Konya
23 Nisan, 2024, Salı
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.81
  • ALTIN
    2423.5
  • BIST
    9645.02
  • BTC
    66088.42$

EĞİTEMİYORUZ

09 Aralık 2017, Cumartesi 09:33

Ne yapıyor ne  ediyor bir şekilde eğitimsiz eğitimliler yetiştiriyoruz.

Geleceğimiz olan çocuklara yeterli eğitim bilgi ve ahlak aşılayamıyoruz. Geleceğimizi kara dipsiz kuyulara atıyoruz.  Çocuklarımız hep isteksiz kreşten ana okullarına ilkokullar dan liselere kadar  tüm çocuklar kendilerini  yapmak istemedikleri bir zorunluluk içinde  hissederek gönülsüzce okullara gidiyorlar.

Kreş ve ana okullarında  sayısız oyuncak aktivite ve eğlence imkanı olmasına rağmen neden küçücük çocuk sabah kalktığında öksürme numarası yapıyor yada yalandan bir karın ağrısıyla yerde yuvarlanarak okula gidemeyeceğini anlatmaya çalışıyor.

Lise öğrencileri neden her fırsatta okuldan kaçmanın peşinde  yada çok eski bir yöntem olsa da  işe yarama garantisi bulunan tebeşir tozu içme girişiminde oluyor.  Bu çocuklara okuldan bu denli nefret ettirmeyi bizler nasıl beceriyoruz. Ben tüm çocukların sorunlu olduğunu düşünmüyorum.  Bence tüm eğitimciler, aileler , ablalar ,ağabeyler  yani bütün büyükler yol göstericiler sorumlu. Hiç mi eğitim tam anlamıyla eğitim olmuyor.  Yada bizler ille de eğitim diye  direterek eğittiğimizi düşünürken çocukları yalana, iki yüzlülüğe, çift kişilikli olmaya itiyoruz.

Yanımızda tam istediğimiz gibi davranışlar sergileyen robot edasıyla yaşayan çocuklarımız ilk fırsatta saygısız sevgisiz, mutsuz çocuklara dönüşmüyor mu sizce.

Sokakta saygısız ahlaksız oldukları için kaşlarımızı çatarak baktığımız çocuklarda kendi çocuklarımızı hiç görmüyor muyuz.  Ben görüyorum. Tüm çocuklar evde ve dışarıda farklı oluyor.  Tüm çocuklar etrafımızda iken zorunlu kontrol altına alınıyor ama dışarıda bırakın yumurtayı kırmak deyimi ni  tavuğu gırtlaklamış gibi geziyorlar.  Ve bunun temelini biz büyükler atıyoruz. Çocuklarımızı kendimizden uzaklaştırıyor ve hatta bunu fırsat bilen güler yüzlü şeytani ruhlu insanlara itiyoruz. Farkında bile olmadan ve maalesef çocuklarımızı eğitim edasıyla eğitimsiz hale getirip sahtekarlığı öğretiyoruz. Bizler çocuklarımızı eğitimsiz eğitiyoruz.

 

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.