Konya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.58
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2508.1
  • BIST
    9673.89
  • BTC
    64630.54$

Dinimizi kullanmalarına izin vermemeliyiz

01 Aralık 2018, Cumartesi 08:45

Sevgili dostlar bir haftasonu yine sizlerle birlikte sohbet etmenin heyecanını yaşıyorum. Bu haftaki sohbetimizde vatandaşımızın en rahat şekilde kandırıldığı ve duygularının sömürüldüğü konulardan birisi olan din istismarcılarından bahsetmek istiyorum.

Kurdukları çağrı merkezi üzerinden insanlara 'Kuran ve dini kitap satıyoruz, kitap bedelinin yüzde 10'unu Arakan'a ve Filistin'e yardım için gönderiyoruz' diyerek insanların duygularını sömürüp 3 milyon liraya yakın para toplayan çete çökertilmiş. Şikayet üzerine çökertilmiş çete ve şikayet edende telefonla aranıp Kuran-ı Kerim alan ve kendisine sadece kağıt parçaları gelen bir vatandaş şikayet etmiş. Bu şikayetin üzerine çete çökertilmiş.

Daha bu bir şey değil sevgili dostlar, bu insanların dini duygularını sömürerek para toplayan çete üyelerinin kazandıkları para ile lüks yatlarda ve gece kulüplerinde eğlendiği belirlenmiş. Çetenin elebaşının doğum gününü lüks bir yatta kutlayan şebeke üyelerinin dans ederek eğlendiği görüntüler ortaya çıkmış. Çetenin yakalanmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı'nın da şikayetçi olmuş.

Daha ne kadar olay yaşanması lazım insanımızın gözünün açılması için. Tamam yapılan yardımı insanlarımız iyi niyetle yapıyorlar Allah rızası için yapıyorlar ama yardımların nereye gittiğini de araştırmak bizim görevimiz. Çünkü mazlumun hakkı var o parada ve biz o paranın hesabını Cenabı Allah’a vereceğiz.

Yardım etmek istiyorsak ülkemizde yardıma muhtaç o kadar insan var ki, veya güvenilir kuruluşlar var. Arayıp bulmamız gerekmiyor mu? Kolay yolu seçip ben verdim Allah kabul etsin demeyle olmuyor. Samimiysek çevremizde gerçekten geçinemeyen okuyamayan çocuğuna ekmek alamayan borçlarını ödeyemeyen ekmeğe muhtaç bir sürü insan var aracı koymak kolaycılıktır.

ALLAH Kuran-ı Kerim'de pek çok ayette ‘aklınızı kullanın’ diyor. Kuran-ı Kerim'in mealini okumadan, "Kuran okuyorum ama, bu Kuran bana ne diyor?" diye merak etmeden, O yüce kitabı anlamadan idrak etmeden okursak, böyle din sömürüsü yapan insanlar tarafından kandırılırız.

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.