Konya
20 Nisan, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    32.50
  • EURO
    34.78
  • ALTIN
    2499.5
  • BIST
    9693.46
  • BTC
    63835.612$

Dünya Kız Çocukları günü!..

14 Ekim 2017, Cumartesi 09:59

2012 yılından beri 11 Ekim Dünya kız çocukları günü olarak her yıl kutlanmaktadır. Amacı tüm dünyadaki kız çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamak ve dünyaya kız olarak geldikleri için yaşadıkları zorlukları fark ettirip el birliğiyle ortadan kaldırmak.

Tabi bunun için baya hareretli bir araştırma yapılmış dünyada ve maalesef Türkiye kız çocuklarını koruyamama konusunda ciddi derecede yüksek seviyede. Bu konular bizim aslında her gün duyduğumuz, okuduğumuz şeyler. Kulak aşinalığımız ne yazık ki fazlasıyla var. Tabi biz bu sorunun doğu illerinde fazla, daha fazla hatta sadece orada olduğunu düşünüyoruz yada düşündürülüyoruz.

Aslı öyle olmasa da kız çocukları sadece doğuda hor görülüyor, eğitimden maruz kalıyor, erken yaşta evlilikle tanıştırılıyor diye lanse ediliyor bizlere. Ama maalesef bu istismar sadece doğuda değil Türkiye’nin her bir köşesinde ciddi seviyede gerçekleşiyor.

Kız çocukları şiddet görüyor, tacize uğruyor, eğitimden uzak bırakılıyor ve bunu o kadar normalmiş gibi yapıyorlar ki anormal olanı biz yapıyoruz, kız çocuklarına sahip çıkarak kötüyü yaygınlaştırıyoruz sanki.

Bu tabuları yıkalım el ele olalım. Kız çocukları doğuda da batıda da dünyada da Türkiye’de de çocuk olarak kalsın. Şiddetten uzak eğitimin içinde anne bananın şefkat ve sevgi dolu kollarında olsunlar.

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü olarak kutlamayalım, kız çocukları için daha çok konuşalım, daha çok savaşalım. Bu günü kutlama yaparak değil, sesimizi duyurarak harekete geçelim. Her gün 11 Ekim olsun, her çocuk huzur bulsun. Unutmayalım ki, kız çocukları insandır, diğerleri ise insanoğlu…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.