Konya
25 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.47
  • EURO
    34.97
  • ALTIN
    2435.9
  • BIST
    9716.95
  • BTC
    64547.38$

Egzersizler Eğlencelidir!

20 Eylül 2019, Cuma 08:51

Sevgili okurlarım  bugün size egzersiz konusunda bilgiler aktaracağım. Günlük yaşantınızda 30 dakika egzersizleri yerleştirecek bir bölüm bulamayanlardansanız kahvenizi alıp bu yazıyı okuyabilirsiniz.

Günde 30 dakika egzersiz için çok mu? Cevaplar evet ise bir defa daha düşünün derim. Egzersizler günlük hayatımızın bir parçası olmalı. Zaten hareketli bir yaşam tarzınız var ise aktivite düzeyinizde artış yaratabilirsiniz.

Yürüyen merdiven veya asansör kullanmak yerine merdivenleri  tercih edebilirsiniz.

Kısa mesafelerde araç kullanmamayı alışkanlık haline getirebilirsiniz. Veya aracınızı daha uzun yürüyüş için gideceğiniz yerden daha uzak bir yere park edebilirsiniz. Toplu taşıma araçlarını tercih ediyorsanız birkaç durak önceden inip gideceğiniz yere kadar yürüyebilirsiniz.

Öğle molalarınızda işyerinizin içinde veya dışarıda yürüyüşe çıkabilirsiniz

İşyerinizde daha çok masa başında iseniz ve uzun süre bilgisayar kullanıyorsanız, her saat başında 5 -10 dakika egzersiz yaparak geçirebilirsiniz. Hem harcanan kaloriyi artırıp hem de iyi bir konsantrasyon elde etmiş olursunuz.

Akşam yemeğinden sonra yürüyüşler prensip edinilebilir. Bütün ailenin bir arada olduğu haftasonları doğa yürüyüşleri yapılabilir.

Hareketsiz bir şekilde televizyon karşısında vakit geçirmeyin. Mutlaka yaptığınız bir aktivite olmalı siz koltuk patatesi konumundan kurtulmalısınız.

Bahçeli bir eve sahipseniz harika. Bahçe işleri ile ilgilenerek hem enerji harcayıp hem de mental olarak bir rahatlama hissedersiniz.

Günlük hayatınızda uzak mesafelerde güvenli olmak şartıyla bisiklet kullanabilirsiniz.

Uzun telefon görüşmelerinizi yürüyerek yapabilir evinizin uzak köşelerini kullanarak yürüyüş alanınzıı genişletebilirsiniz.

Dışarı çıkma ihtimaliniz çok az ise ve gününüzün büyük kısmı evde geçiyorsa evde internet aracılığıyla veya egzersiz CD’leri ile güzel egzersizler yapabilmeniz mümkündür. 

            Sağlıklı olmak için sağlıklı beslenin, Sağlıklı spor yapın

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.