Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.49
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2433.1
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64649.54$

Engelliye saygı!

03 Kasım 2018, Cumartesi 09:28

Sevgili dostlar bu hafta sonu size dünyadan bir haber vermek istiyorum. Haberi okuduğumda çok hoşuma gitti ve sizinle paylaşmak istedim. Olay Fransa'nın başkenti Paris'te geçiyor.

Paris’te bir durakta otobüs bekleyen Francois Le Berre isimli engelli bir vatandaş, otobüs geldiğinde binebilmek için engelli rampasını kullanmak istiyor. Ama kimse yol vermediği için otobüse binemiyor.

İşte olay tamda bu noktada patlak veriyor. Yaşananları gören otobüs şoförü, yolcuların tümünü otobüsten indirerek, yalnızca Berre ve ona yardımcı olan erkek kardeşini alarak yoluna devam ediyor. Berre şöyle konuşmuş, ‘Durakta otobüs beklerken güldüm, çünkü kimse geçmem için kımıldamak istemedi. Olayı gören otobüs şoförü ise ayağa kalktı ve 'Herkes otobüsten dışarı' diye bağırdı’ diyor.

Berre ayrıca, şoförün kendisine herkesin bir gün tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duyabileceğini söylediğini belirtmiş.

Medeniyet, biraz medeniyet bu işte. Böyle insanlık yapanları görünce insanın gözleri doluyor, bu kadar ihtiyacımız var iyiliğe, insanlığa. Helal olsun takdir ettim.

Olay Türkiye’de yaşansa şoförü darp ederler adamlar, en azından suçlarını kabulleniyorlar. Maalesef bizim insanımız hem suçlu hem de güçlü.

Onlarda durum bu iken, bizim şoförler ise binmesi uzun sürüyor diye almıyor yolcuyu. Geçen haftalarda izlemiştim, adam tekerlekli sandalye ile otobüsün önüne atlamış, bağırıyordu. "Biz insan değil miyiz?" diye…

İslam ülkelerinde, bizim ülkemizde yaşanması gereken, dünyaya örnek olması gereken olayların gevur memleketlerde yaşanması benim kanıma dokunuyor…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.