Konya
28 Mart, 2024, Perşembe
  • DOLAR
    32.33
  • EURO
    35.07
  • ALTIN
    2301.6
  • BIST
    9056.12
  • BTC
    70495.76$

Camide iftar keşmekeşi!...

02 Haziran 2018, Cumartesi 08:57

Sevgili dostlar bugün Türkiye’nin gündemine oturmuş bir iftar programından bahsetmek istiyorum. Ak Parti Konya İl teşkilatı tarafından Akşehir’de düzenlenen iftar programı. Ne var bunda diyenleriniz olabilir, düzenlenen bir iftar neden bu kadar gündem olsun ki diyenleriniz olabilir ama bu iftar eğer verilecek o kadar çok yer varken bir camide verilmesi olay oldu.

Geçtiğimiz haftalarda bir ilimizdeki müftü yardımcısının Cuma hutbesinde ‘90 sene sonra yeniden istişare ediyoruz, danışıyoruz birbirimize. Padişahlığı yıkmışız artık 90 sene sonra bir daha padişahlığa dönecek halimiz yok’ dediği içi ‘Camide siyaset yapılmaz’ diyerek görevden alındığını hepimiz biliyoruz. İşte sosyal medyada da ‘Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu’ diyerek, ‘Camide siyaset, siyasi program olmaz’ diyerek büyük eleştiri aldı.

Haklı eleştirilerden bir tanesi de, ‘Eğer böyle bir programı CHP yapmış olsa idi, Camide bir iftar programı düzenlenmiş olsa idi tepki ne olurdu?’ sorusuydu.

Kimse alınmasın ama maalesef bunu CHP yapmış olsa idi kıyamet kopardı. Bütün gazetelerin başlığında "cehape camiye siyaset soktu" yazarlardı. Fikre lafım yok. İftar yemeği dağıtırsın ama git çadır kur yada bir alanda yap. Ama bir ibadet yerinde yapılması hele ki birde seçim arifesinde yapılması tam bir muamma.

Her şeyden önce camide yemek yenmesi garip sonuçta ibadet yeri, hele ki hemen hemen her caminin bu tip bir organizasyon için müsait bahçesi varken. Diğer yandan neden bir parti böyle bir işe girer, garip bir kısımda bu adamlar yiyip içtikten sonra birde namaz kılmışlardır o halıların üzerinde ne kadar süpürülse de susamdı vs kalmıştır.

Tam hep nalına vurmanın bir anlamı yok değil mi? Şimdi biz burada ikiye bölünmüş durumdayız ‘Camide siyaset olur’, ‘Camide siyaset olmaz’, ‘Camide iftar yapılır’, ‘Camide iftar yapılmaz.’ Zamanında geziciler camiye saklandığında sağcılar kınamıştı, şimdi sağcılar iftar verince solcular eleştiriyor, siyaset gerçekten kafa karıştırıcı. Yarın seçimler bitip 600 milletvekili öyle yada böyle seçilecek. Milletvekili maaşına zam dendiğinde 600'ü birlik ve beraberlik içinde olacak. Biz geçim derdini yaşarken makam araçlarıyla, sıcacık evlerinde, kafaları rahat oturacaklar. Biz ay sonunu düşüneceğiz. Şurada şunları tartışmak yerine nasıl halk olarak yaşanılabilir bir ülke yapabiliriz onu tartışsak. Yeter birbirinize girdiğiniz azcık toparlayalım artık ortalığı. Bunu siyasi partiler değil biz yapacağız…

Kalın sağlıcakla…

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.