Konya
29 Mart, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.36
  • EURO
    34.98
  • ALTIN
    2325.4
  • BIST
    9079.97
  • BTC
    70358.73$

DOĞRU BESİNİ DOĞRU MİKTARDA TÜKETİN

10 Ocak 2020, Cuma 08:10

Doğru besini tüketmenin yanında doğru miktarda yemek de son derece önemlidir. Besinlerle aldığımız enerjiyi kontrol etmek için porsiyonlarımızın boyutlarını ve oranlarını kontrol etmek zorundayız.

Porsiyon ölçüsü konusunda bilinçli davranmak besinlerden fazla kalori alınmasını engelleyerek enerji alımının dengelenmesini sağlar. Fakat bütün besinlerin kalorisini bilmek zorunda değilsiniz, burada önemli olan porsiyonlarımızın boyutlarını doğru belirlemektir. Yani kalori saymak yerine porsiyon miktarını azaltmak kalıcı kilo kaybında başarı sağlamak açısından önemlidir.

Modern yaşamımızda fast-food besinlerin yeri büyüktür. Gerçek anlamda boyutlarda da bir artış söz konusu. Pizza boyutlarından hamburgerdeki soslara kadar müthiş bir enerji yoğunluğu oluşmuş durumdadır. Ve sonuç olarak porsiyonlar büyüdükçe porsiyon kontrolü de zorlaşmıştır ve kilo almak kaçınılmaz bir hal almıştır.

Son yıllarda obezitedeki artışa paralel olarak porsiyon büyüklüğünde de artışlar meydana gelmiştir. Yapılan çalışmalarda; besinler daha büyük porsiyonlarda sunulduğunda, insanların yemeğin lezzetinden bağımsız olarak fazla tüketme eğiliminde olduğu gösterilmiştir.

Besinlerle aldığımız enerjiyi kontrol etmek için porsiyonlarımızın ölçülerini kontrol etmek zorundayız. Porsiyon ölçüsü konusunda bilinçli davranmak, fazla kalori alımını engeller ve enerji alımının dengelenmesine olanak sağlar. Böylece sağlıklı beslenmek ve fazla kilolarımızı sağlıklı bir şekilde vermek mümkün olacaktır. Beslenme tarzımızın sağlığımız üzerindeki etkileri de gün geçtikçe daha çok anlaşılmaktadır. Şunu unutmamalısınız; doğru besinin doğru miktarlarıyla dengeli öğünler oluşturmanız sağlıklı ve mutlu bir yaşamın temelini oluşturur. Sağlıklı günler dilerim.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.