MENU
  • Dünya
  • Kültür - Sanat
  • Yaşam
  • Medya
  • Bilim
  • Tanıtım
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • E-GAZETE
  • RÖPORTAJLAR
  • TAZİYELER
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • E-Gazete
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Firma Rehberi
  • Seri İlanlar
Konya Postası Gazetesi
DOLAR8.0666
EURO9.6819
GR ALTIN460.37
ÇEYREK755.31
Konya
Konya Postası Gazetesi
Konya Postası Gazetesi
  • Güncel
  • Türkiye
  • Konya
  • Siyaset
  • Ekonomi
  • Eğitim
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Spor
  • Magazin
  • Asayiş
Kapat

DAVUTOĞLU MUHALEFETİ

Ana SayfaYazarlarAli Rıza TABAN
23 Eylül, 2020, Çarşamba 09:27 1319
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu parti çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Partinin il kongrelerine bizzat katılan Davutoğlu yüsek enerjili çalışma temposu ile diğer muhalefet parti liderlerine fark atıyor, fark yapıyor. Pandemi korkusu yok. Bu zor günlerde köşe bucak kaçmak yok. Evde terlik, pijama oturuyum iktidar ayağıma gelsin anlayışı yok. Ayrıca evden idare ediyim, orayı burayı karıştırıyım anlayışı da yok. Öte yandan güvenlik korkusu yok. Yol korkusu yok.

Adı üstünde tam bir yörük.

Kendi gücüne, becerisine  ve iradesine sonuna kadar güvenen tam bir dağlı.

Tırnakla toprakların işlendiği doğduğu köyün özelliklerini üzerinde taşıyor Davutoğlu. Yani şartlar ne kadar zor olursa olsun çalışmak. Gene şartlar ne kadar elverişsiz olursa olsun yağmurda, karda, kışta, gecenin zifiri karanlığında meydana çıkıp “Ben burdayım diyebilmek..” Ardından karşısındaki her türlü imkana sahip olan  egemen güce  müsavi olmayan şartlara rağmen itiraz etmek ve karşı çıkmak.Bazen de hamle  üstüne hamle  yaparak,”Yanlışlar yapıyorsunuz. Durun bakalım..!” diyebilmek.O toprakların insanın  teslim  olmayan ve boyun eğmeyen böyle bir karakteri var.

Değerli okuyucular..

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’nun gerek parti kongrelerinde ve gerekse muhtelif vesilelerle yaptığı açıklamaları fırsat buldukça not  alıyoruz. İnanılması güç ve son derece cesur çıkışlar yapıyor. Yanlışlarını gördüğü eski partisini ve iktidarı son derece sert sözlerle yerden yere vuruyor.

Davutoğlu’nun muayyen zamanlarda yaptığı konuşma ve açıklamalardan sonra  bizim not aldığımızı söylediğimiz  bazı sözlerini paylaşalım sizlerle.

-Bu iktidar liyakat sahibi insanları dinlemek yerine cahil bir  grup komplocu, demokrasi  düşmanı ve liyakatsız akla teslim olmuştur. Bu grup rantiyecinin isteklerine teslim olmuştur..

-Dış mihrak, yabancı güçler, gizli odaklar, manipülasyonlar ekonomimize nasıl saldırıyor? Kim bunlar diye soruyoruz: Cevap yok.

-Yaşanan kriz yüzde 100 iktidarın sebep olduğu krizdir. Evet, baştan aşağı icat edilmiştir.. Yüzde 100 Ankara’da icat edilmiş bir krizdir.

-Her siyasetçi ülkeye verdiği zarar için bir bedel ödemek mecburiyetindedir. Sorumuz kısa  ve net: Bunun hesabını hanginiz ve nasıl  verecek?

-Kırmızı bültenle aranan Öcalan’ı televizyona çıkardılar. 28 Şubat’ın artıklarına muhtaç oldular.

-Bu kadar demokrasiden, liyakattan nasibini almamış bir yönetim olabilir mi?

-Doktorlara hakaret edemezsin( Bu söz TTB kapatılsın diyen Devlet Bahçeli’ye)

Bunlar gibi Davutoğlu’nun sözleri notlarımız arasında duruyor.

Gelecek Partisi liderinin eleştirilerine katılır ya da katılmazsınız. Esasen bizim vurgu yapmak  istediğimiz konuda  bir parti lideri olarak Ahmet Davutoğlu’nun  çalışkanlığı  ve muhalefet anlayışıdır. Davutoğlu sertlik eleştirisi yüksek bir muhalefet anlayışını temsil ediyor. Kendisi  oldukça sert ve cesur çıkışlar yapıyor.

Peki bu tarz Ak Parti kanadında hasara yol  açabilir mi?

Açabilir ve nitekim açıyor. En azından yıpratıyor.

Peki bu tarz Davutoğlu adına abir kazanç vesilesi olabilir mi?

Olacağı kesin gibi.

Davutoğlu’nun partisi yapılan son kamuoyu araştırmalarında Abdullah Gül destekli, Ali Babacan’ın partisi Deva Partisinin üstüne çıktı. Gül ve Babacan ikisi bir arada, bir Ahmet Davutoğlu etmiyor. Şimdilik böyle.. İleride tablo değişir mi? Değişmesi  biraz zor. Çünkü siyaset emek gerektirir. Çalışmak gerektirir. Cesaret gerektirir. Yürek gerektirir.. Elini sıcak sudan soğuk suya sokamayanlar, elini taşın altına koyamayanlar siyasette yüksek mevkilere çıkamıyor. Bu anlayışın son  ve en çarpıcı örneği eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül olmalı.

