Konya
18 Nisan, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.54
  • EURO
    34.87
  • ALTIN
    2478.7
  • BIST
    9530.47
  • BTC
    61561.8$

Ciğerlerimiz yandı!

07 Ağustos 2021, Cumartesi 09:56

Son dönemlerde dünya da yaşanan orman yangınlarının bizim ülkemizde de yaşanacağını düşünmezdim. Fakat bu yıl Manavgat’ta başlayan ve neredeyse tüm tatil beldelerine yayılan orman yangınları yüreklerimizi yaktı.

Ormanlarımızın yandığı gibi, içerisinde bulunan canlılarımızın da yanması üzüntümüzü ikiye katladı. Ülkemizdeki orman yangınlarının başlangıcı ve sonrasında birkaç bölgede çıkanının sabotaj olduğu gerçeğini biliyoruz ve bunu yapanların da en ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyoruz.

Geçtiğimiz yıl Avusturalya da çıkan orman yangınları 6 ay söndürülememişti. Biran insanın aklına bu yangınların uzun süreceği gelebiliyor.

Yunanistan, İtalya, ABD birçok ülke yanıyor. Orman yangınları ile verdiğimiz bugün ki imtihanların gelecek yıllarda daha net göreceğimiz sıkıntılarına da kendimizi alıştırmamız gerekiyor. Bu orman yangınları ile yağmurlar azalacak. Değişen doğa olayları daha da hızlı değişecek.

Belki de kış aylarını yaşamaz olacağız. Brezilya da hiç yağmayan kar yağdı. Bundan böyle bu ters devam ederse bizlerde kar görmeyebiliriz.

Doğa olaylarının yaşanmasını kendimiz istedik diyen uzmanlar var. Bu uzmanlara katılmıyorum. Fosil atık yakan ben değilim. Kimyasalları doğaya salanda ben değilim.

Bunları yapanların sıkıntısını neden ben çekiyorum. İklim değişikliği, küresel ısınmanın müsebbipleri şu anda dünya da yaşanan doğa olaylarına aldırmadan kirletmeye devam ediyorlar.

Bunların önüne geçmek için dünya ülkelerinin elinden geleni yapması gerekiyor.

Biz bugün bunlara dur demez isek, gelecekte çocuklarımıza bırakabileceğimiz bir dünya kalmayacak. Sağlıkla kalın…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.