Konya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.59
  • EURO
    34.85
  • ALTIN
    2499.9
  • BIST
    9669.88
  • BTC
    64551.35$

Değerli Okurlarım Merhaba;

08 Mayıs 2019, Çarşamba 08:27

Bu haftada sizlere Kuşburnu hakkında bilgi vereceğim.Kuşburnu nu anlatmaya geçmeden önce bazı önemli hususları izninizle tekrar edeceğim.

Tedavi amacı ile kullanacağınız tıbbı bitkileri alırken mutlaka güvenilir yerlerden, uygun şekilde saklanan ve satışa sunulan, üzerlerinde imal tarihi ve son kullanma tarihi olan doğru ambalajlanmış olanları tercih etmeniz sağlığınız açısından son derece önemlidir.

Kuşburnu(Rosacaninaefructus):

Avrupa, Kuzey Afrika, Batı Asya’da yetişen ve gülgiller ailesinden bir bitkidir. İlkbaharda başlayıp yaz boyunca açan bu pembe renkli çiçeklerin tabanı olgunlaşınca yaprakları dökülür ve kuşburnu meyvesi ortaya çıkar.

Kuşburnu C vitamini açısından en zengin bitkilerdendir. C vitamini dışında A, B1, B2, E ve K vitaminlerini de barındırmakta ve sodyum, kalsiyum, mangan, magnezyum, demir, çinko ve bakır gibi değerli mineralleri de içermektedir. Bu özellikleri ile özellikle soğuk aylarda soğuk algınlıklarına karşı doğal bir ilaç niteliği taşımaktadır.

C vitaminince zengin olan kuşburnu özellikle kış aylarında nezle, grip ve soğuk algınlığından korunmayı sağlar. Genel olarak diğer faydalarına gelince; kan basıncını düzenlemesi, romatizma hastalarında oluşan ağrıları hafifletmesi, kanserli hücrelerin vücut içerisinde yayılmasını yavaşlatma, kötü kolesterolü düşürme, idrar atımını hızlandırma, grip tedavisinde kullanılma ve şeker hastalığına karşı koruma sayabiliriz. Aynı zamanda kuşburnu yağının cilt üzerinde de düzenleyici etkisi vardır.

Çay hazırlamayı şu şekilde yapmalıyız.

Uygun yerden temin ettiğimiz 2-3 gr.(4-5 adet) kuşburnu hafif ezildikten sonra üzerine yaklaşık 200 ml. kaynamış su ilave edilerek ağzı kapalı bir şekilde 10-15 dk. Demlenmeye bırakılır. Günde 2-3 defa tüketilebilir.

Sağlıklı günler dileği ile hoşçakalın…..

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.