Gül’ün eşi hanımefendi Çankaya Köşkü’nden ayrılırken içine sindirememiş  ve intifadayı bizzat başlatacacağını söylemişti. Kime karşı başlatacaktı intifadayı? Ak Parti ve Tayyip Beye karşı. Bu sözlerin üzerinden yıllar geçti ve dramatik  bir anda söylenen o sözler de söylendiği yerde kaldı. Siyasi körlük yaşayan birileri “Gel,  2023’de bizim Cumhurbaşkanı adayamız ol” derse dahi, Abdullah Gül’ün, Tayyip bey karşısında adaylık teklifini cesaret gösterip kabul etmesi  imkansız gibi bir şey.

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu’na dönecek olursak..

Davutoğlu’nun gelecekte ülke yönetiminde önemli  siyasi aktörlerden birisi olacağına kesin gözüyle bakılabilir. Bu kadar emeğin, çalışmanın ve  korkusuzca gayretin bir karşılığı mutlaka olacaktır. Hayatın her alanında olduğu gibi siyasette de çalışan kazanıyor. Halkımız çalışanı, bilgi ve becerisi olanı değerlendiriyor ve devletin bir yerlerinde konumlandırıyor.

Gelecek Partisinin ve onun lideri Ahmet Davutoğlu’nun, Türk siyasetinin ve ülke yönetiminin geleceğinde yerlerinin olacağı söylenebilir. Basit bir söz ama çalışan kazanıyor.

Yorum Yazın

Ali Rıza TABAN

    iletişime geç

    Ali Rıza TABAN

    Bizi Takip Edin
    Facebook
    Twitter
    Instagram
    Youtube
    Köşe Yazarları
    DİLEK GÖRÜR
    DİLEK GÖRÜR ÇOK SEVME
    Salih Geçer
    Salih Geçer Konya vurdumduymaz mı?
    Hatice ERDEN
    Hatice ERDEN Doğru Teşhis
    Abdurrahman YILMAZ
    Abdurrahman YILMAZ DÜNDEN BUGÜNE DİNLER VE TEMEL ÖZELLİKLERİ 2
    Ali Rıza TABAN
    Ali Rıza TABAN İNSANLAR VE YASAKLAR
    Cemil KARAKAP
    Cemil KARAKAP Kuşburnu tercih edin. Sağlığınız açısında önem arz etmektedir.
    Mehmet ERŞAHİN
    Mehmet ERŞAHİN RAMAZAN VE KUR'AN
    Abdullah UÇAR
    Abdullah UÇAR Esirlere Muamele ve Avrupalılar (1)
    Muharrem Balatekin
    Muharrem Balatekin KISMİ KAPANIYORUZ GİBİ…
    YUSUF ERDOĞAN
    YUSUF ERDOĞAN ASHÂBÜ’l-UHDÛD
    A.Geylani ÜRKMEZ
    A.Geylani ÜRKMEZ Yüzbaşı Mehmet Muzaffer…
    Rümeysa Özkan
    Rümeysa Özkan RAMAZAN AYINDA NELERE DİKKAT ETMELİYİZ?
    Nihat BAŞBUĞU
    Nihat BAŞBUĞU KASAPKEN CERRAH OLMAYA HEVESLENMEK
    Adnan GÖNÜL
    Adnan GÖNÜL Ramazanın İlk Gecesi ​​​​​​​
    Hasan MERT
    Hasan MERT Rahmet Ayı Ramazân-ı Şerif
    Mehmet BAYKAN
    Mehmet BAYKAN EVLADIM BADEM YEME
    Necati DEMİR
    Necati DEMİR Hukuk Devletinden Vazgeçip Kanun Devletini Arar Hale Gelmek (3)
    Fatih ERSOY
    Fatih ERSOY AK Parti üzerinden Konya’ya saldırmak
    Fatmagül KIZMAZ
    Fatmagül KIZMAZ FAKİR BAYKURT VE ANNESİ
    Yılmaz Çelik
    Yılmaz Çelik HA BİRE FIRSAT TEPİYORUZ
    Ahmet BİLGİÇ
    Ahmet BİLGİÇ MERHAMET
    Aslı PARLAKÇEREZ
    Aslı PARLAKÇEREZ YAZA DOĞRU SAĞLIKLI BAŞLANGIÇLAR
    Ali AKPINAR
    Ali AKPINAR Ramazan Yaklaşırken
    Şükrü Özbuğday
    Şükrü Özbuğday Hz. Mevlâna (4)
    Prof.Dr. Ali ACAR
    Prof.Dr. Ali ACAR Kan Uyuşmazlığı ve Anne Karnında Bebeğe Kan Transfüzyonu(bebeğe kan verimesi)
    Şahide ORAL
    Şahide ORAL DOĞRU BESLENMENİN ÖNEMİ?
    Mustafa GENÇ
    Mustafa GENÇ Transfer olmazsa, olmaz!
    Yazan Adam
    Yazan Adam Paspasın altından kir eksik olmuyor..
    Hasan Hüseyin KARA
    Hasan Hüseyin KARA BENCİLİZ!!!
    Erdal ARSLAN
    Erdal ARSLAN Ne Haldeyiz ???
    Melahat ÜRKMEZ
    Melahat ÜRKMEZ ŞEB-İ ARUS’UN HİSSETTİRDİKLERİ…
    Misafir Kalem
    Misafir Kalem ALIN SİZE GENEL KURUL
    Emre YAVUZ
    Emre YAVUZ Dil belası?
    Konya Postası Gazetesi
    KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
    SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
    FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

    Konya Postası 2021 | Yazılım: Onemsoft

    Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle