Konya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.31
  • EURO
    35.12
  • ALTIN
    2293.3
  • BIST
    9056.01
  • BTC
    70817.65$

Esirlere Muamele ve Avrupalılar (5)

29 Nisan 2021, Perşembe 10:40

Yine o günlerde, aç bî ilaç Bosnalı öksüz çocukları şe­ker ve çikolatalarla kandırıp ma­yınlı tarlalara sürdükle­rini, onla­rın paramparça oluşlarını gülerek ve zevkle sey­rettikle­rini, kendile­rinin canları çok tatlı ve kıymetli ol­duğu için geçme­leri gereken yer ve yollardan önce bu ço­cukları geçi­rip, ma­yınsız olduklarına kanaat getirince de kendilerinin geçtikle­rini… Videokasetlerden bütün dünya seyretmiştir.(1)

Bosna savaşı yıllarında, her gün öldürülen yüz­lerce Müs­lüman Bos­nalıya aldırmayan Avrupalı, Bosna hayva­nat bahçe­sine top mermileri düşüp birkaç hayvan ölünce ayağa kalkmış­tır.(2)      

1995’li yıllarda yapılan Sırp vahşeti bütün dünyanın ma­lu­mudur. Ça­resiz kalan Müslü­manların sığınmaları için BM gü­venli bölge­ler oluşturdu(!) Ve: “buralara sığınan kişile­rin ha­yatları BM’nin güvencesi altında” denildi. Bu durum TV’lerden, radyolardan duyuruldu. Uçaklardan bro­şürler atıldı, anonslar yapıldı… Fakat Srebrenitza, Zepa, Gorajde gibi böl­ge­lere toplanan on binlerce Müslüman’ı, BM askerleri bizzat Sırplara tes­lim etmişler ve burada sekiz bin Bosnalının katledili­şini şampanya içerek kutla­mışlar­dır.(3) Ama­tör kame­rayla tespit edilen olay­ların se­bebi soruldu­ğunda Hol­landalı gene­ral Hans Cooziy: “Ne yapalım Müs­lü­manlar­dan nefret ediyoruz” diye cevap vermiştir.(4) Ve bu adamlar bizi yıllarca “NATO müttefiki­yiz, dostuz, sizi seviyoruz…” diye kandırdılar, biz de maalesef kandık. Bu nasıl dostluk biraz da buna bakalım:

Yakın tarihe kadar iki kutuplu bir dünya vardı. 1-Kapita­lizm, 2-Komünizm Dünya devletlerinin ekserisi bu iki kamptan birine girme ihtiyacı duymuştur. Rusya’nın tehdidi ile biz Batı kampını tercih etmişiz. Zaten oldum olası Batı hayranı ve hasta­sı­yız ya. Ama batı bizi Ruslara karşı çok güzel kullandı, devlet imkânlarımızı devamlı silah ve mühimmata yatırtarak kalkın­mamızı önledi, Demirperde devletlerinin tehdidini devamlı bü­yük gösterdi. Ama hiçbir zaman da, şu yukarıda anlatmaya ça­lıştığım tarihi kin ve adavetten dolayı da bize gerçek bir yakınlık göstermedi. Devamlı ikiyüzlü ve çifte standartlı oldu. Bir göv­dedeki protez kol veya bacak ne ise bizi o şekilde algıladı ve muamele etti. Hatta bazılarının tabiriyle ABD ve Avrupa Tür­kiye’yi mayın eşeği gibi kullandı.(5) Yani tehlikeli bölgelere, mayınlı tarlalara salınıp, bir yol, bir geçit açtırılan eşekler gibi.

