Konya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63660.306$

DUYGUSAL ŞİDDET Mi? DUYGUSAL MOBİNG Mİ?

27 Eylül 2021, Pazartesi 09:21

Duygusal şiddetten daha tehlikelidir duygusal mobing. Duygusal şiddet bir yerde sizi isyana karşı çıkmaya iter ve bi yerde oyunu bozarsınız. Ama duygusal mobbing sizi yavaş yavaş ele geçirir,  kolunuzu kanadınızı bağlar ve etkisiz hale getirir, sızan zehirli bir gazla sarılmış ve zehirlenmişsinizdir.Uyuşmuş ve hareket edemez halde RUHUNUZ çürümeye başlamıştır.

 

Virüsten daha bulaşıcı olan KORKUYU hücrelerimize kazıdılar.Ölüm ve yakınlarımızı kaybetme korkusuna duygusal mobing ile her saniye maruz kaldık.Evet olan tamda bu işte, virüs var ama KORKU virüsü bilinçli olarak hızla yayıldı ve uzun vade de de ağır izler bırakacak ve tedavisi ise daha zor.

 

Çok ağır ve zor bir dönemden geçtik, geçiyoruz. KORKU, KITLIK , ÖLÜM mobingine  maruz kaldık. Pandemi sürecinde özellikle de yaşlılarımız ve çocuklarımız çok kısıtlandı sağlığı koruyacağız derken; duygusal olarak çöküntüye girip belki ömürlerimizi kısalttık yaşamla bağımızı koparttık.

 

Bizlerin en çok UYANMASI gereken konu burası. Beynimize uygulanan bilinçli veya bilinçsiz bu mobbinglerden zihnimizi arındırmalıyız.Toplumsal bilincimizi korkunun pençesinden kurtarıp daha sağlıklı bir toplum inşaa edebiliriz.

 

Yaradanın büyük bir kuvvet ve kudretle yarattığı insanoğlu her zaman her şartta hayata uyum sağlama,  büyük bir haz ve keyifle yaşama koduyla bu dünyaya gönderildi.

 

Hareketin olduğu yerde BEREKET Neşe’nin olduğu yerde SAĞLIK, inancın olduğu yerde, her şeyi DÖNÜŞTÜRME kudreti vardır. Çabamız gayretimiz ve sonrasında teslimiyetimizle kaderimizi yönlendirme gücümüz varken, bi takım güçlerin  abartılı  feveranları ile kaderimizi birilerinin eline bırakma lüksümüz yoktur.

 

“İyi düşünelim iyi olsun” lafının altını; Nasıl daha iyi hale getiririz? sorusunun üzerine kutulan aktif bir yaşamla destekleyerek, olayların seyrini değiştirebiliriz.Evren hareket enerjisinin oluşturduğu güçle ilerler, kısacası HAREKET HAYATTIR.

 

Bu dünya düzeninde ekstra seçici olmak zorundayız. Beynimize aldığımız her bilginin bize bir tohum attığını ve büyütmemiz gereken tohumların süreklilikle beslendiğini anlamamız şart, o yüzden beynimize güzel tohumlar ekelim, zehirli otlardanda temizleyelim Dostlarım…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.