Konya
19 Nisan, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.60
  • EURO
    34.80
  • ALTIN
    2498.3
  • BIST
    9440.8
  • BTC
    64682.49$

ÇAĞIMIZIN KORKUNÇ HASTALIĞI AIDS (2)

27 Aralık 2018, Perşembe 08:19

AIDS, virüs yolu ile bulaşan, öldürücü bir hastalıklar bütünüdür. Bu virüs HİV olarak adlandırılmaktadır. HİV; yani İnsan Bağışıklık Yetmezliği virüsünün bulaşması sonucu, vücudun savunma gücü zayıflar ve yıkılır, bazı mikroorganizmalara ve hastalıklara duyarlı hale gelir. Bu durumda olağan koşullarda tedâvî edilebilen hastalıklar, AIDS mikrobunu taşıyan kişilerde savunma gücü yetersiz kaldığından ölüme neden olmaktadır.

Dünya Sağlık Örgütü, dünyada yaklaşık 17 milyon kişinin HİV virüsü taşıdığını ve dünyada her dakikada 6, her gün yaklaşık 8000 kişiye HIV mikrobunun bulaştığını bildirmektedir.(1) 2000 yılında 40 milyon insanın AIDS’e yakalanacağı ve kitle ölümlerinin ortaya çıkacağından korkulmaktadır. Çünkü hastalık, Asya’da özellikle Hindistan’da yayılma istidâdındadır. Asya’da bu savaşın kaybedilmesi dünyanın sonu demektir. AIDS’le mücâdele için çok büyük masraflar yapılmaktadır. Yalnız A.B.D.nin 1991 yılında AIDS harcamalarına 1,9 milyar dolar ayırdığı ifâde edilmektedir.

Dünya Sağlık Teşkîlâtı’nın yayınlarında ısrarla yapılan uyarılar arasında, AIDS hastalığının hızla yayıldığı, öldürücü olduğu, tedâvisinin henüz bulunmadığı, erkekten kadına, kadından erkeğe cinsî temasla bulaştığı vurgulanmaktadır. Ancak bir aile çevresinde mutad yaşama şartlarında AIDS hastalığına yakalanma bahis konusu olmamaktadır. Fakat kutsal nikâh bağına rağmen eşlerine ihanet edenler hem kendilerini AIDS’in kucağına atmakta, hem de eşlerine ve dolayısıyla çocuklarına bu canavarı hediye etmektedirler!(2)

Fıtrî ve tabiî bir din olan İslâm; canlılarda cinsel duygu ve isteğin mevcudiyetini, tabiî olarak görmüş ve bu fıtrî ihtiyacın meşrû ve normal yollardan tatminini öngörmüştür. Nikâh ve evlilik, insanlarda bunun tek meşrû ve geçerli yoludur. Kur’an-ı Kerimdeki ahkâm âyetlerinin bir kısmı nikâh ve aile hukukuyla alâkalıdır. Zinâ, fuhuş ve cinsî sapıklıklar bütün semâvî dinlerde kesin olarak yasaklanmıştır.

Zinâ ve fuhşun sebep olduğu zararlar dînen olduğu gibi artık ilmen ve tıbben de sâbit olmuştur. Pek çok tıbbî ve zührevî hastalıklarla birlikte AIDS illetinin baş âmilinin de sapık cinsel ilişkiler olduğu kesin olarak ortaya konulmuş bulunmaktadır. Bundan dolayı Yüce Allah, zinâ ve fuhşu sâdece yasaklamakla kalmamış, ona yaklaşmayı ve teşvik edici sebeplere tevessül etmeyi dahi men etmiştir. Nitekim bu hususta Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyrulur:    “... Açık olsun, gizli olsun fuhşiyata yaklaşmayın...”(3) “Zinâya yaklaşmayın. Zîra o çok çirkin bir şeydir ve çok kötü bir yoldur.”(4)

Yukarıdaki âyette “zinâ etmeyin” denilmeyip de “zinâya yaklaşmayın” buyrulması ilgi çekicidir. Buna göre yalnız zinâ değil, kişiyi zina etmeye sevk eden yollar da yasaklanmıştır. Böylece Kur’an-ı Kerim, prensip olarak insanı kötülüklere sevk edici sebepleri ortadan kaldırmayı amaçlamıştır.

Kur’an-ı Kerim Allah kelâmıdır. O’nda problemlerimize gösterilen çâreler, bugün için de tazeliğini korumaktadır. Kur’an-ı Kerim, mûcizevî uslûbu ile her çağın meselesine ışık tutmuş ve yol göstermiştir. Tekniğin ilerlemesi, Kur’an-ı Kerim’in emir ve nehiylerindeki hikmetleri daha iyi ortaya koymaktadır. Bütün çıkmazları ve çâresizliklerini O’na başvurarak halletmek isteyenlerin O, şüphesiz imdâdına yetişecektir.

Kur’an-ı Kerim asırlardan beri, düşünce duygu ve davranışlarımıza yön verdiği gibi, sağlığımızı da müspet yolda etkilemeye devam etmektedir. Bu konuda değerli bilim adamı Prof. Dr. Rasim ADASAL şöyle diyor: “Kutsal kitabımız Kur’an’ da bilimsel bakımdan çok değerli kâideler vardır...”(5)

Zinânın sebep olduğu zararların, sâdece onu işleyenin şahsıyla sınırlı olmayıp, bir takım salgın hastalıklara sebep olacağını ve toplumu da sarsacağını bir mûcize olarak Sevgili Peygamberimiz şu hadislerinde haber vermişlerdir: ...”Bir toplulukta fuhuş yayılır da bu çirkin fiili işleyenler çekinmeden bunu anlatır hale gelirse, o toplumda tâûn (vebâ) hastalığı ve daha önceki toplumlarda görülmeyen hastalıklar ortaya çıkar...”(6)

Dipnotlar:

1-HİV/AIDS ve Cinsel Yolla Bulaşan Diğer Hastalıklar (Broşür) Türkiye Aile Plânlaması Derneği Yayınları No:49

2-COŞKUN; a.g.e., S;15;17

3-En’âm,4/151

4-İsrâ, 17/32

5-ÇOŞKUN, a.g.e., S;26

6-İbn-i Mâce; Fiten; 22, Hadis No: 4019

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.