Konya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2498.1
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63944.016$

EMNİYET MÜDÜRÜ AYDIN: DEVLETİMİZ GÜÇLÜ

07 Eylül 2020, Pazartesi 09:00

20 Ekim 2019’da Konya İl Emniyet Müdürlüğü görevine getirildi.

Kendisini ilk defa ve yakından 18  Aralık 2019’a yaptığı “Basınla Tanışma Toplatısı”nda görmüştüm.

O toplantının öncesinde ve sonrasında kendisiyle ilgili kafamda bir takım istifhamlar meydana gelmişti.

Konya’nın yeni  İl Emniyet Müdürü’nün gizemli bir hali vardı. Bunun bir meslek özelliğiolduğunu biliyordum. Bir çok emniyet mensubunda olan bu özellik onun üzerinde daha belirgin bir şekilde duruyordu.

Fazla  gizemli  olmasının yanısıra, sert bir görünümü de vardı.

Yukarıda sözünü ettiğimiz “Basınla Tanışma Toplantısı” nda, arkadaşlarımızın sorularına kısa ve net cevaplar verdi. Bazı sorular karşısında mesela artan fuhuş olayları ve Suriyelilerle ilgili sorular karşısında da rahatsız olduğunu fark etmiştim.  Bu konularla ilgili sorular karşısında verdiği cevaplar tatmin edici değildi ve yeterli bulunmamıştı.

Biz bunu şahsen “Her doğru her yerde söylenmez” prensibine bağlamıştık.

Herkes için uyulmasında ve uygulanmasında fayda olan bu prensibin, emniyet mensupları için çok daha önemli olduğunun da  bilincindeydik. Lakin gene de kafamızdaki istifhamlar  bizi aylarca meşgul etti.

Gizemli,

Olması gerekenden fazla sert ve ketum,

Çok daha önemli  olanı ise iletişime kapalı emniyet müdürü görüntüsü itiraf etmeliyim ki yaşadığımız şehir adına bizi rahatsız etmişti.

Kendisiyle konuşabilecek miydik?

Kamu adına iletişim kurabilecek miydik?

Bu konuyu o aralar yazdık ve kaygılarımızı dile getirdik. Bizim o yazımızın üzerinden 8.5  ay geçti. Tabi bizde de aradan geçen süre içerisinde kaygı derinleşmesi  oldu. Fakat yeni il emniyet müdürü de sahanın her noktasında kendisini hissettiriyor ve çok yoğun çalışıyordu.

Gümüşhane Kelkit’liydi. Sağlam ve karakterli insanların yetiştiği  toprakların insanıydı..

1961 doğumluydu.

Tekirdağ İl  Emniyet Müdürü iken, Konya İl  Emniyet Müdürlüğü görevine getirilmişti.

Onu bu göreve getirenler, hakkında mutlaka olumlu fikirlere sahip olmalıydı.

Geride bıraktığımız Cuma günü İl Emniyet Müdürünün randevu talebimize olumlu cevap vermesinden sonra, gazetemizden bazı arkadaşlarla Emniyet’e gittik.

Bir dönem haftada, 1-2 defa girip çıktığımız  Emniyet Müdürlüğü binasına 15 yıl aradan sonra ilk defa  geliyordum. Bu yüzden garip duygular içindeydim. 1980’den önce ve sonraki dönemde toplumve şehir hayatında nice yaşanmışlıklara ve olaylara şahitlik eden  bu  küçük ama anlamlı bina merdivenlerini çıkarken  beni geçmişe alıp götürdü.

Özel kalem bizi karşıladı.

Müdür, Mustafa Aydın beyin makamına girdik.

Yüzlerimizde maske.

Türk örf ve adetlerinin  bu gibi ziyaretlerde vazgeçilmezi olan “Hoşgeldiniz. Nasılsınız?” ritüelinden sonra, ufak ufak sohbet faslına geçtik.

Makam masası ile konukların oturacağı koltuk mesafesini 1.5 metreye ayarlayan müdür bey maskesini çıkardı. Sonra  hafıza makinasının düğmesine  dokunarak, 8.5  ay geriye gitti. Bana döndü ve benim o tarihte kendisiyle ilgili yazdığım yazıya geldi. Espriyle karışık küçük ama anlamlı dokunuşlar yaptı zarif bir şekilde. İşte o ara biz gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Zekeriya Sağlık’la  bir kaç defa göz göze geldik. Çıkışta Zekeriya Bey müdür beyin çok iyi bir istatistikçi olduğunu söyledi. Anlayacağınız  hiç bir şeyi unutmadığını söylemek istedi. Esasen Emniyet mensupları unutmaz. Bu o mesleğin çok önemli bir özelliği.

Tereddütlü bir hava içinde başlayan sohbet çok geçmeden yerini sıcak bir ortama bıraktı.

Biz sorduk.. İl Emniyet Müdürü anlattı.

Müdür bey sorular dışında da söylenmesi  gerekenleri söyledi ve açıklamalar yaptı.

İşte o açıklamalardan bazıları..

-Basın bizim halkla olan ilişkilerimizde köprüdür. Doğru bilgiler  doğru zamanda verilirse vatandaşa ne yaptığımızı anlatabiliriz..

-Bilgi ve sevgi paylaşılınca büyür ya değilse bilgi benim çekmecemde, sevgi de yüreğimde kalır.

-Eleştirilere açığız.

-2 milyon 500 bin nüfuslu Konya’nın huzur ve asayişini sağlamaya çalışıyoruz. 2020’de, 2019’un aynı aylarına göre ildeki olay sayısında gerileme sağladık. Anlayacağınız polisiye olayların sayısı düştü.

-Son aylarda birinci önceliğimiz COVİD-19 oldu.. Emniyet teşkilatı olarak bunun için de  sahadayız. Arkadaşlarımızın büyük bir bölümü sahada ve devletimizin aldığı tedbirlerin uygulanması için gece gündüz çalışıyor.

-İl merkezimizi ve ilçelerimizi kurulan kameralar marifetiyle takip ediyoruz. Her türlü olayı takip ediyoruz. Teşkilatımız teknolojiyi çok iyi kullanıyor.

-Şimdi devletimiz daha güçlü. Bize çalışmalarımızda her türlü kolaylık ve imkan sağlanıyor.

-İlimizin en büyük sorunu trafik olmaya devam ediyor. Yeni ve güzel yollar yapıldı.. Fakat vatandaşlarımız kurallara uymuyor. Uymak lazım.

-Havai fişikler atılıyor. Vatandaşlarımızda, bizde bundan rahatsısız. Yakaladığımızda gereğini  o an yapıyoruz.  Arkadaşlarımızda ayrıca bu gibi olaylar karşısında re’sen müdahalede bulunuyor.

-Vatandaşlarımız haksız ve yalan ihbarlar yaparak bazen bizi  boş yere meşgul ediyorlar. Bunlar yapılmamalı. Bizim için vakit önemli.

NOT: İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın bey’le, 1 saatten fazla sohbet ettik. Çok güzel ve verimli bir sohbet oldu. Şahsen kafamdaki istifhamların kalktığını çok rahat söyleyebilirim. Çünkü  müdür bey iletişime de, eleştiriye de açık. Oturup yakından konuştuğunuzda o uzaktan gördüğünüz gizemli, sert görünümlü polis müdürü olmadığını da görüyorsunuz.

Sonra işini disiplin dahilinde ve sistematik olarak iyi yapıyor. Konya  il emniyet teşkilatını  bir yıl içinde topladığını da söylersek mübalağa etmiş olmayız.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.