Konya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63570.231$

Eğitim yüz yüze olacak ya

04 Eylül 2021, Cumartesi 08:28

Sağlık Bakanı, Milli Eğitim Bakanı ve YÖK Başkanı ortak bir basın toplantısı yaptı ve eğitimin yüz yüze yapılacağını açıkladı. Okulları özleyen de var, hiç gitmek istemeyen soğumuş bir nesil de var. O kadar ısrarcı ve kararlı bir şekilde eğitim başlayacak dediler ki, artık yakında kapanır gibi cümleleri kuranlar bir bir ortadan kalkmalı.

Kalkmalı diyorum çünkü günlük ölü sayısı 1000 olmadıktan sonra günlük vaka sayısı 100.000 bin olmadıktan sonra okulların kapanmayacağı bilgisi kesin. Bu ısrar ve kararlı tutumun üzerinden birkaç ay sonra vaka sayıları artmasa bile kapatıyoruz derlerse de zaten güvenlerini kaybederler ve bir daha bu üç kişinin açıklamasına kimse inanmaz.

Sağlık olsun diye uğraşan bir Sağlık Bakanının bu mücadelesinin NOBEL ödülü alması gerekirken, önünü kapamaya çalışan kitlenin nasıl bir akıl tutulması yaşadığını kestirmeye çalışıyorum.

Çalışıyorum çünkü; Dünya aşı yaptırırken, bu kendini çok zeki sanan ve aşı yaptırmamak için direnenlerin kafasını yaşamak istiyorum.

Adam 60 yaşında prof olmuş aşı yaptırmayacağım diyor. Neden diye sorduğunda da içinde ne var olu bilmiyoruz diye cevap veriyor. Oysa bu adam içerisinde 40 bin zehrin bulunduğu sigarayı içiyor. Akşam da lokalde düşünce yitisini kaybettirecek olan alkolü de alıyor kendine ciğerlerine beynine zarar veriyor aşı da ne var onu bilmiyorum diyor.

Bazen çok bilmenin iyi olmadığını düşünüyorum. Çok bilmiş de ne olmuş. Toplumsal bir olaya bile karşı çıkabilecek bir bilmişlik mi var. Biz neyiz niye bir şey bilmiyoruz.

Aşı karşıtları bizleri çok mu salak sanıyor. Bizler niye yaptırdık o zaman. Biz aşı olanlar ölelim de dünya onlara kalsın.

Aşılarımızı yaptıralım, okullar açılsın, vaka sayıları artsın ve sonra yine kapansın. Bunun böyle olacağı kesin gibi görünse de okulları açmaktan başka çıkarımız yok.

Hiç okula gitmeden iki yıllık üniversiteyi bitiren çocuklar işe başladıklarında ellerinde bir şey olmadığını görecekler.

Üçüncü sınıf olmuş okumayı yeni söken çocuklarımız var. Bari bunlar eğitimlerini alsınlar ve okullara gitsinler.

Sağlıkla kalın….

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.