükmü geçmiyor. Ya erkek adamım, demirim, vezirim dese de gözle görülmeyecek mikrobu bile yenemiyor velhasıl.

Son olarak istikâmet kabristan. Ben çıktım bile yola haydi gelin siz de. Yatan Hatice teyzem. Yatan Muhsin dayım. Oysa ne çok üzmüşler di birbirlerini. Bağ için, bahçe için. Bazen de sarı öküz için. Muhsin dayım benim dediğim olacak illa ki; dediyse de. Ölürken de Hatice beni bırakma dedi. Dedi ya daha ne denir ki..

Sonuç olarak toprak aynı, beden ölü, servet, kariyer yok. Ben Bilir imcilik, vezirim, demirim diyen de yok. O yok, bu yok sonuçta hiç bir şey yok aslında.

Kısacası..

KADIN VE ERKEK

RUH'EN VE ZİHNEN EŞİTTİR.                                                        (Nokta)

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.