“Peki Batılı bu kadar Türk düşmanı ise, niye bizi tamamen dışlamıyor, neye oyalama cihetine gidiyor, NATO, CENTO gibi kuruluşların içinde tutuyor?” denirse; Banu Avar’ın değerlen­dirmesiyle “bizi Truva atı olarak kullanıyor.” Yani İslâm âlemi­nin içine daha rahat girebilmek, kaleyi içten fethedebilmek, onlara bir şey hissettirmeden “Bakın biz Müslüman düşmanı falan değiliz, içimizde Müslüman devlet de var, biz eski haçlı kafasındaki insanlar değiliz…” İmajı verebilmek, bazı husus­larda da Türkiye’yi kullanabilmek için bunu yapıyor.

NATO ilişkilerimizle ilgili son zamanlarda su yüzene çıkan gerçeklerden bazılarını arz ediyorum:

Barış gücündeki Fransız subaylar NATO uçaklarının hare­ketlerini Sırplara önceden haber vermiştir.(6) Anlaşma ve ittifakla­rımıza rağmen, NATO senedinde olmasına rağmen, bu kuruluşun üyesi Türkiye’ye başka bir devlet saldırsa, NATO’nun müdahale etmeyeceğini en üst düzey görevliler dile getirmektedirler.(7)

Rusya’nın baskısı ile eskiden bunu açık açık söyleyemi­yorlardı. Şimdi Komünizm iflâs edip Demirperde Paktı dağı­lınca bunu açıktan dillendirmekte bir beis görmüyorlar.

1901 yılında ABD ye başkan seçilen Theodore Roosveld  başkanlık seçim­leri öncesinde: “Dünyada ezmek isteğim iki güç var. Birincisi Os­manlıdır” de­miştir.(8)

Yakın tarihte ABD ve Rusya’nın devlet başkanları olan Regan ve Gorbaçov, Cenevre’de buluşup şu ka­rarları al­mış­lardır:

“1-Dün­yada İslâmiyet hızla yayıl­makta ve Müslüman ül­kelerde de maddi ve mânevi bir kal­kınma var. Bu mutlaka ön­lenmeli.

2-İslâm dünyasındaki dini uyanış “İslâmî görünen” sa­pık inançlara kanalize edilmeli.

3-İslâm ül­kelerinin kendi aralarındaki her türlü ilişki­ler ve daya­nış­malar önlenmeli.

4-Önümüzdeki asrın potansiyel lider ülkelerinden Tür­kiye’nin güç­len­mesine mani olunmalı ve muhtemel bir İslâm dünyası liderliğine ge­çit ve­ril­memeli.

5-Türkiye’nin hem İslâm âlemi, hem de Batı ile arası açıla­rak tecrit edilmesi mutlaka sağlan­malı.”(9)

NATO eski Genel Sekreteri Willy Celas yaptığı açıkla­mada: “Bundan böyle Batının yeni düşmanı İslâm fundamantalizmidir. Komünizmin yerini almıştır” demiştir.(10) Yani Rusya bitti, bundan sonra düşmanımız İslâm ve Müslü­manlar demektedirler.

 

Dipnotlar:

1- Türkiye Gazetesi, 13. 05. 1995;  Hürriyet Gazetesi, 11. 05. 1995; İbrahim Refik, “Tarih Şuuruna Doğru- 2”, Albatros Yay.  7. Bas. İst. 2001, s. 45.

2- Milliyet Gazetesi, 29. 11. 1992.

3- Milliyet Gazetesi, 15. 07. 1995.

4- Türkiye Gazetesi, 03. 12. 1995.

5- Cengiz Özakıncı, a. g. e. s. 382.

6- İtalyan Milano Panaroma Dergisi naklen, Zaman Gazetesi, 07. 12. 1994.

7- Ahmet Davutoğlu, a. g. e. s. 145.

8- Tarih ve Düşünce Dergisi, Ağustos 2000, sayı: 10, s. 33.

9- M. Fahri Can, “Türkiye Uyutuluyor”, Tarih ve Med. Derg. Eylül 1998, sayı: 54, s. 5.

10- Mustafa Mutlu, “Savaşlarda Kamuoyu Oluşumu”, Okumuş Adam Yay. İst. 2003, s. 288.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.